Geny mi w mózgu namieszały, żebym odczuwał wolę bożą, chujki se wykombinowały, że tym sposobem się rozmnożą.Tylko, że mózg też ma metody, żeby zjeść ciastko i je mieć, podwiąże se nasieniowody i mogą sobie kurwa chcieć.
Geny mi w mózgu namieszały, żebym odczuwał wolę bożą, chujki se wykombinowały, że tym sposobem się rozmnożą.Tylko, że mózg też ma metody, żeby zjeść ciastko i je mieć, podwiąże se nasieniowody i mogą sobie kurwa chcieć.
@up Perpetuum mobile musiałoby być układem energetycznie zamkniętym, to znaczy takim, z którego energia nie mogłaby być w żaden sposób wypromieniowywana. Poza tym koncept zakłada chyba "uruchomienie" go bez wkładu energetycznego, nie można włożyć pracy w jego zastartowanie, ale tego nie jestem pewien na stopro.Musiałby to być na pewno układ bezstratny. Jedynym takim układem, z którego energia nie ma ujścia zdaje się być wszechświat jako całość, w innym przypadku energia zawsze będzie gdzieś wytracana, czy to na skutek tarcia, utraty sprężystości. Poza tym, perpetuum mobile musi działać w nieskończoność a jedynym sposobem,żeby zweryfikować czy działa w nieskończoność jest obserwowanie go przez nieskończenie długi czas Jeśli chodzi o układy bezstratne to dobrym przykładem jest światłowód, gdzie na skutek całkowitego odbicia wewnętrznego odpada problem utraty światła, jednak,żeby światłowód działał musi mieć źródło energii w postaci światła, inaczej chuj dupa.
Mógłbym takie coś zrobić, ale mi się kurwa nie chce.
Jeśli chodzi o układy bezstratne to dobrym przykładem jest światłowód, gdzie na skutek całkowitego odbicia wewnętrznego odpada problem utraty światła, jednak,żeby światłowód działał musi mieć źródło energii w postaci światła, inaczej chuj dupa.
Swiatłowod jest dobrym przewodnikiem swiatła jednak nie idealnym gdyz ma straty z powodu hujowego rdzenia oraz w szkle sa rozne skazy wiec po kilkudziesieciu kilometrach swiatło zanika. Zły przykład
Edit: krócej, ten układ jest stratny
A na fizyce w gimbazjach nie uczą już o polu magnetycznym? Przeziez to calkiem oczywista rzecz Pola magnetyczne ulegaja slabnieciu, inwersji i kilku innym trudnym rzeczom.
@up Perpetuum mobile musiałoby być układem energetycznie zamkniętym, to znaczy takim, z którego energia nie mogłaby być w żaden sposób wypromieniowywana. Poza tym koncept zakłada chyba "uruchomienie" go bez wkładu energetycznego, nie można włożyć pracy w jego zastartowanie, ale tego nie jestem pewien na stopro.Musiałby to być na pewno układ bezstratny.
Perpetuum mobile pierwszego rodzaju, to hipotetyczna maszyna, która wytwarza więcej energii, niż sama zużywa.
Tak więc perpetuum mobile nie jest układem zamkniętym, bo ma na celu odprowadzenia nadwyżkowej energii.
Jeśli wytwarza energię, to znaczy, że ją gdzieś oddaje, tzn umożliwia działanie sobie ( i ewentualnie dodatkowo na plus).
Pierwsze poruszenie zawsze musi być, nawet samo zbudowanie maszyny wiąże się z kosztami energetycznymi, więc pierwsze zakręcenie kółkiem nie ma znaczenia.
Jeśli chodzi o układ zamknięty, to jet to perpetuum mobile 2 rodzaju, to silnik, maszyna którego sprawność wynosi 100%, przykład hipotetyczny silnik Carnota
CHcialem takie zrobic ale niemialem magnesu ;/
aja chcialem zrobic inne
jest 4 lata po tych ekxperymetnach.. a same one zostaly zakazane przez rzad.. poneiwaz kto by chcial dawac prad za darmo.. pol swiata by spajtowalo i nikt nie zarbialby kasy na energii
buaa hahahahaa pewnie ich pozabijali.. rosja to stan umyslu ;/
kurwa.. a szkoda..
koniec Swiata jest bliski!
bez kasy, bez polityki i bez religi>>> koniec swiata.. poczatkiem nowego !! na energi magnesu wolny Raj Magnesowy
buahahaha