Śnij. Marz. Pendolino."
Śnij. Marz. Pendolino."
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
JEchalem wczoraj do KRK zajebista sprawa.
Moze troche drogie, ale to tak jakby kupic mercedesy i czekajac na nie pomstowac jakie to sa drogie, ale jak sie juz wsiadzie to jest super.
Bez pozdrowien dla glupich zawistnych cebulakow.
Pierdolenie.
Moze troche drogie, ale to tak jakby kupic mercedesy i czekajac na nie pomstowac jakie to sa drogie, ale jak sie juz wsiadzie to jest super.
Bez pozdrowien dla glupich zawistnych cebulakow.
Ale do kogo w ogóle się spinasz? Nikt przed Tobą nie obraził Pendolino, a Ty rozpoczynasz gównoburzę obrażając wszystkich.
A tu coś dla fanów:
to ja ponarzekam i żaden europejczyk mi nie będzie zakazywał.
pendolino to przekręt. aresztowano już szefów i wiceprezesów za korupcję (w goglach wpisać pendolino korupcja wyskakuje mnóstwo stron). jest znacznie droższy niż polskie pociągi (pesy czy newagu) i niedostosowany do polskich warunków ma m.in. inny rozstaw kół czy inny pobór mocy, co powoduje przeciążenie sieci i zastój u innych pociągów. bilet ma być 2 razy droższy, a przy okazji mają zlikwidować inne, tańsze, pociągi na tej trasie.
JEDEN WIELKI PRZEKRĘT!
bilety w automatach! bilety w kasie! bilety u koduktora! ŻADNYCH KAR! Chcesz oddać nie zużyty bilet - dostajesz 100% zwrotu! ZAWSZE.
Polska!!!!! W Balicach, jako JEDYNYM KURWA-W-CHUJ lotnisku na KURWA ŚWIECIE co 5 minut jest komunikat chyba w 3 językach o karze 500 zł za pozostawienie walizki bez opieki!!! W-T-F?!?!?!?!
szczerze? Na trasach do Gdańska i Krakowa jeżdżą szybciej niż "stare" połączenia TYLKO o niecałe 20 minut.
Ale ... w tamtych "starych" wagonach mogłeś pić piwsko, palić szlugi, a nawet nowo poznaną dziewuchę spokojnie puknąć. Jak miałeś ochotę - wychodziłeś z przedziału i łaziłeś po korytarzu rozprostować nogi. Mogłeś kupić bilet u kanara - ba, jak jechałeś w nocy czy na innej mniej uczęszczanej linii to i 5zł w łapę kanarowi wystarczyło.
bilety w automatach! bilety w kasie! bilety u koduktora! ŻADNYCH KAR! Chcesz oddać nie zużyty bilet - dostajesz 100% zwrotu! ZAWSZE.
W Polsce też można kupić bilet u konduktora matole. Wyjdź sprzed internetu i odłóż gazetę polską bo ci mózg wyprała.
Polska!!!!! W Balicach, jako JEDYNYM KURWA-W-CHUJ lotnisku na KURWA ŚWIECIE co 5 minut jest komunikat chyba w 3 językach o karze 500 zł za pozostawienie walizki bez opieki!!! W-T-F?!?!?!?!
To jest przykład światowej cebuli. W Polsce komunikat w 3 językach, ale że za granicą po angielsku to nie zrozumiał, że na całym świecie informują o karach za bagaż pozostawiony bez opieki.
Pojedź choćby do Londynu do matki pod latarnię to się dowiesz, że na Stansted co chwilę mówią, żeby pilnować bagażu, to samo na dworcach i pociągach w Londynie.
I nie zaginaj kurwa rzeczywistości bo jeszcze gimby uwierzą że jesteśmy drugą rosją czy innym kołchozostanem.
@JADoktor
to ja ponarzekam i żaden europejczyk mi nie będzie zakazywał.
pendolino to przekręt. aresztowano już szefów i wiceprezesów za korupcję (w goglach wpisać pendolino korupcja wyskakuje mnóstwo stron). jest znacznie droższy niż polskie pociągi (pesy czy newagu) i niedostosowany do polskich warunków ma m.in. inny rozstaw kół czy inny pobór mocy, co powoduje przeciążenie sieci i zastój u innych pociągów. bilet ma być 2 razy droższy, a przy okazji mają zlikwidować inne, tańsze, pociągi na tej trasie.
JEDEN WIELKI PRZEKRĘT!
Bzdura na bzdurze.
1. Korupcja - przepisywanie z jednego artykułu do drugiego, a nikt nie ma źródła
2. PESA i Newag nie mają pociągów nawet na 160 km/h, a co dopiero 250 km/h jak Pendolino (obecnie jeździ jedynie 200 km/h, bo nie ma ECTS - będzie na przyszły rok). Z tego też powodu nie zgłosili się do przetargu.
3. Inny rozstaw kół? To jak niby jeździ? Nie powoduje też żadnych przeciążeń - infrastruktura jest przystosowana.
Jedyne w czym masz rację to bilety. Tak, są droższe, ale i tak dużo tańsze niż na zachodzie. Ja wiem że niektórzy chcą poruchać, wypić wódkę i dać w łapę kanarowi, ale kolej powinna w końcu zacząć być poważnym środkiem transportu, a nie jedną wielką meliną. Z Pendolino faktycznie wszystko stało na głowie i robione było w pośpiechu, ale od czegoś trzeba zacząć.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów