18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (8) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:32
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 3:27
Mieszkam w małym angielskim miasteczku i kilka dni temu wybrałem się z dwójka kolegów na wycieczkę rowerami po pobliskich klifach.
Po zwiedzeniu wszystkiego co było było tego warte przyszedł czas na powrót. Zjeżdżaliśmy z dość stromej kamienistej górki i w pewnym momencie stwierdziłem ze moi koledzy nieźle zapier**lają i maja coraz mniejsze szanse na wyrobienie się w zakręcie. Tak też się stało, zdążyłem krzyknąć O KUR*A!!! i zobaczyć jak lecą wprost w przepaść.
Rzuciłem pędem rower i pytam się czy są cali itp. Pierwszy miał sporego farta i nieźle poobijany zatrzymał się na zboczu. Drugi zaś miał pecha i wleciał rowerem w drzewo i przeleciał jeszcze 10 metrów zatrzymując się na drewnianej kłodzie łamiąc przedramię i obojczyk (Niestety nie posiadam żadnych smaczków na harda). Patykami usztywniłem rękę i zrobiłem chustkę na obojczyk. Wybrnęliśmy jakoś z dziury i doszliśmy do parku gdzie mogliśmy wytlumaczyć pogotowiu jak nas znaleźć. Pół godziny zajęło idiocie z Emergency aby nas namierzyć. Zadawał te same pytania po kilka razy jakby był bardziej przejęty wypadkiem niż ja sam. Wreszcie karetka zaszczyciła nas swym przybyciem i powieziona nas do szpitala. I dopiero tu zaczyna się zabawa.
Godzina czekania na nie wiadomo co, kolejna godzina na prześwietlenie. Gdy okazało się że potrzebujemy jakiegoś papierka cały personel zaczął latać po szpitalu i pytać się o co w ogóle chodzi bo oni NIE WIEDZĄ. Po informacji ze potrzebna jest operacja przy obojczyku czekaliśmy w sumie sami nie wiedzieliśmy na co aż w pewnym momencie uradowana lekarka mówi: "No już możecie iść do domu!" Wszyscy stanęli jak słup soli. Jak to do domu się pytam, przecież mój kolega ma dwie kości złamane i czeka na operacje. Oni wręcz oburzeni do nas że on NIE WYMAGA ich opieki ze może sobie spokojnie poczekać połamany w domu i za dwa dni wrócić by nastawić kości. Prośba o zostawienie go na noc w szpitalu ze względu na ból i odległość od szpitala do jego domu została skwitowana tym że jego obrażenia nie wymagają ich interwencji. Mój kolega(połamany) wstał z łóżka i powiedział do lekarki żeby spierdala*a co poskutkowało wezwaniem ochrony i wyprowadzeniem nas ze szpitala. Wypuścili nas z niczym jedyna różnica polegała na tym że ręką mojego kolegi nie była już usztywniona patykami tylko gipsem.Przypisali mu paracetamol raz na 4 godziny Tyle udało się zrobić Królewskiej służbie zdrowia przez około 4-5h czekania. Strach chorować. Dodam że na 4 lekarzy dwóch było ciapatych, jeden czarny. Mimo to żadne z nich nie wiedziało jak nastawić jebane złamanie.

Pierwszy temat
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
tepad.no 2013-06-13, 18:03 2
Mniej wiecej wiem o czym piszesz. Wyrazy wspólczucia. A tak sie cwele szczyca ta ich gowno warta sluzba zdrowia...
Zgłoś
facet85 2013-06-13, 18:53 24
True story - kolega złamał sobie nadgarstek w robocie w fabryce kurczaków kurwa ( zachciało mu się zachodu, pedał ).
pojechał do szpitala - okazało się, że musieli ściągać jakieś "specjalistę kurwa" z innego miasteczka bo w tym "nie stacjonuje" na stałe chirurg... lol kurwa lol Prawda jest taka, że w Polsce lekarze medycynę studiują od A do Z i z powrotem do A a tam robisz interne i potem wybierasz sobie literkę ( specjalizację ) czyli jesteś jebanym nie douczonym prawie lekarzem, który jak spotka się z "chorobą" z nie swojej spec. nic nie umie zrobić, ew. jak wyżej - wypisze paracetamol.

a po 2 - TO WAM KURWA DOBRZE, trzeba było siedzieć w Polsce kurwa. Góry też mamy, rozjebać się też można no i medycyna LEPSZA KURWA - tylko musiałbyś poczekać kilka miesięcy na łóżko ewentualnie sesese
Zgłoś
4x4offroad 2013-06-13, 19:21 2
pierdolicie panowie... w Anglii miałem wypadek,odciąłem sobie palec wskazujący ręki lewej,po przyjechaniu do szpitala,prześwietlenie,konsultacja,i zrobili ładnie działa do dziś
Zgłoś
szymek_skc 2013-06-14, 11:37 1
A wszyscy narzekają na polska służbę zdrowia. Pielęgniarka w Polsce lepiej wykształcona od ich lekarzy.
Zgłoś
TheColt 2013-06-15, 23:57 1
Paracetamol to taki scyzoryk MacGyver'a brytyjskiej medycyny
A później się dziwią że w UK jest najwięcej przypadków przedawkowania paracetamolu na świecie.
Zgłoś
wormarder 2013-06-16, 0:21
"Dodam że na 4 lekarzy dwóch było ciapatych, jeden czarny. Mimo to żadne z nich nie wiedziało jak nastawić jebane złamanie"

już tu dziś na sadolu było coś że czarni są głupsi to co się dziwisz że nie wiedział
Zgłoś
fruityguy 2013-06-16, 0:59 4
W murzyńskiej wiosce prostował banany; przyjechał do UK - został ortopedą
Zgłoś
danoneek 2013-06-16, 1:12 2
Czyli jednak na polską służbę zdrowia narzekać nie wolno
Zgłoś
nocturnodrummer 2013-06-16, 1:30
I huj z tego, że jestesmy wykształceni jak gówno z tego mamy, płacą nam grosze i jebią nas na każdym kroku.
Zgłoś
siedlik 2013-06-16, 2:05
Dobrze ze chociac waz wzieli, i gipsa zalozyli. W polsce byscie w poczekalni umari, tak jak tematy bongmana na sadisticu.
Zgłoś
chmielu666 2013-06-16, 2:07
Mi w uk nie zdiagnozowali 4 wybitych palców i połamanych kości nadgarstka. Było to we wrześniu obecnie nadgarstek jest prawie całkiem sztywny.
Zgłoś
p................7 2013-06-16, 2:40 1
Niestety norma. Jedynym plusem medycyny w UK jest siano - stać ich na płacenie dobrej kasy lekarzom, na sprzęt i na egzotyczne, eksperymentalne terapie. Cała reszta to zgroza. Gdybym zachorował na cokolwiek poważniejszego, czego nie jestem w stanie sam wyleczyć - natychmiast w samolot i do Polski. To samo z zębami. Niedawno też miałem przyjemność dzwonić na pogotowie (cwel taryfiarz wystawił mi się na dzwona i symulował uraz kręgosłupa żeby mi pojechać po ubezpieczeniu). Nie wytrzymałem i zacząłem kląć. Ten idiota co podniósł słuchawkę pytał się mnie o wszystko - numer buta, fiuta, telefonu, nie pamiętam czego jeszcze. Wisiałem na słuchawce prawie 5 minut, gdzie zgłoszenie można było zawrzeć w "wypadek samochodowy, jedna wioska przed miastem X jadąc od strony miasta Y, główna ulica we wsi, tuż obok stacji benzynowej Z, poszkodowany mówi, że bolą go plecy i bark". Gdyby to był prawdziwy wypadek i z kogoś tam naprawdę sikała by krew a ja, dajmy na to byłbym w szoku, to by się zwyczajnie przekręcił. Przez tego imbecyla musiałem biegać po okolicy i pytać ludzi co to za wioska, ulica itd, mimo że 10 latek z downem znalazł by ją na google maps na podstawie mojego opisu w 10 sekund.

To są ręce, a to są ręce które opadają
Zgłoś
gówniaczek 2013-06-16, 3:07
Z matką pojechaliśmy na pogotowie (uraz głowy). Matkę napierdala (bo boleć to za mało) głowa, o mało nie mdleje, a każą nam czekać przez 2h na przyjęcie. Po czym po 5 min wyszliśmy z gabinetu z kubkiem wody i kapsułką paracetamolu.

@up
ale dentyści dobrze wykonują swoją robotę. Poszedłem ze złamanym zębem (jedynka), to tak dobrze zrobił, tak dobrze dobrał kolor CZEGOŚTAM, że wygląda lepiej niż wcześniej.
Zgłoś
umcumcpolowka 2013-06-16, 4:05
Strasz kurwa ludzi. W poniedziałek mam operację dłoni (nie do końca wiedzą czemu, prawdopodobnie ścięgno uszkodzone)
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem