Koleś zrobił sobie malutki piec hutniczy z puszki po konserwie, gipsu modelarskiego i bodajże piasku. Efekt dość fajny ^^
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
43 minuty temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
wujek byłby dumny [*]
Jestem Dumny ;D
zawsze chciałem mieć w domu piec hutniczy
Palnik gazowy 160zł, konserwa 5zł, ta mikstura z 20zł, szukanie po całym mieście pasujące wsuwki z 10zł na podróż i z 2zł na wsuwkę. kątowniki z 4zł, śruby z 5zł. Razem około 200zł, żeby np zrobić sobie nóż.. podobny nóż w sklepie... 10zł..
Jak ktoś nie planuje wykorzystywać tego do jakiegoś byznesu aby zarabiać, to kompletnie mija się z celem.
Jak ktoś nie planuje wykorzystywać tego do jakiegoś byznesu aby zarabiać, to kompletnie mija się z celem.
Ale raczej radosci, iz zrobiłes sobei noz sam nie kupisz za te reszte 190 zł
Ale jaki ten nóż będzie... nie warto, chyba że ktoś nie ma co z pieniędzmi zrobić to pewnie.
Panowie specjaliści nie macie racji. Taki piecyk przydaje się jeśli ktoś nie ma prawdziwego pieca do hartowania
( kilka -kilkanaście patyków taki piec kosztuje, głównie kasę zżera elektronika ,komputer sterujący itp)
I służy raczej do hartowania i rozhartowywania rzadziej do kowalstwa.
A jeśli chce ktoś się pobawić w robienie noży to na start to dobra opcja ,chyba ze zapnie odkurzacz do grilla bo tak też się da ,sam tak robiłem
Noże ręcznie robionego nie kupisz nigdzie za 10 zł, to droga imprezka, chyba że od cygana jak ci taką kosę sprzeda.
Pomijam frajdę z własnoręcznie zrobionego majchra i wiedzę z wielu dziedzin jaką się nabywa przy tym.
polecam portal knives.pl i knifemakers.pl
( kilka -kilkanaście patyków taki piec kosztuje, głównie kasę zżera elektronika ,komputer sterujący itp)
I służy raczej do hartowania i rozhartowywania rzadziej do kowalstwa.
A jeśli chce ktoś się pobawić w robienie noży to na start to dobra opcja ,chyba ze zapnie odkurzacz do grilla bo tak też się da ,sam tak robiłem
Noże ręcznie robionego nie kupisz nigdzie za 10 zł, to droga imprezka, chyba że od cygana jak ci taką kosę sprzeda.
Pomijam frajdę z własnoręcznie zrobionego majchra i wiedzę z wielu dziedzin jaką się nabywa przy tym.
polecam portal knives.pl i knifemakers.pl
Pomysł z piecykiem fajny ale nóż niestety niezbyt fajny.
MudPie napisał/a:
Palnik gazowy 160zł, konserwa 5zł, ta mikstura z 20zł, szukanie po całym mieście pasujące wsuwki z 10zł na podróż i z 2zł na wsuwkę. kątowniki z 4zł, śruby z 5zł. Razem około 200zł, żeby np zrobić sobie nóż.. podobny nóż w sklepie... 10zł..
Nie rozumiesz hobby głupi chuju
No dobra, a nie wystarczyłoby zwyczajnie rozgrzać tego druta do czerwoności tym palnikiem, z pominięciem piecyka? :?
Ja pewnie bym sie poparzyl jak cipa
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów