Sam czekam teraz na swojego federa, który już się robi Dziś byłem go obejrzeć i choć jest jeszcze w stanie surowym, to już go kocham
DESW trzeba propagować i rozwijać!
Zdecydowanie nie jesteś specjalistą Tak właśnie się walczyło według traktatów. Walka jest dużo bardziej skomplikowana i wyrafinowana niż to się wydaję.
Jeżeli swoją wiedzę na temat walki czerpiesz z np. bohurtów, to zaprzestań, bardzo Cię proszę
A co Ci nie pasuję w bohurtach? Te cwelusie z tego filmiku mogliby co najwyżej jajeczka possać podczas porządnej napierdalanki..
@Up
Zdecydowanie nie jesteś specjalistą Tak właśnie się walczyło według traktatów. Walka jest dużo bardziej skomplikowana i wyrafinowana niż to się wydaję.
Jeżeli swoją wiedzę na temat walki czerpiesz z np. bohurtów, to zaprzestań, bardzo Cię proszę
Możliwe w pojedynkach albo coś ale nie w bitwie
Z realną walką bohurt ma niewiele wspólnego bo jest to konkurs klepania blach. Konwencja sportowa nastawiona na napierdalankę na realia hobbystyczne jest spoko, ale w odniesieniu do przeszłości jest nieefektywnym "cosiem".
Myślę, że cwelusie z filmiku standardowego bohurtowego reenactora by pozbawili jajeczek, zanim by ten się zorientował, że już jest w zasięgu.
@pawelkrk00
Zależy od okresu. Starcie rycerstwa podlegało akurat wielu regułom, których przestrzegano i jak najbardziej było miejsce na techniczną walkę. Mało tego jak jesteś w pełnej zbroi to tylko w taki sposób masz szanse zabić przeciwnika bo standardową naparzanką nie zdziałasz za wiele.
@Pizkes
A co Ci nie pasuję w bohurtach? Te cwelusie z tego filmiku mogliby co najwyżej jajeczka possać podczas porządnej napierdalanki..
Użytkownik Rad-an pięknie Ci to wyjaśnił:
@Kuuku
Z realną walką bohurt ma niewiele wspólnego bo jest to konkurs klepania blach. Konwencja sportowa nastawiona na napierdalankę na realia hobbystyczne jest spoko, ale w odniesieniu do przeszłości jest nieefektywnym "cosiem".
Myślę, że cwelusie z filmiku standardowego bohurtowego reenactora by pozbawili jajeczek, zanim by ten się zorientował, że już jest w zasięgu.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów