Un_Nem napisał/a:
kiedy ty sie kurwa urodziles?
spawacze maja 8zl na godzine - tyle co kasjer w lidlu.
ochroniaz ktory jest ciulniety [tzn ma stopien niepelnosprawnosci] zarobi wiecej od niejednego slusarza/spawacza/tokarza/itd itp.
polska to syf i burdel. tak jest i bedzie.
niby bylo lepiej kiedys ale sie skonczylo. i jak nikt nie zabije tych ciuli ktorzy ruchaja i sprzedaja nasz kraj tak bedzie jeszcze dlugi czas a nawet jeszcze gorzej.
Operator sprzętu terminalowego
Na łapę, **** 17-19, robisz tyle godzin ile chcesz, robota zawsze jest, standard to 200-220h, wypłata minimum 2500zł.
Ale nie jest to taki raj.
Wszystkie składki itp. odprowadzane jest od umowy widmo, na której zarabiasz 80zł/m, wychodzi na to, że na emeryturę dla mojej Babci i za 96lat na moją przeznaczane jest te kilkanaście % z 80 zł !!
Zarabiając ponad 3000zł odprowadzane na jebane emerytury jest kilka złotych !
Druga sprawa, nie masz urlopów.
Trzecia sprawa, dzień na L4 wynosi z 4zł (sednia odprowadzana od tych 80zł).
Czwarta sprawa, uproszczone ubezpieczenie, jeździmy na sprzęcie wartym grube miliony, ładując kontenery w których chuj wie co jest, może to byc nowe BMW które jest warte tylko 300tys., albo kontener nowych PS4 czy tam iSronów, w każdym razie odpowiadamy za to co rozjebiemy.
Piąta sprawa .... umowa zlecenie, dziś pracujemy, jutro nie, nie mamy żadnych praw, jesteśmy czarnuchami jebanymi.
Co do spawaczy to nie wiem o jakich piszesz, zapraszam do portów, stoczni, terminali, na pomorzu. Tutaj rzucając kartony dostaje się 7zł, dobry spawacz z uprawnieniami zarobi u nas dużo, oczywiście wystarczy szczęście... albo prezes jako ziomal.
W każdym razie NIE zapraszam na pomorze.
PS. pod stocznią tablice na samochodach to nie GA/GD, tylko zaczynające się na F, N, C ... sami przyjezdni
PS2. Opisuję firmę pośredniczą, których są setki, a w których pracują tysiące na tych samych przekrętach.
Jak tu ma byc dobrze w tym kraju ?
Warto dodac, że nasz prezes nie musi tego robic aby firma działała, robi to żeby się nachapac ;/