gumofilec napisał/a:
Fajna nowa teoria spiskowa, jeszcze takiej nie słyszałem, dobre.
Ja tam wolę oddać narządy żeby mieć pewność że mnie nie będą tak bez sensu trzymać przy życiu. Nie chciałbym być wybudzony z żadnej śpiączki i być potem na wpółprzytomnym warzywem.
To fakty, które mną wstrząsnęły kilkanaście lat temu gdy zacząłem drążyć temat.
Też kiedyś uważałem to za teorie spiskowe.
Co do bycia dawcą narządów to
Twoja wola.
Jak lubisz być na żywca patroszony to czemu nie. Rozcinają ci (czasem ściągają całą) skórę, tną na żywca kości Jak masz zdrowe oczy to też Ci je wydłubią dla rogówki.
Wyciągną wątrobę, nerki a na samym końcu jeszcze bijące serce i to dopiero zakończy Twoje życie.
A, po podaniu pavulonu będą Cię wentylować, abyś się nie udusił - nie będziesz mógł sam oddychać - lecz ważne jest aby Twoje organy były dobrej jakości.
Chyba że masz HIV, kiłę czy raka, to wtedy nie.
[ Dodano 2024-10-30, 19:34 ]
hagis napisał/a:
Nikt nie sugeruje, że na podstawie "odruchu Łazarza" ocenia się, czy mózg umarł i czy są przesłanki do pobrania narządów. Jest to (jak można samemu przeczytać) "odruch:, czyli coś mimowolnego i istnieje w ciele człowieka tak samo jak odruch kolanowy. Za odruch Łazarza odpowiadają nerwy umieszczone w kanale kręgosłupa na odcinku szyjnym i pobudzanie tych nerwów spowoduje reakcję jak pokazana na filmie. Jednakże aby stwierdzić śmierć pnia mózgu procedury są długotrwałe a nie pochopne, bo "ktoś tam czeka na serce to go jeb zaszlachtujmy, bo ruszył rękami jak mu głową pokręciliśmy". Przy stwierdzaniu śmierci pnia mózgu musza wystąpić niezaprzeczalnie WSZYSTKIE podpunkty związane z tą procedurą medyczną, a jest ich od groma. W przypadku niewystąpienia którejś z nich cała procedura jest przerywana, pacjent jest monitorowany i w przypadku braku poprawy procedura rozpoczyna się na nowo. Potwierdzenie arefleksji pniowej wymaga następujących wyników badań klinicznych
1) brak reakcji źrenic na światło;
2) brak odruchu rogówkowego;
3) brak ruchów gałek ocznych spontanicznych;
4) brak ruchów gałek ocznych przy próbie kalorycznej;
5) brak jakichkolwiek reakcji ruchowych na bodziec bólowy zastosowany w zakresie
unerwienia nerwów czaszkowych, jak również brak reakcji ruchowej w obrębie twarzy w
odpowiedzi na bodźce bólowe zastosowane w obszarze unerwienia rdzeniowego;
6) brak odruchów wymiotnych i kaszlowych;
7) brak odruchu oczno-mózgowego.
Pierdolisz jak potłuczony świadomie lub nie.
Zapomniałeś jeszcze tylko dodać, że w Polsce "lekarze" mający bardzo duże doświadczenie w mordowaniu pacjentów - patrz afera "łowców skór" czy covid, po prostu duszą pacjentów, którzy mają iść "na części".
Odłączają ich od respiratora na 5 minut i to wg "procedur medycznych" jest powód wystarczający, aby wypisać akt zgonu bez dalszych badań i szybko przewieźć na dział transplantologii gdzie już się "zwłoki" wentyluje.