18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (3) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Przed chwilą
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 0:14
@~ Nie, nie było bo moje. Było podobne <KLIK> ale tam by ł wrzucony film/pokaz slajdów. Ja wrzucam troszkę więcej fotek więc prosze nie wywalać do było.pl czy podpinać pod inny temat.

Tym razem przedstawiam zdjęcia z wycieczki do opuszczonego oddziału psychiatrycznego. Więcej info dostępne tradycyjnie na forgotten.pl.

Reszta jak zwykle w komentarzu. Dla ciekawskich na końcu będzie opis miejscówki
Zgłoś
Prometheus_Coprophagus 2013-07-19, 16:09 2
Bóg Cię kocha.
Wrzucaj ciąg dalszy zdjęć tego szpitala przy ulicy Polanki 117.

Post mortem per rectum
Zgłoś
PancerIV 2013-07-19, 16:10
"Madnes" Gimby też tam były

Odłamkowym ładuj!
Zgłoś
banshee 2013-07-19, 16:58 12
Prometeus_Coprophagus napisał/a:

Bóg Cię kocha.
Wrzucaj ciąg dalszy zdjęć tego szpitala przy ulicy Polanki 117.

Swoją drogą, nie rozumiem tej manii robienia filmów ze zdjęć... Ani to wygodne, ani ładne. BTW tego nie znalazłem po tagach

Ok, jedziemy:

Miejsce ma niesamowity klimat, trafić łatwo, wejść też. Warto zajżeć. Dla ciekawych krótki rys historyczny: IV Dwór to jeden z zabytkowych posiadłości przy ulicy Polanki 119-121 w Oliwie. Powstał, jak pozostałe dwory wzdłuż tego traktu, w pierwszej połowie XVII wieku. Wzmianka o nim według różnych źródeł pochodzi już z 1626 lub 1632 r. Pierwszym właścicielem dworu był Jan Morgenroth. Początkowo dwór był drewniany. Dopiero w XVIII wieku stał się budowlą murowaną. W 1741 r. posiadłość przeszła w ręce burmistrza Gdańska Karola Groddecka. Od 1909 r. we dworze mieścił się Okręgowy Zakład Ubezpieczeń dla Prus Wschodnich, następnie – w czasie II wojny światowej – szkoła dla dziewcząt. W roku 1945 urządzono tu szpital dziecięcy, który pełnił następnie funkcję sanatorium przeciwgruźliczego i hotelu dla pielęgniarek. Budynek zamknięto w 2002 roku. Jak ktoś dowie się kiedy powstał tam oddział psychiatryczny to proszę o info.
Zgłoś
CYPRIAN 2013-07-19, 18:27
fajne grafiti i fotki tez dobre piwo poszło
Zgłoś
ciasny_wiesiek 2013-07-19, 18:31 1
Miejscówka dobra na kolejna część slendermana.
Zgłoś
banshee 2013-07-19, 21:19 1
ciasny_wiesiek napisał/a:

Miejscówka dobra na kolejna część slendermana.

Zwłaszcza piwnica. Mało się nie obsrałem jak zobaczyłem jakiś dziwny kształt w półmroku. Okazało się, że to tylko sterta szmat na biurku.

PancerIV napisał/a:

"Madnes" Gimby też tam były

Gimby były też na piętrze

Zgłoś
jackool 2013-07-19, 22:49 1
Piwko łączycie to z geocachingiem?
Zgłoś
Imper3838 2013-07-19, 23:27 1
Świetna miejscówka, mam nadzieję że prędko tego nie zburzą. Takie miejsca mają klimat.

Oto jest koniec końców świata, który znamy!
Przecież żyjemy tą chwilą od lat
Ostatnie wolne miejsca w pierwszym rzędzie mamy
Ze śmiercią będzie nam tu za pan brat.
Zgłoś
marakuja88 2013-07-19, 23:27
ostatnie dwa zdjęcia - prototypowe modele okien velux
Zgłoś
banshee 2013-07-19, 23:34
jackool napisał/a:

Piwko łączycie to z geocachingiem?

Nie mam aż tyle czasu, żeby się bawić w geocaching poza tym nie chodzi o to, żeby jakaś hołota urządzała sobie tam wycieczki.
Zgłoś
ibuprom 2013-07-19, 23:36
Leżałem kiedyś w tym szpitalu (nie, nie na oddziale psychiatrycznym ale i tak wiecie swoje :p) i zawsze mnie korciło żeby tam wejść ale jakoś nie było okazji. Fajnie, że chociaż zdjęcia można zobaczyć
Zgłoś
S................n 2013-07-19, 23:59
Byłem tam kilka miesięcy temu, klimatyczne miejsce. Na parterze były porozrzucane płyty DVD z filmami, nie powiem żebym je przemycił do domu (większość nawet działa).
Dobry jest też ośrodek "Zdrowie" w Gdynii Orłowie, ale tam chyba każdy był
Zgłoś
banshee 2013-07-20, 0:15
MrFox:
sadistic.pl/post/2247309.htm
Zgłoś
Old.Mc.Boner 2013-07-20, 0:40
widziałem zbyt dużo horrorów i nie wszedł bym tam nawet na chwile
ale fotki świetne, zimny harnaś dla Ciebie

Sanity is for the weak
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów