Za to osłonił kolegę twarzą.
Z racji tego iż robię w tym zawodzie od razu śmiało mogę powiedzieć że pan operator jest odważny żeby przepuszczać program omijając zamki ryglowe zabezpieczające. Tak się właśnie kończy źle napisany program NC. Nóż pewnie z impetem uderzył w zamocowany detal zaciśnięty w imaku i podczas dużej siły odśrodkowej wyrwało materiał z szczęk uderzając operatora w głowę. Chłopaka ogluszylo ale do samego końca zdawał sobie sprawę żeby zmniejszyć posów do zera. Jestem frezem i też muszę czasem omijać zabezpieczenie, ale robię to mądrze żeby mi głowica frezerska nie urwała pustego łba
Też jestem frezerem i jak by mi przełożony powiedział bym przepuszczał program wdrożeniowy przy otwartych drzwiach to bym mu kazał się w głowę jebnąć. Po to ma te drzwi by za nimi stać. A jak chce zajrzeć to zawsze może zatrzymać program albo podjazdy posprawdzać na single blocku. Po to są te zabezpieczenia by z nich korzystać, a takie obchodzenie to po prostu droga na skróty która właśnie tak się kończy.
Z racji tego iż robię w tym zawodzie od razu śmiało mogę powiedzieć że pan operator jest odważny żeby przepuszczać program omijając zamki ryglowe zabezpieczające. Tak się właśnie kończy źle napisany program NC. Nóż pewnie z impetem uderzył w zamocowany detal zaciśnięty w imaku i podczas dużej siły odśrodkowej wyrwało materiał z szczęk uderzając operatora w głowę. Chłopaka ogluszylo ale do samego końca zdawał sobie sprawę żeby zmniejszyć posów do zera. Jestem frezem i też muszę czasem omijać zabezpieczenie, ale robię to mądrze żeby mi głowica frezerska nie urwała pustego łba
Tele frez nie stęp się za bardzo
Ale chuj tam, dołożę swoje 3 grosze.
Na praktykach w nieistniejącym już Linodrucie, min. raz na kwartał przelatywał przez 50-cio metrową halę klucz do wrzeciona tokarki, bo jakiś debil "zapomniał" go wyjąć (czasem celowo). Jak jednemu debilowi prawie ujebało łeb, w końcu zamontowali osłony wrzeciona, które uniemożliwiały uruchomienie tokarki z kluczem we wrzecionie.
Widok lecącego przez całą halę klucza robi na prawdę duże wrażenie.
Wytłumacz mi proszę powód omijania zamków BHP ? Wybacz ale każdy kto omija zamki ma pusty łeb
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów