Bez dźwięku, ale możecie sobie zanucić jak nie pasuje. Przypierdolił ładnie, a tak swoją drogą też bym go pewnie nie zauważył. Teraz piesi święte krowy, idą nie patrzą, a później zdziwko, że kopytka połamane.
Bez dźwięku, ale możecie sobie zanucić jak nie pasuje. Przypierdolił ładnie, a tak swoją drogą też bym go pewnie nie zauważył. Teraz piesi święte krowy, idą nie patrzą, a później zdziwko, że kopytka połamane.
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Na filmiku tego nie widać, ale gościu przechodził na pasach. Normalnie w tym miejscu są światła dla pieszych.
Ale zauważcie, że pieszy nawet się nie rozglądał tylko szedł jak święta krowa. Normalny człowiek obserwuje jezdnie podczas przechodzenia na drugą stronę (tym bardziej w nocy!) i w takiej sytuacji jakoś mimowolnie reaguje (np. poprzez odskoczenie), a tu ewidentnie widać, że gościu nie spodziewał się auta i w żaden sposób nie zareagował.
@up
Ale zauważcie, że pieszy nawet się nie rozglądał tylko szedł jak święta krowa. Normalny człowiek obserwuje jezdnie podczas przechodzenia na drugą stronę (tym bardziej w nocy!) i w takiej sytuacji jakoś mimowolnie reaguje (np. poprzez odskoczenie), a tu ewidentnie widać, że gościu nie spodziewał się auta i w żaden sposób nie zareagował.
Normalny człowiek obserwuje. Prawilny obszczymur w kapturze zapierdala nie spoglądając na boki i jest tak twardy że nie widzi samochodów.
A co boli Cię fakt, że musiałbyś nosić dodatkowe odblaski na ubraniach? Na Słowacji jakoś ten przepis obowiązuje.
Poprawa bezpieczeństwa powinna działać we wszystkich płaszczyznach, a nie tylko na jedną ze stron, że kierowca ma wiecznie uważać, a pieszy ma jedynie dodatkowe przywileje.
Polecam posłuchać: audycje.tokfm.pl/odcinek/21747
Sarkos to jeszcze gimbus i wstyd mu przed kumplami nosic odblaski ...
Mam odblaski w zimowych butach i kurtce, faktycznie straszny obciach.
Boli mnie fakt, że chcecie traktować ludzi jak skończonych debili. Co, nie będę mógł do sklepu wyjść albo do samochodu pod dom, bo nie mam odblasku? Na głowy poupadaliście.
Teren niezabudowany to zupełnie inna sprawa.
Na filmiku też pewnie szedł po fajki do osiedlowego sklepu. Myślę,że w twojej sytuacji spokojnie możesz zastąpić odblaski kartką z napisem "idę do sklepu,proszę samochody o to by mnie nie potrącały"-będzie tak samo działać.
Brzeg - miasto cyganów i biedy umysłowej. Przejeżdżam czasami, piękna architektura, fajny potencjał ale ludzie to wieś (stan umysłu). Tak, tak generalizuję. Dodam też, że nigdzie nie widziałem tylu pięknych dziewczyn co w Brzegu.
NIGDY nie wchodźcie na pasy, jeśli nie macie 100% pewności, że kierowca Was widzi.
Amen!
Sam ostatnio jechałem w taką pogodę, deszcz, mokro, światło pochłania czarny mokry asfalt (mało światła się odbija i jest jeszcze ciemniej), auto z naprzeciwka wali po oczach.
Dopiero co ruszyłem spod stopu więc przez te kilkaset metrów dużej prędkości nie było, bo i po co w taką pogodę? Zauważyłem jedynie jak ktoś uskakuje tuż przed maską, nawet nie wiem czy przechodził z lewej strony, czy wszedł z prawej i od razu zawrócił. Nie wiem, nie widziałem i cieszę się, że zdążył uskoczyć bo nie mam kamerki i materiału na harda bym nie wrzucił.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów