18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (1) Soft (8) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:05
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:49

Dzisiaj przy obiedzie z rodziną usłyszałem dość ciekawą historię. A więc:

Niedawno mój najmłodszy brat miał swoją pierwszą komunię świętą. Tydzień po tym wydarzeniu musiał chodzić codziennie do kościoła (biały tydzień czy jakoś tak) aby przyjmować opłatek i tam słuchać co ksiądz ma do powiedzenia. Ale do sedna. Na ostatnim spotkaniu ksiądz rozdał jakieś badziewnie książeczki a w nich koperta i mówi.

"Drogie dzieci. Te książeczki są dla was. Jak wrócicie do domu to z pieniążków, które dostaliście na komunie weźcie sobie z 100 do 200 zł a resztę włóżcie do koperty i przynieście do mnie"

Jak wiadomo dzieciaki w dzisiejszych czasach nie dostają na komunie 300 zł, tylko z 1000 minimum co po krótkich obliczeniach wychodzi, że księżulo dostanie 800-900 w najgorszym wypadku.

Oczywiście dzieci nie chodziły na spotkania z księdzem same...w ostatnich rzędach siedzieli rodzice , którzy byli już cali czerwoni po usłyszeniu słów "posłannika Boga".

A co szanowni rodziciele zrobili po usłyszeniu kazania naszego "skromnego" księżulka? Każdy włożył do koperty co łaska czyli, 2 zł, 5 zł, najwięcej co ktoś dał to z 10 zł było bodajże. Podobno tak się wkurwił po zobaczeniu swojego "co łaska", że się pokłócił z rodzicami.

Brak mi słów...ale dobrze tak chujowi

Diewczyna: Dlaczego Ty ciągle oglądasz tego harda!?

Ja: Bo to pojebane...
Zgłoś
Szczam_na_Zakrystii 2013-06-01, 20:05
wilQist napisał/a:

To ja wam opowiem historię jaka miała miejsce u mojej babci na wsi. Może w to wierzyć lub nie, ale je*ać to.
Ksiądz po mszy wygłosił z ambony takie słowa:
"Bardzo bym prosił byście na ofiarę nie rzucali monetami, gdyż dzieci bolą uszy od obijających się pieniędzy"
Ku*wa na mszy jest minimum 50 osób, z czego są odprawiane 3 msze w niedziele to daje min. 1500zł. Mówię w przypadku gdyby wszyscy rzucali po 10zł.

Stary jakie 50? Przecieżw kościołach jest o wiele więcej osób.
Dajmy na to Niedziela, średnia parafia spokojnie zbierze 500-1000 osób w południe.
Tylko wiesz co do kosztów to ogrzanie, oświetlenie ogólnie utrzymanie takiego wielkiego kościoła + plebanii do tanich nie należy.
Tylko jest podstawowe pytanie po co takie wielkie świątynie budować?

Nie daję piw fantastico.
Zgłoś
Yattaman 2013-06-01, 20:07 1
Nie rozumiem oburzenia. Nie placimy podatkow na kosciol (jak chocby Niemcy) wiec z czegos wspolnota parafialna musi sie utrzymywac. Kwestia przekazu wiernym, ze musza bulic kase na utrzymanie kosciola. Co nie zmienia faktu, ze swiatla w kosciele nie dostraczaja aniolki, a hostii nie wypieka jeden z apostolow.
Zgłoś
lukazh 2013-06-01, 20:09 1
To banda darmozjadów. Za robote by się wzieli a nie od "wiernych" kase wyłudzają Podobną sytuacje miał mój brat jak syna chrzcił. Jak się zapytał księdza ile się należy, to usłyszał standardowe "co łaska", także zapytał czy 50zł może być i batman mu tylko powiedział " no raczej każdy daje po 200". Także niech sobię wywieszą cennik na drzwiach i najlepiej postawią kościelnego z kasą fiskalną. Może skończył by się "kryzys" w polsce:D
Zgłoś
wojciechp1 2013-06-01, 20:14
Znając tych maderfakejterów to całkiem qwa możliwe !!
I pamiętajcie 3xC:
Czarny beeee !
Ciapaty beeee !
i 3 C tusk ty chuju
Zgłoś
Szczam_na_Zakrystii 2013-06-01, 20:15 1
Yattaman napisał/a:

Nie rozumiem oburzenia. Nie placimy podatkow na kosciol (jak chocby Niemcy) wiec z czegos wspolnota parafialna musi sie utrzymywac. Kwestia przekazu wiernym, ze musza bulic kase na utrzymanie kosciola. Co nie zmienia faktu, ze swiatla w kosciele nie dostraczaja aniolki, a hostii nie wypieka jeden z apostolow.

Nie płacimy?
Może to się nie nazywa podatek ale kościół dostaje dotacje od państwa.

Nie daję piw fantastico.
Zgłoś
V................n 2013-06-01, 20:18 2
Yattaman napisał/a:

Weź mnie nie wkurwiaj. Prowadzą sobie tą pierdoloną czarną mafię to niech sobie prowadzą. Kurwa jak ich stać na jakieś pierdolone Audi po 150 tysięcy to chuj mnie obchodzi skąd wezmą na ten burdel który niby jest kurwa domem bożym. Niech sobie kurwa wyczarują.
Zgłoś
MCL 2013-06-01, 20:22 2
HAHAHAHAHA mamy XXI wiek a wy ciągle wierzycie w dobroć i uczciwość kościoła? HAHA
Nie mówię, że nie ma porządnych parafii. Za taką może uchodzić moja. Od momentu pierwszej komunii złego słowa powiedzieć nie mogę, pamiętam jak dziś na komunii się źle poczułem, ksiądz mnie wyprowadził na powietrze przez zachrystię, dał szklankę wody, wróciłem i było spoko. Ale nie mówię, że nie ma takich, dla których liczy się tylko to, żeby ksiądz się schlał. Czy miał zdrową dupę u boku. Czy żeby ilość pieniędzy się zgadzała, wystarczy spojrzeć na rydzyka.. myślicie że to jedyny przykład księdza biznesmena? Ksiądz to zawód dający najwięcej swobody. Wasz obowiązek to pięc godzin pracy w tygodniu roboczym i po 3-4 godziny w weekend. Doliczyć do tego wszystkiego średnio pięć godzin pogrzebów i innych. Co robić z resztą czasu? Można kontemplować, modlić się, dbać o ogródek, można też jeździć na dziwki 50km obok. Kasa będzie, auto będzie, strój incognito też, parafia da. Jak nie, to zawsze się wymyśli na moherów jakiś chwyt, naprawa kapliczki, instalacji wodnej, ulepszenie ławek w kościele... Przecież to wszystko i tak wolne od podatków. A jak się wyciągnie - czy chamsko, czy nie, to już nie ważne, ważne by skutecznie. Wszystko zależy od ludzi, ogarnijcie się ciołki. Wasi księża to nie Bogowie, to najniższy szczebel w hierarchii kościoła... to normalne, że to faceci, mylą się, gubią, mają kutasy i swoje potrzeby, przecież żaden dwudziesto paro latek nie będzie świadomie jechał na ręcznym resztę życia. Ja osobiście traktowałbym takie seminaria jako biznes i drogę do kariery. Żarcie spanie prąd za darmo. Zawsze ktoś coś kasy skubnie, auto kupi się nie ponosząc wielu kosztów własnych, wyrzeczeń jak u przeciętnego kowalskiego: kupiłbym auto, ale muszę zbierać kilka miesięcy odkładając w najlepszym przypadku 500zł. Księża tego dylematu nie znają. Wpieprzy się taki pod dobrą parafię i ma forsy jak lodu.

Oczywiście, nie wszyscy są tacy. Nie każdemu zależy na kasie. Ale kurwa nie bądźcie ślepi, nie blokujcie ulic na klęczkach w Boże Ciało, pamiętajcie że pierwsze przykazanie to: 1. nie będziesz miał bogów cudzych przedemną . Co oznacza również nie czczenie bożków! Nie czczenie małej kapliczki przy biedronce! Jestem obecnie agnostykiem, ale pamiętam z jednej przypowieści, iż Bóg Katolicki bardziej doceni to, że zamkniesz się i pomodlisz w swojej izdebce, będziesz dobry dla sąsiada, dasz schronienie potrzebującemu, w ogóle będziesz dobrym człowiekiem, niż taki co fałszywie co niedziele do kościoła popierdziela. Staram się być dobrym człowiekiem a jeśli po śmierci rzeczywiście jest bóg, przeproszę go za zwątpienie. Mam nadzieję, iż wybaczy. Bo to, że kieruję się rozumem, i że chce zlikwidować problem np islamistów w zarodku (czyli wykopać ciapatych z europy), czy pojeżdzam na księży, bo znajdą się wśród nich mendy i oszuści, już będzie trudniej. Peace
Zgłoś
KMD 2013-06-01, 20:28 1
Cytat:

Coś mi to ściemą śmierdzi.
Wręcz moim zdaniem sytuacja nierealna.

Aż nie wiem, czy to ironia, czy mówisz jak myślisz

Co do autora, to źródło poproszę. Czyli nazwisko księdza, miejscowość itp.
powiadomię odpowiednie władzę.

Dziewczynki zapraszam na pw
Zgłoś
krzysiek0909 2013-06-01, 20:34 1
Tak pewnie. W 99% przypadków kasę przejmują rodzice, bo dla 7-8 latka 10 zł to już jest gruba kasa, a co dopiero 1000 czy 2000.
Zgłoś
DuckDodgers 2013-06-01, 20:38 3
Yattaman napisał/a:

Nie rozumiem oburzenia. Nie placimy podatkow na kosciol (jak chocby Niemcy) wiec z czegos wspolnota parafialna musi sie utrzymywac.

No kurwa bo jebnę.

Fundusz kościelny - ok 100 mln rocznie z budżetu Państwa
W 2013 - 20 mln 530 tys. zł - pensje dla księży z MON
Nauczyciele religii, katecheci itp - 500 mln zł z MEN

To 3 punkty. Oczywiście oprócz tego są nieopodatkowane (lub śmieszne stawki) pieniądze z sakramentów, mszy czy prywatnych interesów duchownych które prowadzą i nawet tu Skarb Państwa przymyka na to oko. Wszystko do łapki chyba że widziałeś gdzieś u księdza kasę fiskalną którą musi mieć sprzedawca buraków albo taksówkarz. Gigantyczne pieniądze z mojej kieszeni które jestem zmuszony płacić więc nie wiem skąd masz informacje że na kościół nikt nie musi płacić, idź zapytaj rodziców może czy też nie muszą. Ja pierdole, aż się uniosłem jak widzę taka ciemnotę i muszę wypić piwo żeby się uspokoić

A Kowalski jak spróbuje na boku cos kręcić to zostanie potraktowany tak:
Zgłoś
Samudaripen 2013-06-01, 20:47
WARTO PRZECZYTAĆ!!!
Ja opowiem wam historie 100% autentyk, którą przeżyłem na własnym ciele!
A więc:
Gdy moje dzieci- trojaczki miały komunie ksiądz zażyczył sobie, żeby każdy rodzic oddawał przez cały rok 10% swojej pensji , plus chciał dostać skórzaną sutannę i to z nie byle jakiej skóry bo ze skóry proszę państwa krokodylej! tak krokodylej, chciał mieć zieloną sutannę ! I dodatkowo prosił rodziców o wsparcie fundacji "Rudego Geja" lub fundacji "Nieśmiałego Pedofila", gdyż ci ludzie mają straszne życie i potrzebują wsparcia finansowego oraz fizjologicznego Na szczęście obok jechali tramwajem świadkowie jehowy, którzy wszystko usłyszeli, kazali zakręcić motorniczemu i wjechać tramwajem w kościół, jehowcy wysiedli i szlachetnie upomnieli księdza, że tak nie wolno robić, później wytłumaczyli wszystkim jak religia katolicka jest błędna i rozdali ulotki na JEHOWSKIE BALE, po czym rozeszli się. Wszyscy zaczęli im bić brawo łącznie z pasażerami tramwaju po czym udali się na JEHOWSKI BAL. Od dziś wszyscy jesteśmy dumnymi i szczęśliwymi świadkami jehowy, w czasie wolnym chodzimy po mieszkaniach i ogłaszamy dobre nowiny oraz uczęszczamy na kocie orgie. a jedyne co należy do naszych obowiązków to udawanie ateistów i obrażanie katolików w internecie, tak więc mówię wam, polecam
P.S
Zachęcam wszystkich do zostania świadkiem jehowy, ponieważ jest to dumna organizacja religijna. Po za tym nic nie daje takich emocji jak jebanie psów i kotów co u nas jest na porządku dziennym
Zgłoś
M................x 2013-06-01, 20:54
Kiedy dzieci na komunie dostawały 300 zł? Wszystko zależy jak bogata rodzina, kiedyś też dostawały ponad 3 tyś lekko i dzisiaj też dostają poniżej tysiaka.
Zgłoś
Samudaripen 2013-06-01, 20:58
@Meretrix,
ale to już przeszłość ponieważ większość ludzi doznaje oświecenia i przechodzą na Jehowizm, polecam przeczytać moją historię 100% AUTENTYK, którą zamieściłem parę postów wyżej może to cię oświeci.
Zgłoś
ellsworth 2013-06-01, 21:07
SZAJBAAA napisał/a:

Coś mi to ściemą śmierdzi.
Wręcz moim zdaniem sytuacja nierealna.

"Brak ci wiary synu." Wiary w zachłanność tej czarnej mafii.
Zgłoś
Szczam_na_Zakrystii 2013-06-01, 22:16 1
ellsworth napisał/a:

"Brak ci wiary synu." Wiary w zachłanność tej czarnej mafii.

Ja wierzę w Boga a nie w kościół.

Nie daję piw fantastico.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów