Dzieci 4-6 lat:
Przyjemność i przyjemność
dotykanie własnego ciała;
masturbacja we wczesnym dzieciństwie
Odkrywanie własnego
ciało i swoje
genitalia
• Znaczenie i przejawy seksualności (np. wyrażanie miłości)
• Odpowiedni język seksualny
• uczucia seksualne (bliskość, pożądanie,
podekscytowanie) jako część ogólnego
ludzkie uczucia (to
powinny być pozytywne uczucia;
przymus lub cierpienie
nie do tego
Źródło:
bzga-whocc.de/fileadmin/user_upload/BZgA_Standards_German.pdf
(BZgA = Bundeszentrale für gesundheitliche Aufklärung po polsku: Federalne Centrum Edukacji Zdrowotnej)
To są pojeby jakieś.
To są pojeby jakieś.
nie no w sumie, to obcinanie napletka chłopcom, wycinanie łechtaczek dziewczynkom, strasznie piekłem, bo się dotknęło własnej cipki albo siusiaczka to jest super normalne, stare tradycyjne wartości....
God send us a massage: if you can't take a joke go fack yourself!nie no w sumie, to obcinanie napletka chłopcom, wycinanie łechtaczek dziewczynkom, strasznie piekłem, bo się dotknęło własnej cipki albo siusiaczka to jest super normalne, stare tradycyjne wartości....
Gdzie w Polsce się wycina łechtaczki albo napletki? Chyba tylko w Knesejmie. A co do "dotykania siusiaczka" i "strasznia piekłem" to jest przeciwieństwo seksualizacji która w dorosłym życiu powoduje wiele problemów ze zdrowiem psychicznym, ale kto by z Was kumał że właśnie o to chodzi elitom, aby sprowadzić człowieka do prostego zwierzątka które jest nakręcane popędami i zaburzeniami.
Gdyby chociaż 50% ludzi interesowało się psychologią to by dzisiaj nie było takiego CLOWN WORLD na tej jebniętej planecie.
Gdyby chociaż 50% ludzi interesowało się psychologią to by dzisiaj nie było takiego CLOWN WORLD na tej jebniętej planecie.
nie wiem jaką ty się psychologią interesujesz, w sumie to ciekawie byłoby się dowiedzieć