Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Jestem za tym aby jeździć tak jak nagrywający ale prawo było po stronie przygłupa.
Podobna sytuacja wyjaśniona przez "ekspertów":
trojmiasto.pl/wiadomosci/Klopotliwe-skrzyzowanie-w-Oliwie-n133056.html
kierujący był ustawiony na lewoskręcie wiec czemu chce jechać prosto ewidentne jego wina
Bo właśnie skręcił w lewo, a nie ma zamiaru zawracać bądź kręcić się w kółko.
Skrzyżowanie fatalne i projektanta faktycznie na pal. Gość z Avensisa nie przekroczył żadnej linii ciągłej, nie złamał żadnego przepisu,a jeśli któryś myśli inaczej niech zacytuję który przepis zabrania mu zajęcie tego pasa.
Kierujący Avensisem przed sygnalizatorem ma ciągłą linię, więc nie może zmienić pasa na lewy. Za sygnalizatorem wjeżdża na skrzyżowanie, czyli może jechać "swoim" pasem wyznaczonym przez przerywaną linię (przerywana jest, żeby nie wprowadzać w błąd wjeżdżających na skrzyżowanie wjazdem z prawej). Będąc na skrzyżowaniu nie można zmieniać pasa ruchu, wyprzedzać itp
Kierujący Avensisem przed sygnalizatorem ma ciągłą linię, więc nie może zmienić pasa na lewy. Za sygnalizatorem wjeżdża na skrzyżowanie, czyli może jechać "swoim" pasem wyznaczonym przez przerywaną linię (przerywana jest, żeby nie wprowadzać w błąd wjeżdżających na skrzyżowanie wjazdem z prawej). Będąc na skrzyżowaniu nie można zmieniać pasa ruchu, wyprzedzać itp
Przed sygnalizatorem ma linie ciągłą i tam pasa nie zmienia, po czym może zająć dowolny, bo niestety nie ma linii prowadzących, a na samym skrzyżowaniu tylko przerywana i może zająć pas który chce. Jak sam napisałeś może jechać swoim skrajnym, ale nie musi. Pokaz przepis który tego zabrania albo który złamał.
Przed sygnalizatorem ma linie ciągłą i tam pasa nie zmienia, po czym może zająć dowolny, bo niestety nie ma linii prowadzących, a na samym skrzyżowaniu tylko przerywana i może zająć pas który chce.
Przecież mijając sygnalizator wjeżdża na skrzyżowanie, więc za sygnalizatorem nie może zmieniać pasa.
Jak sam napisałeś może jechać swoim skrajnym, ale nie musi.
W którym miejscu tak napisałem?
jakby ktoś miał wątpliwości 3:50
edit. w sumie to ten filmik niewiele wyjaśnia, mówi jak bezpiecznie jechać żeby nie było kolizji ale w razie kolizji nie jest powiedziane kto miał pierszeństwo
jakby ktoś miał wątpliwości
właśnie tak.Ale debilom trzeba tłumaczyć ale tu co poniektórym dalej to za dużo xd
Lepiej podajcie podstawę prawną, a nie "no przecież to logiczne".
Ale nad czym tu się zastanawiać? Wjeżdżam na skrzyżowanie skrajnym prawym pasem do skrętu w lewo, to opuszczam je skrajnym prawym pasem do skrętu lewo. Nie środkowym, bo na skrzyżowaniu jest zakaz zmiany pasa. Tym bardziej, że linia ciągła przypomina mi o tym zakazie zmiany pasa. Co innego ten na lewym pasie, on ma linę przerywaną, wiec zmienić pas może. Gość w Avensis to prawo jazdy chyba sobie za flaszkę załatwił... I jeszcze się rzuca, że on już takie przypadki miał. No, kurwa, miał, bo jeździ jak pizda.
Ale nad czym tu się zastanawiać? Wjeżdżam na skrzyżowanie skrajnym prawym pasem do skrętu w lewo, to opuszczam je skrajnym prawym pasem do skrętu lewo. Nie środkowym, bo na skrzyżowaniu jest zakaz zmiany pasa. Tym bardziej, że linia ciągła przypomina mi o tym zakazie zmiany pasa. Co innego ten na lewym pasie, on ma linę przerywaną, wiec zmienić pas może. Gość w Avensis to prawo jazdy chyba sobie za flaszkę załatwił... I jeszcze się rzuca, że on już takie przypadki miał. No, kurwa, miał, bo jeździ jak pizda.
pizda to ty jesteś kurwa tłumoku ten twój schumacher na jakim pasie stał przed skrzyżowaniem pizdo jebana do skrętu w lewo pizdo tylko i wyłącznie .czego ty kurwa bucu jebany nie rozumiesz ? avensis miała możliwość jazdy w lewo lub na prost kurwa tłumoku jebany .....
pizda to ty jesteś kurwa tłumoku ten twój schumacher na jakim pasie stał przed skrzyżowaniem pizdo jebana do skrętu w lewo pizdo tylko i wyłącznie .czego ty kurwa bucu jebany nie rozumiesz ? avensis miała możliwość jazdy w lewo lub na prost kurwa tłumoku jebany .....
Nagrywający stał na pasie do skrętu w lewo tak samo jak ten przed nim, w białej Renówce. I z niego nie dał rady skręcić w lewo, bo mi się kutasiarz w Toyocie na jego pas wpierdolił, przejeżdżając przez linię ciągłą. Czego jeszcze nie rozumiesz? Taki sam burak i filozof jesteś, jak ten cwany gapa w Avensis. Prawo jazdy na flaszkę, albo kilo kaszanki sobie załatwiłeś?
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów