Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (2) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 60 minut temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 2024-11-02, 21:59
🔥 Uważaj, on ma nóż! - teraz popularne
Odruch Łazarza
dwakilo • 2024-10-29, 23:08

Na filmie widzimy neurologiczne badanie w celu stwierdzenia śmierci mózgowej. Możemy zaobserwować odruch Łazarza czyli pośmiertną reakcję ruchową, która objawia się gwałtownym uniesieniem obu kończyn górnych, a następnie skrzyżowaniem ich na klatce piersiowej.

Nazwa odruchu nawiązuje do mitologii Rzymskokatolickiej w której to Jezus wskrzesił nieżyjącego już od czterech dni Łazarza.

"Ziemia jest zimna, ziemia jest słodka. Więc kop w niej dół, żydku kop." - Jonathan Littel "Łaskawe"
Zmieniono 1 razy Zgłoś
Tassadar 2024-10-31, 9:37 1
JanzDukli napisał/a:

Ale wiecie że nie ma czegoś takiego, że serce bije, krew krąży, ciało jest ciepłe, są odruchy, a "stwierdzono śmierć mózgu" więc "pacjent nie żyje".
To tylko medyczne zaklęcia, aby społeczeństwo dało przyzwolenie na dużo większe ruchanie się w dupę jak przy Covid19 czyli na przeszczepy narządów od ŻYWYCH DAWCÓW.
Tak, ten pacjent żyje. A "odruch Łazarza" to kolejne zaklęcie do oszukiwania ludzi.
Chłopakowi serce bije, krew krąży, jest ciepły, ma odruch i zdrowe narządy. Organizm jest "na auto podtrzymaniu w celu regeneracji układu nerwowego" i za tydzień/miesiąc/rok prawdopodobnie by się wybudził. (ale to kosztuje...)
Jak pobrać od niego organy aby nikt nie protestował? Właśnie tak. Wmówmy rodzinie, że nie żyje!
Bo narządy pobierane są tylko i wyłącznie od żywych dawców i często od w pełni świadomych sytuacji i ogromnego bólu. Chyba tylko w Anglii na wszelki wypadek podaje się narkozę i pavulon dawcy aby nie uciekł ze stołu jak to miało miejsce wielokrotnie.
Jeżeli nie chcecie takiej przygody dla siebie to musicie złożyć pisemny sprzeciw w Poltransplancie, bo z mocy prawa nikt nie będzie szukał waszej niezgody w dowodzie, a zdanie waszych bliskich będzie miał w dupie, jak to obecnie dzieje się w największej na świecie hurtowni organów ludzkich - na ukrainie.

Prawdę mówisz, badajcie ludzie ten temat. Transplantologia to ogromny biznes żerujący na tragediach innych. Aby pobrać narząd, trzeba zabić. Każde kolejne zdanie to rozmydlanie sedna sprawy. Poczytajcie także o życiu z przeszczepem

All legends have a beginnig, but a legacy lasts forever
Zgłoś
Lewarek 2024-10-31, 9:37 1
hagis napisał/a:

grubo Cię pojebało

Ale Ty wiesz, ze to tak wyglada w realu prawda? Czy nie wiesz , ale sie wypowiadasz?
Zgłoś
Arashi91 2024-10-31, 10:28 1
kwartet10 napisał/a:

Uwazam, za urocze wywody osob bez wyksztalcenia w takich kwestiach. W Polsce ostatnio króluje chlopski rozum i dane z dupy. Nie wiem skad sie bierze to poczucie wlasnej nieomylnosci i wrazenie posiadania wiekszej wiedzy niz osoby, ktore maja wyksztalcenie kierunkowe i doswiadczenie. Byc moze teorie spiskowe maja jakas nute romantyzmu, a moze trzeba cos wiedziec, aby wiedziec, ze nic sie nie wie.

Uważam za urocze wywody, które merytorycznie nic nie wnoszą do dyskusji i są pustym laniem wody.
Zgłoś
kwartet10 2024-10-31, 10:46
Arashi91 napisał/a:

Uważam za urocze wywody, które merytorycznie nic nie wnoszą do dyskusji i są pustym laniem wody.

Spróbuje bardziej merytorycznie. Moim zdaniem nie masz kompletnie pojęcia o czym mówisz, bo brakuje Ci wiedzy i doświadczenia. Powtarzasz jakieś pierdolety wyssane z dupy i przemielone tysiąc pięćset razy na facebukowej grupie tych co wyłaczyli tv i wlaczyli myślenie. Moze dla Ciebie to jest prawda objawiona, ale dzien, w ktorym, typ na sadisticu przekona mnie do jakiejs nowej, zupełnie odkrywczej teorii spiskowej, bedzie moim ostatnim.

Podoba mi się zwłaszcza ten fragment: " i często od w pełni świadomych sytuacji i ogromnego bólu". To jest za wysoki poziom pierdolenia głupot dla mnie. Przecież tego typu rzeczy są widoczne w aktywności mózgowej. Twierdzisz, że wszyscy lekarze zajmujący się transplantologią są członkami olbrzymiego tajnego spisku? Jeszcze wrzuć mi tutaj wywiad z lekarzem, który to potwierdza (maksymalnie dwoma), bo tylko on był na tyle odważny, żeby to powiedzieć XD

Jeżeli to była zarzutka, to się dałem nabrać - mea culpa
Zgłoś
Paprykarz88 2024-11-01, 1:58
JanzDukli napisał/a:

xD
Znam Atora i to nie moje klimaty, choć słyszałem, że się trochę wyrobił.
Prof. Talar, dr Jacek Norkowski, trochę innych których nazwisk nie pamiętam. Trochę zachodniej literatury i prelekcji.
Kiedyś w UK na jakimś zjeździe transplantologów omawiano strategię przekonywania społeczeństwa by chętniej oddawali swoje organy
Pod koniec zadano pytanie transplantologom na sali "który z nich odda swoje organy po śmierci?"
Z całej sali tylko jeden się zgłosił...
Jak myślisz dlaczego?

Zagłębiłem się w temat i bardzo często śpiączka jest mylona ze śmiercią mózgu oraz móżdżka co doprowadza do wstrzymania oddechu i śmierci różnica między śmiercią mózgu a śpiączką jest taka że z śmierci mózgowej nikt jeszcze się nie wybudził.
Zgłoś
pochminick 2024-11-01, 8:40
rutrar napisał/a:

Wot, Bezbożnika żeś się naczytał! "nieprawnie i na przestrzeni wieków"! Pewnie jeszcze za Mieszka I ! 🤣🤣🤣

Głupiś. Żeby obalić te zabobony wystarczy samodzielne, krytyczne i logiczne myślenie. Wiem, trudne dla niektórych.
Zgłoś
JanzDukli 2024-11-01, 14:03
Machol napisał/a:

Ale weź kończ dowcipy jak już je zaczynasz.
"Kiedyś gdzieś tam na jakimś". Ok, czyli dawno, dawno temu, za siedmioma górami i lasami, pewnego razu... Weź te tabletki, nie gryzą, naprawdę. Masz schizę jak z jakiegoś horroru, że będziesz cięty na żywca, chyba Sadistic nie jest dobrym miejscem dla ludzi z takimi problemami. Idź do psychiatry, albo zmień tego który Cię leczy, jeżeli taki jest. Dopisujesz jakieś bajki do faktów, np. to porównanie do łowców skór - tyle że tam nie chodziło o pobieranie narządów, tylko o zarobek na pogrzebie.

Mylisz się.
Chodziło o mordowanie pacjentów, którym przysięgali pomagać i leczyc

[ Dodano 2024-11-01, 14:06 ]
Paprykarz88 napisał/a:

Zagłębiłem się w temat i bardzo często śpiączka jest mylona ze śmiercią mózgu oraz móżdżka co doprowadza do wstrzymania oddechu i śmierci różnica między śmiercią mózgu a śpiączką jest taka że z śmierci mózgowej nikt jeszcze się nie wybudził.

"Zagłębiłeś się w temat" serio?
Przez dzień czy dwa? Brawo.
Ja siedziałem nad tym przez dobre kilka miesięcy.
Inna sprawa, że używam uproszczeń, aby zmieścić się w max kilkunastu zdaniach.
Zgłoś
ungubungu 2024-11-02, 9:51
Ja tak zasypiam jak się najebie
Zgłoś
rutrar Wczoraj 8:23
pochminick napisał/a:

Głupiś. Żeby obalić te zabobony wystarczy samodzielne, krytyczne i logiczne myślenie. Wiem, trudne dla niektórych.

Myśleć, to pojęcie Tobie nieznane. O samodzielności już nie wspominam.
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów