Facet, logicznie mówi.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 14:44
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:22
🔥
Warszawskie skakanie
- teraz popularne
Facet, logicznie mówi.
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
W dzisiejszych czasach armia poborowa to absolutny przeżytek. Nim taka się zbierze wojna będzie skończona. Zresztą nawet jeśli by się zebrała to i tak nic nie zdziała. Wojnę prowadzi się głównie z powietrza oraz z użyciem ciężkiego sprzętu. Uzupełnieniem są oddziały komandosów i podobne szybkiego reagowania, tam gdzie ciężki sprzęt nie dotrze i do tych wszystkich formacji potrzebne jest olbrzymie DOŚWIADCZENIE i WIEDZA. Nie można kogoś kto 10 lat temu odbył jakąś tam służbę wsadzić do F-16 (jak to uskuteczniali amerykanie w "Dniu niepodległości") i wysłać do boju, bo pewnie nawet nie wystartuje. Ilość systemów, elektroniki, procedur jest tak duża, że bez ich doskonałej znajomości jest to całkowicie pozbawione sensu. Taki poborowy z kałachem, bo nic bardziej skomplikowanego nie obsłuży, jest dla żołnierzy zawodowych przeciwnika niczym mucha. Nic więcej.
!Timon napisał/a:
Dzisiaj niestety wojsko mamy takie, że wojna potrwałaby 2 tygodnie.
Niepoprawny optymizm.
elBiaauawy napisał/a:
Myślę, że broń w każdym domu sprawdzi się lepiej niż banda skoszarowanych pod przymusem patałachów.
Chyba żeby sobie palnąć w łeb, w razie "w"
Wprowadzają ZSW.
Tydzień później w wiadomościach: Fala samobójstw wśród nastolatków rośnie.
Pahahaha, rurkowcy ocipieją
Tydzień później w wiadomościach: Fala samobójstw wśród nastolatków rośnie.
Pahahaha, rurkowcy ocipieją
Tak kurwa, ja mam iść do wojska, a baby będą się bawiły. Ten facet dobrze mówi, jak chcemy mieć z powrotem prawdziwych mężczyzn to powinniśmy przywrócić kobiecość. Te całe "kobiety wyzwolone" zniszczyły mężczyzn. Po co mam być męski skoro męskość nie jest w cenie? A ci którzy są za obowiązkowym wojskiem to gimbusy, zidiociałe baby, i ludzie którzy już nie muszą iść.
Jak by mnie dowódca wkurwiał to skuł bym mu pysk i reszte służby przesiedział w areszcie Tak jak brat mojego dziadka w latach 50 zrobił i zamiast 2 lata biegać to 2 lat siedział
Wojsko to nie ma być "szkoła życia", a system obrony państwa (więc zaleta, że faceci nie byli dzięi temu cipami, jest nieadekwatna do wydanych pieniędzy). Niestety wojsko poborowe nie spełnia już roli tak, jak robiło to 50 lat temu. Nowe zasady prowadzenia wojny sprawiają, że siły poborowe, gorzej zorganizowane i mniej mobline, dają się łatwo oskrzydlić i rozbić. Czasy okopów się skończyły i nie ma już konieczności pokrycia żołdakami całej granicy., zresztą dają temu dówód konflikty zbrojne z ostatnich 20 lat.
Tak jak napisał Timon kompanie kobiece powinny być, ale w oddzielnych jednostkach z dowodzącymi wyłącznie kobietami, a nie kurwa chodzą i je głaszczą, bo ich jest kurwa 3 na 80 osobowej kompanii i najlepiej opierdalalyby kiełbase szefowi albo dowódcy, żeby dupy nie ruszyć na zajęcia tylko chociażby plan napisać!
Najlepszy argument "tam są naprawdę wredni ludzie, którzy są jeszcze bardziej wredni dla tych których nie lubią". No kurwa umarłem.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów