Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Za parę lat żylibyśmy w normalnym kraju...
Przecież wąż na lasce to symbol "medycyny" tzw, laska Eskupalpa gdzie wąż symbolizuje, odnowę i długowieczność
Esculap jest odpowiednikiem greckiego Asklepiosa – boga medycyny.
Asklepios był synem samego Apolla - boga wojny.
Łac., eskulap, - "władza pochodzi od Rzymu"
Myślę, że mitologicznie/historycznie jest w tym symbolu ziarnko prawdy.
Z tego co pamiętam w czasach starożytnego Egiptu, był to symbol bractwa węża.
Tak więc geneza symboli Esculapa, nie jest nieskazitelna.
Ot, co ciekawostki.
Apel do wszystkich katolików o unikanie takich produktów oraz miejsc oznaczonych tym symbolem. Pamiętajcie także unikać tego gdzie Szatan w postaci węża sączy jad do Świętego Grala!
Pierdolnąłes chyba jedna dawke za duzo szprycy ...bo bładzisz umysłem
Pasta jest zła ale nie dlatego że ma symbol na tubie lecz dlatego że umyślnie dopierdalaja w nią zbyt wiele fluoru który upośledza wchłanianie innych mikro i makro elementów
Nie żryj pasty, tylko wypluwaj.
Pasta jest zła ale nie dlatego że ma symbol na tubie lecz dlatego że umyślnie dopierdalaja w nią zbyt wiele fluoru który upośledza wchłanianie innych mikro i makro elementów
To ja głupi dopłacam za fluoryzację zębów u dentysty a oni mi fluor za dermo w paście dajo..
Apel do wszystkich katolików o unikanie takich produktów oraz miejsc oznaczonych tym symbolem. Pamiętajcie także unikać tego gdzie Szatan w postaci węża sączy jad do Świętego Grala!
Już żyliśmy w normalnym kraju, tylko macie kurwa za dużo swobody. Pała na plecy, kulturalny strzał w potylicę, ścieżki zdrowia i wycieczki do lasu w jedną stronę czyniły cuda.
Nie żryj pasty, tylko wypluwaj.
Wchłanianie niektórych substancji odbywa się w ok 20% z przełyku poprzez błony śluzowe gardła i jamy ustnej
Przemnożyć to przez skalę tj czas i częstotliwość i wychodzi w hoooj
Już żyliśmy w normalnym kraju, tylko macie kurwa za dużo swobody. Pała na plecy, kulturalny strzał w potylicę, ścieżki zdrowia i wycieczki do lasu w jedną stronę czyniły cuda.
Nic ująć. Dodać mogę, że to sytuacja zepsucia taka jak w 20 leciu międzywojennym, taki rodzaj nihilizmu z naszą polskim anarchistycznym pierwiastkiem. Swoją drogą na watykańskich oprawców też trzeba uważać. Taki już nasz kraj
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów