Tutaj jeden z tekstów Terlikowskiego najeżdżający na WOŚP: KLIK
Tutaj jeden z tekstów Terlikowskiego najeżdżający na WOŚP: KLIK
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Grecy, Hiszpanie, mieli przysłowiowe jaja by swój nieudolny rząd, i inne ciapowate partie wysadzić z siodła, wyjść na ulicę, zrobić zadymę przeciw nim, media należące, do kapitału zagranicznego - kredyty, oczywiście takich nazywały, nazistami czy faszystami, a polaczki, co, dalej swoich panów feudalnych będą tolerować mimo że im pie...lną kolejne 300 fotoradarów na dzień dobry nowego roku! Rząd postawi w swojej obronie kolejnego kiepa z tytułem naukowym zdobytym za komuny (uczelnie wyższe w PL są 3ciej setce światowej) by wytłumaczył niedouczonym, że tak jest słusznie i hej... reszta wierzy... bo mundry pan z telewizji tak twierdzi... i tak to się kręci od 20 lat
Jego karetka uratowała mi życie po ciężkim wypadku (z tego co mi później w szpitalu mówili to miałem zajebiste szczęście bo to była ostatnia dostępna karetka).
Więc tak, będę wrzucał do tej jebanej puszki za każdym razem bo wiem że komuś to w przyszłości również uratuje życie.
Nie daje na WOŚP, nie daje na kościół, Cartias, bo zbieram na czołg! Uważam, że zamiast organizować zabawę w fundacje pomocy, ludzie powinni wziąć krótko za mordy 460 nierobów z sejmu, okradających ich z zysków własnej pracy w majestacie prawa, niedługo WOŚP będzie konkurencją dla urzędu skarbowego, bo będzie musiał zbierać na wszystko, bo kolejne instytucje państwowe nie będą należycie kontrolowały wydatków i spełniały swoich statutowych funkcji... skoro naród nie jest w stanie kolejnej władzy rozliczyć z jej obowiązków wobec narodu, nie jest wart pomocy i przetrwania.....
Grecy, Hiszpanie, mieli przysłowiowe jaja by swój nieudolny rząd, i inne ciapowate partie wysadzić z siodła, wyjść na ulicę, zrobić zadymę przeciw nim, media należące, do kapitału zagranicznego - kredyty, oczywiście takich nazywały, nazistami czy faszystami, a polaczki, co, dalej swoich panów feudalnych będą tolerować mimo że im pie...lną kolejne 300 fotoradarów na dzień dobry nowego roku! Rząd postawi w swojej obronie kolejnego kiepa z tytułem naukowym zdobytym za komuny (uczelnie wyższe w PL są 3ciej setce światowej) by wytłumaczył niedouczonym, że tak jest słusznie i hej... reszta wierzy... bo mundry pan z telewizji tak twierdzi... i tak to się kręci od 20 lat
Stary zgadzam się z Tobą w 100%.. Jest tylko mały problem, Polacy są już tak ogłupieni TV i całym tym medialnym przekazem że ciężko zbierają do kupy fakty. Nie mówiąc już o tym jak te fakty są przeinaczane i ukazywane w kontekstach innych wydarzeń..
Szkoda że naród został ze sobą skłócony, teraz nie jest w stanie się bronić..
smutne ale prawdziwe.. Dziel i rządź..
Jebani hejterzy mogliby w końcu przynajmniej ustalić wspólną wersję ile ten "złodziej" kradnie
Teoria jest bardzo piękna, żywcem wyjęta z GW. Oto cierpiący chory prosi świadomie o pomoc lekarza, a ten bezbolesnym zastrzykiem kończy jego cierpienie. A jak jest w rzeczywistości?
Pni minister zdrowia, która wprowadziła to prawo obecnie jest jego przeciwniczką. Eutanazja wymknęła się im spod kontroli i jest raczej wstydliwym problemem o którym się nie mówi.
Zaraz po wprowadzeniu ludzie zaczęli masowo protestować ponieważ okazało sie że ustatwa dopuszczała zabijanie upośledzonych nastolatków w wieku 12-18 lat bez zgody rodziców. Rząd wycofał się z tego zapisu.
Praktyka oddała decyzje o życiu ludzkim w ręce lekarza. Tego zaś kontrolowała tylko trzyosobowa komisja lekarska z tego samego szpiala, która na jego wniosek wydawała zgodę.
Problemy zaczęły sie gdy lekarze przestali pytac o zgodę. Obecnie około 20 procent przypadków nie jest nikomu zgłaszanych.
W 2008 roku na 2300 przypadków zgłoszonej eutanazji 550 odbyto się bez zgody pacjentów.
Około 10 procent osbó zostało zabitych mimo, że zawsze byli przeciwni eutanazji. Lekarze przeprowadzali eutanazje albo sami decydując albo pod naciskiem rodziny (spadek?)
Ludzie więc zaczeli nosic przy sobie paszporty życia, w których wyraźnie sprzeciwiali sie eutanazji. NA niewiele to się zdało. Sledzctwo dziennikarskie, rozpoczęte po tym jak liczba eutanazji zaczela spadak, wykazalo że zabija się ludzi inaczej. Chory zostakje wprowadzony w stan śpiaczki farmakologicznej i po prostu odłacza się go od kroplówki. Umiera z pragnienia a lekarze tego nie zgłaszają.
Dodatkowo badania wskazują, że ból jest dopiero na czwartym miejscu jak chodzi o powody prośb o eutanazje. Tylko 57 procent osób z tego powodu o nią prosi. 87% jako powód podaje ogólne osłabienie, 74%bezradność, 59% utratę godności.
Zwłaszcza ten trzeci powód jest szokujący. W Holandii nie ma hospicjów. Pierwsze założył Polak dr Zbigniew Żylicz i jak się okazało 80 procent osób które do niego trafiały, zmieniły zdania i już nie chciało eutanazji.
Ale to nie koniec. W Holandii eutanazji poddaje się noworodki. Także upośledzeni umysłowo nie mogą liczyc na pobłażanie.
Ogólnie około 15 procent osób umierających w szpitalach to jak się szacuje ofiary eutanazji.
Kończąc- Owsiak pierdolnął kloca i za to jest krytykowany. Zachował sie jak primabalerina, która się dąsa bo wielkiego celebrytę ktoś krytykuje. Niech ma świadomość że jest osobom medialną i jak cos popiera to niech sprawdzi co to jest naprawę. Samo zorganizowanie zbiórki w TV nie sprawia ze ktoś jest doskonały i bezbłędny,
Torchę pokory, Panie Owsiak.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów