Izraelskie siły bezpieczeństwa vs palestyńskie siły terrorystyczne
Izraelskie siły bezpieczeństwa vs palestyńskie siły terrorystyczne
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Ja tylko z technicznego punktu zapytam, bez polityki.
Dlaczego większość żołnierzy ma na plecach ten ciężki, wyładowany na maxa plecak? Przecież widać, że oni ledwo z tym biegają a o jakielkolwiek finezji w ruchach (i unikach) można zapomnieć tachająć ze 20-25kg na plecach.
Są na patrolu, ale potem wracają do bazy. Po kiego im całe oporządzenie tachać?
Pewnie trzymają tam dorobek życia, żeby rodzina i koledzy im nie zajumali.
... palestyńskie siły terrorystyczne
To tak jakbyś podczas WWII nazwał partyzantów terrorystami bo tłukli z zaskoczenia okupanta.
Ja tylko z technicznego punktu zapytam, bez polityki.
Dlaczego większość żołnierzy ma na plecach ten ciężki, wyładowany na maxa plecak? Przecież widać, że oni ledwo z tym biegają a o jakielkolwiek finezji w ruchach (i unikach) można zapomnieć tachająć ze 20-25kg na plecach.
Są na patrolu, ale potem wracają do bazy. Po kiego im całe oporządzenie tachać?
Spiesze z odpowiedzia.
Wojskowe plecaki sa w kurwe lepsze niz zwykle "tornistry" wyjebanego po brzegi plecaka praktycznie nie czujesz i tym samym w tylko malymk stopniu krepuje ruchy. A dlaczego nosza go na zwykym patrolu... tu juz tylko moj domysl ....Soldat nosi caly sprzet( lub potrzebny sprzet) jesli jest szansa ze zostanie odciety lub zostanie sam w strefie zagrozenia
"palestyńskie siły terrorystyczne"??? Terrorystami są tam żydzi kurwa.
Niech żyje Izrael!
Syjonista
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów