18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (2) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 23:56
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 2024-11-10, 18:32
🔥 Problem z drabiną - teraz popularne
Papież
smok01 • 2013-12-05, 18:31
Cytat:

Papież Franciszek ustanowił komisję do spraw zwalczania pedofilii w Kościele - ogłoszono w czwartek w Watykanie. Decyzję tę papież podjął na wniosek swych doradców, ośmiu kardynałów z całego świata, obradujących za Spiżową Bramą.

Cytat:

Ojciec Święty Franciszek nie żałuje pieniędzy z watykańskiej szkatuły na wsparcie biednych i bezdomnych w Rzymie. Rozdał im już ponad milion euro

Cytat:

Papież Franciszek ujawnił, że w młodości pracował jako bramkarz w nocnym klubie w Buenos Aires - podaje Catholic News Service. Informacja ta rozpętała burzę, a użytkownicy mediów społecznościowych okrzyknęli obecnego Ojca Świętego "najfajniejszym papieżem w historii".

Cytat:

Papież Franciszek modlił się za prawosławne zakonnice porwane w Syrii i wszystkich uprowadzonych w czasie trwającego tam konfliktu - podaje Polskie Radio.

valar morghulis
Zgłoś
itemeczek 2013-12-05, 21:06
@szer.Polucjan rozumiem, że słowiańskie wierzenia to już nie fikcja?
Zgłoś
MadDave 2013-12-05, 21:07
Czy tylko mnie się zdaje że Franciszek rysuje kutasa na szybie?

może i nie najlepszy komentarz ale jako tako.
Zgłoś
ququ 2013-12-05, 21:09
@MadDave,
niestety tak, zgłoś się do najbliższego psychologa z pytaniem o przyczyny. Ale te chyba wszyscy znamy...
Zgłoś
air_jordan_show 2013-12-05, 21:10 2
i co może dzięki tej wrzucie mam zacząć wierzyć w tą sektę ?

jebać religie, pikę nożną i alkoholików
Zgłoś
xBaker 2013-12-05, 21:11
Papieża obrażajo
Zgłoś
o................e 2013-12-05, 21:12
ja tam jakoś za bardzo się nie interesuję sprawami kościoła ale z tego co mi na religii opowiadano to papież raczej powinien być jak wspominany w poście gość...i na moje oko to on bardzo tam nie pasuje i im przeszkadza
Zgłoś
Zarammoth 2013-12-05, 21:13
Dodaj jeszcze, że mył nogi muslimom. Mam nadzieję, że katolicy nie wezmą z niego przykładu.

Zgłoś
Freedomik 2013-12-05, 21:18 2
On rysuje grzyb nuklearny. Plus ten symbol skażenia radioaktywnego... Hmm...

Zgłoś
MateuszMmz 2013-12-05, 21:28 4
@slig01 A może on wcale nie udaje? W Ameryce Południowej chrześcijanie są mocno wierzący i postępują zgodnie z Biblią (np. niedawny atak LGBT i feministek na kościół w San Juan - ludzie broniący świątyni dosłownie "nadstawiali drugi policzek"), nie dziwne więc, że papież wywodzący się z tamtych krajów postępuje tak jak Nowy Testament nakazuje.

U nas rzadko można spotkać takie osoby, a szkoda
Zgłoś
Kafka_PL 2013-12-05, 21:57
łee tam, papaj Franek to prawilny ziomek
Zgłoś
t................r 2013-12-05, 22:15 1
@slig01
"Wszystko jest super, tylko problem polega na tym, że ludzie chcą wierzyć w CZŁOWIEKA"

Jesteś pewien, że w czasach, kiedy nie można ufać nawet własnej matce(Madzia :*) warto wierzyć w ludzi? A może wymień któregoś człowieka, w którego warto wierzyć. Dziś każdy autorytet można podważyć.
Zgłoś
ks.Zenon 2013-12-05, 22:17
my Boss. respect!

jeśli ludzie zachowują sie jak zwierzęta należy traktować je jak zwierzęta
Zgłoś
4................h 2013-12-05, 22:19
Papież Franciszek robi to samo co poprzednicy, nie rozumiem tej nagonki mediów, bo jedyne czego inni nie robili to jeżdżenie gruchotem. A jak wiadomo to sprawi, że szybciej będzie miał problemy ze zdrowiem. A co do gifu to nie byłbym taki pewien, że to papież.
Zgłoś
RavenRR 2013-12-05, 22:20 2
Udaje, nie udaje, czy to ważne? Który z polskich spasionych, obrzydliwych knurów w sukienkach uściska twarz zdeformowanego człowieka albo zamieni najnowszy model Lexusa na ledwo jeżdżące autko? Nawet jeśli to wszystko czysty pijar, to dzięki niemu ludzie widzą choć trochę dobra w tym zasranym świecie - i ja, który najchętniej zrównałby wszystkie religie i ich przedstawicieli z ziemią, żywię duży szacunek do tego człowieka, choćby był jedynie wytworem mediów.
Zgłoś
pol_pol@wp.pl 2013-12-05, 22:29
"...żywię szacunek do tego człowieka?jestem ateistą, ale?..." żal mi Was SolarisN1, RavenRR i tym podobne meduzy intelektualne
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów