W Lightenburgu (RPA) kamera pilnująca traktora przez murzyńskimi kradzieżami zarejestrowała spadający meteor.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Erutlev napisał/a:
W Lightenburgu (RPA) kamera zarejestrowała spadający meteor.
Raczej meteoryt. Meteor to tylko ślad, który oczywiście też jest zarejestrowany, ale przecież nie spada
Spalający się meteoroid pozostawia po sobie świecący ślad zwany meteorem.
Meteoroidy, którym uda się spaść na powierzchnię naszej planety nazywamy meteorytami.
Pięknie zacytowałeś wykopka... Po prostu mistrzostwo.
wykop.pl/wpis/15018501/roznica-miedzy-meteoroidem-meteorem-a-meteorytem-m/
I tak. Kamera zarejestrowała meteor bo nie dotknął jeszcze ziemi.
Szach mat.
wykop.pl/wpis/15018501/roznica-miedzy-meteoroidem-meteorem-a-meteorytem-m/
Voque napisał/a:
Raczej meteoryt. Meteor to tylko ślad, który oczywiście też jest zarejestrowany, ale przecież nie spada
Spalający się meteoroid pozostawia po sobie świecący ślad zwany meteorem.
Meteoroidy, którym uda się spaść na powierzchnię naszej planety nazywamy meteorytami.
I tak. Kamera zarejestrowała meteor bo nie dotknął jeszcze ziemi.
Szach mat.
@up - pięknie zacytował, ale i tak nic nie zrozumiał - skoro meteoryt to coś, co już spadło na ziemię, to jak może nadal spadać?
@up
A ślad może spadać? Kamera zarejestrowała meteor, a nie spadający meteor.
dashadow napisał/a:
skoro meteoryt to coś, co już spadło na ziemię, to jak może nadal spadać?
może do jakiejś dziury w ziemi wpadło i nadal spada? :
Cytat:
@up
Jakbyś się doedukował gdzies poza wykopem to wiedziałbyś, że meteor poza "świecącym śladem" to jest też pył pozostawiony po spalaniu tego "świecącego śladu" więc opada na dół ergo spada.
Nawet niektórzy naukowcy zbierają ten pył.
Szach i mat 2:0
@up
Nie będziesz mi mówił jak mam żyć
Nie będziesz mi mówił jak mam żyć
kamień spada z niema a tu gównoburza jak poprawnie ma się nazywać, ja pierdole debata gdzie przecinek postawić, i taak zawsze, a jebnij gdzieś literówke! o matko same prymusy ale na dwójach w szkole jadą
@up
Zdanie zaczynamy dużą literą, a przed "a" stawiamy przecinek.
Zdanie zaczynamy dużą literą, a przed "a" stawiamy przecinek.
Będzie tam coś co fizycznie będzie można zabrać ? jakiś kamień cokolwiek co tam przyleciało / leciało / spalało / dopalało.
Fragment z artykułu Miodka.
"Czy zauważyli Państwo, że w całym dzisiejszym odcinku posługiwałem się tylko wyrażeniem "duża litera"? - Będę tak robił do końca życia, bo "wielka litera", która wdarła się do słowników i podręczników szkolnych, też mnie wyjątkowo irytuje. Przecież parom przeciwieństw typu zimny - ciepły, niski - wysoki, wąski - szeroki, lekki - ciężki, pionowy - poziomy, prosty - krzywy, chudy - gruby itp. od zawsze towarzyszy przeciwstawna para mały - duży. Wielki to jest duży + nacechowanie emocjonalne (wielkie chłopisko, wielka baba, wielki gmach, wielki zwierz). Jak można określać mianem wielkiej literę?!!
Czytaj więcej: www. gazetawroclawska. pl/artykul/704179,jan-miodek-nonsensowne-wielkie-litery,id,t. html
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów