Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (11) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 42 minuty temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 3:27
Oto kolejna opuszczona miejscówka, którą dzielę się z wami.
Jest to dawne przedsiębiorstwo produkcyjne, które zajmowało się produkcją przyczep i naczep zaprojektowanych do pojazdów mechanicznych.
Zakład upadł stosunkowo niedawno bo jakieś 3-4 lata temu.
Bezsprzecznie najfajniejszy klimat panował na hali produkcyjnej. Gdy byłem w takcie eksploracji padał deszcz i wiał dość silny wiatr co potęgowało wrażenia. Można było usłyszeć odgłosy rodem z Silent Hill. Metaliczne skrzypienia, trzaski i wiatr hulający po hali.
Na terenie znalazłem sporo ciekawych drobiazgów np. profesjonalne projekty przyczep/naczep, legitymacje członkowskie Solidarności, gazety z 1989 (Solidarność) i masę innych Na początek kilka zdjęć.

#####
Więcej zdjęć z miejsc zapomnianych, opuszczonych i nie tylko (dworki, pałace, szpitale, kościoły, fabryki) znajdziecie na mojej stronie:

facebook.com/Addic7edBros?ref=hl

#####

Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Sayagin666 2013-12-02, 18:29 1
Opuszczony sracz w sosnowcu :

Wkurwiają mnie jużte tematy, jakaś stara pieprzona hala z czasów PRL i zrobione 99% chujowych zdjęć chujowym HDRem...
Zgłoś
addic7ed 2013-12-02, 18:40 18
Sayagin666 napisał/a:

Opuszczony sracz w sosnowcu :

Obrazek

Wkurwiają mnie jużte tematy, jakaś stara pieprzona hala z czasów PRL i zrobione 99% chujowych zdjęć chujowym HDRem...

To włóż do tego Twojego kibla łeb i nie patrz prostaku, peace.
Zgłoś
Sayagin666 2013-12-02, 19:26 1
addic7ed napisał/a:

To włóż do tego Twojego kibla łeb i nie patrz prostaku, peace.

idz pstryknij kilka fotek HDRem swoich rodzicow na paradzie równości, nie krytykuję Ciebie prostaku, tylko stwierdzam fakt, że pojawia się od chuja takich tematów, nie związanych z sadistic a bardziej z picassa i z podobnymi. ps. zdjęcie kibla wcale nie gorsze od twoich wiec nie placz.

aha masz : prawie jak HDR :

Zgłoś
Qunda 2013-12-02, 19:48
Chciałbym zobaczyć zdjęcia tych projektów naczep. Jak coś to pisz na pewu
Zgłoś
addic7ed 2013-12-02, 19:50
Qunda napisał/a:

Chciałbym zobaczyć zdjęcia tych projektów naczep. Jak coś to pisz na pewu

Spoko, zdjęcia będą a na maila zapodam Ci najwyżej w lepszej jakości
Zgłoś
FieraSS 2013-12-02, 21:53
To nie jest twoja strona, tylko jakiegoś żyda z hameryki.
Zgłoś
Zekvaer 2013-12-02, 22:58 1
3 zdjęcia w pierwszy post, reszta w komenty, pan moderator będzie zły :<
Zgłoś
petera88 2013-12-03, 0:44
addic7ed Jak zwykle dobra robota ! Pozdrawiam i Piwko leci
Zgłoś
wilczekone 2013-12-03, 1:03
przynajmniej nie ma rybiego oka
Zgłoś
addic7ed 2013-12-03, 1:13 1
FieraSS napisał/a:

To nie jest twoja strona, tylko jakiegoś żyda z hameryki.

Nie bardzo kumam Twoją retorykę ale skoro ujmą jest być Żydem to masz problem ze swoim światopoglądem i ideologią dzieciaku

wilczekone napisał/a:

przynajmniej nie ma rybiego oka

Nie samą rybą człowiek żyje
Nie można się ograniczać do jednego obiektywu.
Hejter i tak będzie hejtować taki kraj.

petera88 napisał/a:

addic7ed Jak zwykle dobra robota ! Pozdrawiam i Piwko leci

Dobra idę w kimono, jutro reszta fotek. Dzięki Piter wiadomo Jeszcze parowozownia w zanadrzu ale to może pojutrze. Pozdro
Zgłoś
siusiaczek86 2013-12-03, 1:17
Sayagin666 napisał/a:

idz pstryknij kilka fotek HDRem swoich rodzicow na paradzie równości, nie krytykuję Ciebie prostaku, tylko stwierdzam fakt, że pojawia się od chuja takich tematów, nie związanych z sadistic a bardziej z picassa i z podobnymi. ps. zdjęcie kibla wcale nie gorsze od twoich wiec nie placz.

aha masz : prawie jak HDR :

Obrazek

To się uśmiałem. Wiadomo, że w Sosnowcu takie kible są bo na nic więcej brudasy was nie stać więcej fotek dawaj i zatkaj jape lamusowi!
Zgłoś
orzeszwmorde 2013-12-03, 1:41
Sentyment za starymi czasami to silne uczucie, wtedy byliśmy samowystarczalni choć z jakością było różnie, dzisiaj koncerny tłuką w chinach i też jakość nie powala, skupywano wszystko co się chciało sprzedać, dzisiaj nie ma skupu surowców wtórnych tylko durne ustawy śmieciowe i dziwne umowy kontraktowe dla wybranych....
Co tu się rozpisywać, produkowaliśmy wszystko a i tak to było za mało, gdyby dzisiaj gospodarka stała na ówczesnym poziomie bylibyśmy potęgą, stocznie, huty, kopalnie, rolnictwo, przemysł ciężki itp, itd.
Wracając do tematu, piękne hale, gdyby nie chora polityka każdy bystry inwestor dałby im drugą młodość.

Sayagin666 napisał/a:

Opuszczony sracz w sosnowcu

To co, srasz teraz do umywalki czy do wiadra?
Zgłoś
Zarammoth 2013-12-03, 6:05 1
Addic7ed, nie przejmuj się tym gównem wylewanym w komentarzach. To najczęściej nieudacznicy, których jedyne hobby to bazgranie nic niewnoszących postów na stronach. Taka już cecha narodowa - lepiej komuś dopiec, niż samemu coś zrobić.

A zdjęcia jak zwykle świetne. Jak już kiedyś mówiłem - bardzo lubię wygrzebywać jakieś stare dokumenty, gazety i instrukcje. W końcu się coś trafiło i to bardzo porządnego. Oczywiście wiem, że w czasach spopularyzowanych eksploracji czy paintballu/asg często takie smaczki są rozkradane (bo samozwańczy eksplorerzy zasad urbexu szanować nie chcą).

To zabawne, bo jak na początku oburzałem się na rybie oko, tak teraz bardzo mi tęskno za tym, a tym bardziej dlatego, że w ostatnią niedziele sam żałowałem, że nie mam takiego obiektywu - ciasne pomieszczenia, jak i szerokie ściany zewnętrzne.

Nie wiem o co chodzi ludziom z HDR. Jaki HDR, gdzie? - przecież to delikatny retusz ostrości, balans kolorów, zabawa warstwami czy co tam trzeba, standard przy poprawie zdjęć. Może to Józki, co jedyną umiejętnością fotograficzną jest trafienie w człowieka kadrem, dzięki swojemu kompaktowi, na wakacjach w Wypizdowie...
Ale się zdenerwowałem.
Zgłoś
Mag1207 2013-12-03, 7:14 1
Juz chcialem napisać "kolejna porcja fotek z czarnobyla"
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem