📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 18:42
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
2024-11-16, 22:22
🔥
Dwa cwaniaki
- teraz popularne
🔥
Friendly fire (dzik na strzelnicy)
- teraz popularne
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Piękne, ogień zjonizował powietrze i "podłączył" wysokie napięcie do rury, stąd taki piękny efekt.
Linie wysokiego napięcia w Polsce to 110kV. Ogólnie na świecie 60-200 kV. Na filmie są linie średniego napięcia i na oko nie więcej niż 10 kV. Mając szczęście jak Cię jednorazowo jebnie to nawet nie zginiesz.
Jestem prostym człowiekiem. Nie wierzę w zjawiska fizyczne i zdroworozsądkowe myślenie. Natomiast w gusła i czary już jak najbardziej. Na nagraniu ewidentnie bramy piekła się otwarły by pochłonąć grzeszników.
Dowiedz się najpierw czym jest "ogień zaporowy". Jakby za każdą pierdolniętą głupotę zabierali ci 100 piw ze statystyk, to byś się zapłakał, rudy żydzie na wirtualne piwa
fajne zamiast płotu w ogrodzie. wścibskie sąsiady by tak nie podglądały
camson napisał/a:
Linie wysokiego napięcia w Polsce to 110kV. Ogólnie na świecie 60-200 kV. Na filmie są linie średniego napięcia i na oko nie więcej niż 10 kV. Mając szczęście jak Cię jednorazowo jebnie to nawet nie zginiesz.
Nie stasuje się napięcia 10kV. Są piętnastki i dwudziestki. oczywiscie jeżeli mówimy o napięciu miedzyfazowym. Poza tym wysokie napięcie w polsce mamy 110 kV, 220kV i 400kV. I na oko jak wartość napięcia oceniasz to pozdrawiam. To mogło być nawet niskie napiecie. Efekt Zależy od zabezpieczenia w stacji które było źle dobrane bo nie wywaliło przy zwarciu. Linii średniego napięcia nawet nie dasz rady dotknąć bo powstaje luk.
Szach Mat ateiści! Krzew gorejący!
Katie napisał/a:
Dowiedz się najpierw czym jest "ogień zaporowy". Jakby za każdą pierdolniętą głupotę zabierali ci 100 piw ze statystyk, to byś się zapłakał, rudy żydzie na wirtualne piwa
Brak słów.
Aż człowiek zaczyna się zastanawiać, że po tylu latach ewolucji i po strzale technologicznym który trwał około 150 ostatnich lat. (mówię o tym czego ludzie dorobili się przez te lata od czasów końca XIX do dziś) Człowiek potrafi stworzyć swoją ciężką pracą coś wspaniałego a zarazem w ekstremalnych przypadkach coś tak zabójczego. Zaprojektowanie statku kosmicznego, mosty długie na dziesiątki jak nie setki kilometrów, budynki które swoją iglicą łechtają chmury a nawet wznoszą się ponad nie, tunele pod górami itp. a nie jest w stanie i nigdy nie będzie w stanie usunąć ryzyka śmierci przez przypadek lub takie je*ane combo jak na filmie...
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów