18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (5) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 18:08
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:23
Pierdolnięcie Antaresa
d................s • 2014-12-21, 11:29
Filmik kręcony z odległości trzech kilometrów. Fala uderzeniowa robi wrażenie.

I tu moje pytanie do ekspertów, bo znając sadola, zaraz się jakiś znajdzie Jakie jest odczucie po uderzeniu takiej fali? Coś jak potężne pierdolnięcie powietrza, ciepło? Da się wskoczyć na główkę żeby się przez nią przedrzeć? Bo stojąc bliżej źródła wybuchu, mógłby być problem
Zgłoś
dariusy 2014-12-21, 15:07
Matko Bosko, co to się staneło ?
Zgłoś
MidasPL 2014-12-21, 15:12 1
Dziwne, że powierzchnia wody w ogóle się nie zdeformowała.
Zgłoś
Steelcojones 2014-12-21, 15:19
Falę uderzeniową czyli nagły skok ciśnienia i zaraz potem nagły jego spadek wywołany np wybuchem ,wystrzałem najlepiej widać podczas opadów śniegu ,mżawki wygląda to jak szybko rosnąca szklana kula. Im jesteś dalej od wybuchu tym lepiej widać to zjawisko i masz więcej czasu na przyjrzenie się. Z bliska np. stojąc ok. 5m za strzelającym działem i patrząc "od środka" nie widać tego zjawiska. Kiedy ta sfera przechodzi przez nas to słychać zawsze eksplozje a jak stoisz za blisko to poczujesz tak jakby uderzenie na skórze , w kościach i kupę w gaciach. A usta otwieramy żeby ciśnienie było równe z obu stron błony bębenkowej. Opisałem to com widzioł nie jęstę fizykę.
Zgłoś
GreenBox 2014-12-21, 15:19
@bloodwar ale spoilować to nie musiałeś, akurat miałem ochotę na ten film :/
Zgłoś
moonelq 2014-12-21, 15:23
Pierdolnęło zacnie. Widok dostarczył mi niezmierzonej radości. Czuję się od razu lepiej, nawet kac tak nie wkurwia, przy takim materiale. : O

"jak chcesz mieć dobrze, to kieruj się tylko swoim interesem i ruchaj innych w dupe ile wlezie póki się nie wkurwią." ~browarmanek
Zgłoś
robcio26 2014-12-21, 15:30 1
Cytat:

Problemem w przypadku większości wybuchów nie jest wcale, jak pewnie myśli gimbaza wychowana na Holywoodzie, kula ciepła i odłamki tylko sam wybuch a raczej nagła zmiana ciśnienia jaką wybuch wywołuje i obrażenia wewnętrzne nim spowodowane (pękanie organów i naczyń krwionośnych - często w mikroskali) - dlatego właśnie "w realu" można zaobserwować wiele trupów w dalszych okolicach eksplozji które fizycznie nie mają obrażeń (urwanych rąk, nóg, głów, oparzeń, wielkich krwotoków etc) a mimo to nie żyją, nawet nosząc strój saperski chroniący przed odłamkami można w ten sposób zginąć bo ciśnienie wedrze się przez każdy, nawet najmniejszy otwór kombinezonu i rozsadzi od wewnątrz sapera (tak zginął jeden z głownych bohaterów filmu "Hurt Locker - W pułapce wojny"

Jesteś hipokrytą. Czepiasz się innych, że czerpią wiedze z filmów a sam na końcu piszesz, że to co napisałeś zdarzyło się wjakimś filmie
Zgłoś
kklement 2014-12-21, 15:36
Głównym zabójcą w trakcie eksplozji jest podmuch. Jest wolniejszy od fali uderzeniowej (czyli akustycznej o której pisał bloodwar) i ma mniejszy zasięg, ale to on urywa ręce, nogi i głowy.
Zgłoś
BorgBorg 2014-12-21, 15:56 1
Ciapaci mają "Allahu Akbaaaar !" a my mamy... "Oh my goooood "
Zgłoś
Shadok 2014-12-21, 17:50 2
BorgBorg napisał/a:

Ciapaci mają "Allahu Akbaaaar !" a my mamy... "Oh my goooood "

To fajnie, że macie.
Zgłoś
Nomineus 2014-12-21, 19:24
Piękne pierdolnięcie

Tempus fugit aeternitas manet.
Zgłoś
Magnus 2014-12-21, 19:37
@ robcio26, jebnij się w ten pusty sagan. "Hurt locker" to bardzo dobry i w mojej ocenie wierny realiom film. To, że jest filmem nie wyklucza z góry, że jest niezgodny z rzeczywistością.

@ Greenbox, ale akurat ten "bohater" ginie na samym początku i to nawet nie jest postać pierwszoplanowa
Zgłoś
Jak_chcesz_to_chodz 2014-12-21, 22:35
Przecież praktycznie to samo wideo bylo w tym temacie w kometarzach sadistic.pl/nieudany-start-rakiety-antares-vt323925.htm
Zgłoś
19888891 2014-12-22, 13:18
Załoga przeżyła?
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów