Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
-Ja chcę bez fug, trzeba oszczędzać.
-Szefuncio jaką fugę robimy?? 3 czy 5 mm?
-Ja chcę bez fug, trzeba oszczędzać.
Fuga nie ma nic do rzeczy kafelki/płytki przeciez sa ceramiczne i wypalane temperatura nie robi na nich wrażenia. Myślę ze to jakieś naprężenia wylewki, moze kładzione na płycie osb ptzy slabej konstrukcji
Fuga nie ma nic do rzeczy kafelki/płytki przeciez sa ceramiczne i wypalane temperatura nie robi na nich wrażenia. Myślę ze to jakieś naprężenia wylewki, moze kładzione na płycie osb ptzy slabej konstrukcji
Myślisz się nieco, bo fugi pełnia również funkcje kompensacji naprężeń (płytki po podgrzaniu się rozszerzają jak każdy materiał) i jej szerokość jest dobierana do formatu płytek jak i warunków w jakich są płytki, nie mniej aż tak by to nie strzelało na takim małym formacie, tak jak mówię albo wilgoć w posadzce która po podgrzaniu paruje i powoduje spore ciśnienie pod płytkami, albo te płytki jakieś chujowe
Myślisz się nieco, bo fugi pełnia również funkcje kompensacji naprężeń i jej szerokość jest dobierana do formatu płytek jak i warunków w jakich są płytki, nie mniej aż tak by to nie strzelało na takim małym formacie, tak jak mówię albo wilgoć w posadzce która po podgrzaniu paruje i powoduje spore ciśnienie pod płytkami, albo te płytki jakieś chujowe
Moze byc ze za szybko ktos płytki układał. Widziałem pękające płytki na posadzce ale to byly plytki kladzione bezfugowo i to bie było przyczyną pękania. Przyczyna byl natomiast brak dylatacji od ścian przy wylewce i cała wylewka podczas odpalenia podłogówki spekala.
Moze byc ze za szybko ktos płytki układał. Widziałem pękające płytki na posadzce ale to byly plytki kladzione bezfugowo i to bie było przyczyną pękania. Przyczyna byl natomiast brak dylatacji od ścian przy wylewce i cała wylewka podczas odpalenia podłogówki spekala.
Podłogowke uruchamia się przed układaniem płytek, nazywa się to wygrzewaniem i jest obowiązkowe przed układaniem czegokolwiek właśnie po to ażeby pozbyć się nadmiaru wilgoci
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów