18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (2) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 23:56
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 2024-11-10, 18:32
Owsiak vs. Terlikowski
Skądinąd • 2013-01-15, 13:38
Owsiak, wychodząc z TVN24 (był gościem Faktów po faktach), spotkał pindrzącego się Terlikowskiego przed wejściem na antenę u Moniki Olejnik. Owsiak, mimo zachowanie stoickiego spokoju przez kilka ostatnich dni, nie wytrzymał i spytał Terlika wprost, czemu go tak hejtuje.

Tutaj jeden z tekstów Terlikowskiego najeżdżający na WOŚP: KLIK

Na końcu każdej tęczy znajduje się siedziba komitetu homolobby.
Zgłoś
MrSpook 2013-01-15, 16:43 2
Nie daje na WOŚP, nie daje na kościół, Cartias, bo zbieram na czołg! Uważam, że zamiast organizować zabawę w fundacje pomocy, ludzie powinni wziąć krótko za mordy 460 nierobów z sejmu, okradających ich z zysków własnej pracy w majestacie prawa, niedługo WOŚP będzie konkurencją dla urzędu skarbowego, bo będzie musiał zbierać na wszystko, bo kolejne instytucje państwowe nie będą należycie kontrolowały wydatków i spełniały swoich statutowych funkcji... skoro naród nie jest w stanie kolejnej władzy rozliczyć z jej obowiązków wobec narodu, nie jest wart pomocy i przetrwania.....
Grecy, Hiszpanie, mieli przysłowiowe jaja by swój nieudolny rząd, i inne ciapowate partie wysadzić z siodła, wyjść na ulicę, zrobić zadymę przeciw nim, media należące, do kapitału zagranicznego - kredyty, oczywiście takich nazywały, nazistami czy faszystami, a polaczki, co, dalej swoich panów feudalnych będą tolerować mimo że im pie...lną kolejne 300 fotoradarów na dzień dobry nowego roku! Rząd postawi w swojej obronie kolejnego kiepa z tytułem naukowym zdobytym za komuny (uczelnie wyższe w PL są 3ciej setce światowej) by wytłumaczył niedouczonym, że tak jest słusznie i hej... reszta wierzy... bo mundry pan z telewizji tak twierdzi... i tak to się kręci od 20 lat

komuchożerca
Zgłoś
Plecionkarz 2013-01-15, 16:54 2
wośp to tylko sposób wyciągnięcia dodatkowej kasy od ludzi na rzecz państwa. Taki drugi podatek. Sprzęt kupowany przez wośp jest sprzętem który powinien być kupiony za pieniądze z budżetu państwa. Państwo jest sprytne więc w chuju ma kupowanie, zaangażuje się w kampanię owsiaka i pieniądze same się pojawią a podatki będzie można wydać na jakieś gówno albo ukraść.
Zgłoś
Dildowagins 2013-01-15, 17:07
michalkiewicz.pl/tekst.php?tekst=2718 Tyle na temat eutanazji. (:

jagiellonski24.pl | pulaski.pl | mises.pl
Zgłoś
dolarinho 2013-01-15, 17:10
Gdyby ze szpitali usunięto cały sprzęt podarowany przez WOŚP to śmiało można zdjąć z budynku szyld "Szpital" a zawiesić "Prosektorium"
Zgłoś
wojas30 2013-01-15, 17:16 1
Terlikowski to baran

Terlikowski to baran i tyle w temacie. Siema Jurek!
Zgłoś
imbol 2013-01-15, 17:17 2
A ja bym tego Terlikowskiego spytał, kim on jest, że ma prawo decydować o moim życiu? Nie rozumiem jakiegoś pierdolenia w ogóle na ten temat, referendum krajowe i każdy osobiście się wypowiada, a nie jakiś buc będzie decydował czy ja mam się męczyć czy nie. Ja osobiście jestem osobą która czerpie z życia garściami i jeśli kiedyś zostałbym warzywkiem to nie umiałbym żyć w ten sposób, ubić mnie i przekazać na jakieś organy, przynajmniej byłby ze mnie jakiś pożytek, a nie tylko kłopot dla najbliższych i męczarnia dla mnie.

Chwała Bohaterom!
Zgłoś
Cornys 2013-01-15, 17:23 2
Ja pierdole wszystkim w dupę tych co hejtują Owsiaka.
Jego karetka uratowała mi życie po ciężkim wypadku (z tego co mi później w szpitalu mówili to miałem zajebiste szczęście bo to była ostatnia dostępna karetka).
Więc tak, będę wrzucał do tej jebanej puszki za każdym razem bo wiem że komuś to w przyszłości również uratuje życie.
Zgłoś
Cyrk 2013-01-15, 17:29
O zaletach WOŚP nie ma co pisać, bo wszystkie media o tym trąbią, a jak ktoś ma wątpliwości to niech spojrzy ile ludzkich żyć sprzęt od Owsiaka uratował. Niestety ma też wady. Nie wiem kto jako pierwszy wpadł na genialny pomysł ładowania publicznych pieniędzy, ale wszyscy którzy tak robią powinni trafić do więzienia. Co to kurwa za charytatywność jak płacisz z cudzej kasy? Ludzie nie po to płaca podatki, żeby taki burmistrz albo wojewoda mogli poudawać dobrych wujków. To samo z wszelkiej maści popisami służb mundurowych. Dajcie coś kurwa od siebie, a nie wypierdalacie kasę przeznaczoną np. na loty szkoleniowe na WOŚP. Drugi poważny zarzut przeciw WOŚP to rozleniwianie naszej służby zdrowia. Szpitale już nawet nie planują modernizacji sprzętu medycznego w budżetach, tylko czekają na Owsiaka. Fajnie, że WOŚP pomaga, ale nie może być tak, że jest jedynym źródłem nowego sprzętu. No i trzeci zarzut to kasa. WOŚP zebrał 50 baniek, a na sprzęt wydał niecałe 30. Nie wnikam co się stało z resztą, ale najlepszym dowodem na to, że to nie są wyłącznie koszty operacyjne jest sprawozdanie finansowe Caritasu. 400 baniek zebranych, 398 wydanych na działalność statutową. No kurwa. WOŚP powinna nadal co roku grać, ale musi się cofnąć do postaci w której to była pomoc człowieka człowiekowi, a nie festiwal lansu i machlojek...
Zgłoś
B................i 2013-01-15, 17:37 1
Mimo że jestem wierzący to denerwuje mnie to narzucanie innym praw wg. swojej religii. Chodzi mi o eutanazje. Bo rozumiem jak walczą żeby aborcja nie była legalna - to jest bądź zabójstwo. Ale eutanazja to zabieg który pomaga popełnić samobójstwo, osobom które tego same zrobić nie mogą. Przecież eutanazje przeprowadzało by się kiedy ta osoba nie chce już żyć....
Zgłoś
k................s 2013-01-15, 17:42
A ja się cieszę że jest WOŚP. Ale już mniej się cieszę, że reprezentuje ją owsiak. Tyle w temacie.
Zgłoś
cerastes 2013-01-15, 17:58
MrSpook napisał/a:

Nie daje na WOŚP, nie daje na kościół, Cartias, bo zbieram na czołg! Uważam, że zamiast organizować zabawę w fundacje pomocy, ludzie powinni wziąć krótko za mordy 460 nierobów z sejmu, okradających ich z zysków własnej pracy w majestacie prawa, niedługo WOŚP będzie konkurencją dla urzędu skarbowego, bo będzie musiał zbierać na wszystko, bo kolejne instytucje państwowe nie będą należycie kontrolowały wydatków i spełniały swoich statutowych funkcji... skoro naród nie jest w stanie kolejnej władzy rozliczyć z jej obowiązków wobec narodu, nie jest wart pomocy i przetrwania.....
Grecy, Hiszpanie, mieli przysłowiowe jaja by swój nieudolny rząd, i inne ciapowate partie wysadzić z siodła, wyjść na ulicę, zrobić zadymę przeciw nim, media należące, do kapitału zagranicznego - kredyty, oczywiście takich nazywały, nazistami czy faszystami, a polaczki, co, dalej swoich panów feudalnych będą tolerować mimo że im pie...lną kolejne 300 fotoradarów na dzień dobry nowego roku! Rząd postawi w swojej obronie kolejnego kiepa z tytułem naukowym zdobytym za komuny (uczelnie wyższe w PL są 3ciej setce światowej) by wytłumaczył niedouczonym, że tak jest słusznie i hej... reszta wierzy... bo mundry pan z telewizji tak twierdzi... i tak to się kręci od 20 lat

Stary zgadzam się z Tobą w 100%.. Jest tylko mały problem, Polacy są już tak ogłupieni TV i całym tym medialnym przekazem że ciężko zbierają do kupy fakty. Nie mówiąc już o tym jak te fakty są przeinaczane i ukazywane w kontekstach innych wydarzeń..
Szkoda że naród został ze sobą skłócony, teraz nie jest w stanie się bronić..
smutne ale prawdziwe.. Dziel i rządź..

¡Ándele! ¡Arriba! ¡Arriba! ¡Epa! ¡Epa! ¡Epa! Yeehaw

Reduta Dobrego Imienia / Polish Anti-Defamation League
Zgłoś
Schabik 2013-01-15, 18:10 2
nie będę się przedzierał przez wszystkie komentarze, i spytam wprost - jak można być takim tępym chujem? przecież eutanazja to decyzja chorego a nie niczyja inna, więc wg. tego terlikowskiego to chory sam na sobie zabójstwo popełnia?
Zgłoś
Loki91 2013-01-15, 18:27 2
30%, 50%, 66%, 55%, 75%...
Jebani hejterzy mogliby w końcu przynajmniej ustalić wspólną wersję ile ten "złodziej" kradnie
Zgłoś
Jajko z kurzej ... 2013-01-15, 18:51 1
Pojawił się właśnie na głównej filmik z Owsiakiem i Terlikowskim w roli głównej, wiec postanowiłem wrzucić do tematu swoje trzy grosze. Interesuję sie tym, bo mam siostrę w Holandii w Groningen i regularnie przechodzę koło tego osławionego szpitala w którym dokonano pierwszych przypadków eutanazji, pod wpływem których zalegalizowano tam prawo do zabijania chorych.

Teoria jest bardzo piękna, żywcem wyjęta z GW. Oto cierpiący chory prosi świadomie o pomoc lekarza, a ten bezbolesnym zastrzykiem kończy jego cierpienie. A jak jest w rzeczywistości?

Pni minister zdrowia, która wprowadziła to prawo obecnie jest jego przeciwniczką. Eutanazja wymknęła się im spod kontroli i jest raczej wstydliwym problemem o którym się nie mówi.

Zaraz po wprowadzeniu ludzie zaczęli masowo protestować ponieważ okazało sie że ustatwa dopuszczała zabijanie upośledzonych nastolatków w wieku 12-18 lat bez zgody rodziców. Rząd wycofał się z tego zapisu.

Praktyka oddała decyzje o życiu ludzkim w ręce lekarza. Tego zaś kontrolowała tylko trzyosobowa komisja lekarska z tego samego szpiala, która na jego wniosek wydawała zgodę.

Problemy zaczęły sie gdy lekarze przestali pytac o zgodę. Obecnie około 20 procent przypadków nie jest nikomu zgłaszanych.

W 2008 roku na 2300 przypadków zgłoszonej eutanazji 550 odbyto się bez zgody pacjentów.

Około 10 procent osbó zostało zabitych mimo, że zawsze byli przeciwni eutanazji. Lekarze przeprowadzali eutanazje albo sami decydując albo pod naciskiem rodziny (spadek?)

Ludzie więc zaczeli nosic przy sobie paszporty życia, w których wyraźnie sprzeciwiali sie eutanazji. NA niewiele to się zdało. Sledzctwo dziennikarskie, rozpoczęte po tym jak liczba eutanazji zaczela spadak, wykazalo że zabija się ludzi inaczej. Chory zostakje wprowadzony w stan śpiaczki farmakologicznej i po prostu odłacza się go od kroplówki. Umiera z pragnienia a lekarze tego nie zgłaszają.

Dodatkowo badania wskazują, że ból jest dopiero na czwartym miejscu jak chodzi o powody prośb o eutanazje. Tylko 57 procent osób z tego powodu o nią prosi. 87% jako powód podaje ogólne osłabienie, 74%bezradność, 59% utratę godności.

Zwłaszcza ten trzeci powód jest szokujący. W Holandii nie ma hospicjów. Pierwsze założył Polak dr Zbigniew Żylicz i jak się okazało 80 procent osób które do niego trafiały, zmieniły zdania i już nie chciało eutanazji.

Ale to nie koniec. W Holandii eutanazji poddaje się noworodki. Także upośledzeni umysłowo nie mogą liczyc na pobłażanie.
Ogólnie około 15 procent osób umierających w szpitalach to jak się szacuje ofiary eutanazji.

Kończąc- Owsiak pierdolnął kloca i za to jest krytykowany. Zachował sie jak primabalerina, która się dąsa bo wielkiego celebrytę ktoś krytykuje. Niech ma świadomość że jest osobom medialną i jak cos popiera to niech sprawdzi co to jest naprawę. Samo zorganizowanie zbiórki w TV nie sprawia ze ktoś jest doskonały i bezbłędny,

Torchę pokory, Panie Owsiak.
Zgłoś
takija 2013-01-15, 19:14
Szkoda czytać wpisy ludzi krytykujących WOŚP.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów