@Taos
Tutaj cie zaskoczę
według praw fizyki perpetum mobile jest całkiem wykonalne, trzeba tylko by energia kinetyczna zamieniała się w potencjalną i na odwrót bez wytracania energii, które zabierało by tarcie, opory powietrza i innie bliżej mi nie znane siły działające przeciw tej teorii, lecz gdyby je wyeliminować?... Już z dawien dawna powstawały maszyny zbliżone BAAARDZO do tego by nazwać je perpetum mobile, lecz obecnie nie jest znana naszej ludzkości technologia pozwalająca na wykonanie takiego cuda... skoro można teleportować cząsteczki co już dziś jest wykonywane
to czemu w przyszłości nie można by stworzyć maszyny, lub użyć materiału, który zmniejszyłby by tarcie takiego koła (/watch?v=kk2cHHmLeVw) do zera. Z drógiej strony... Pieniądz który rządzi dzisiejszym światem nie pozwoliłby na wdrożenie do życia perpetum mobile dzięki, której mielibysmy energie za darmo (kto wie czy już to się nie wydarzyło... )... Tak jak to dzieje sie z lekami na "nieuleczalne" choroby oraz z samochodami na wode czy też inne duperele zmniejszające eksploatacje do minimum. Dzisiaj śmierć i bieda jest w "cenie" i daje zysk i włądze tym chciwym kurwom.
Ja pierdole w jakich ja żyje czasach...