Bez dźwięku, ale możecie sobie zanucić jak nie pasuje. Przypierdolił ładnie, a tak swoją drogą też bym go pewnie nie zauważył. Teraz piesi święte krowy, idą nie patrzą, a później zdziwko, że kopytka połamane.
Bez dźwięku, ale możecie sobie zanucić jak nie pasuje. Przypierdolił ładnie, a tak swoją drogą też bym go pewnie nie zauważył. Teraz piesi święte krowy, idą nie patrzą, a później zdziwko, że kopytka połamane.
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Policjanci z Brzegu zatrzymali prawo jazdy i skierowali do sądu wniosek o ukaranie 22-letniego kierującego, który w wigilię potrącił pieszego. Na szczęście pieszy, młody mieszkaniec Brzegu, w zdarzeniu tym nie odniósł żadnych obrażeń. Kierowcy grozi utrata uprawnień do kierowania i kara grzywny.
Takie oto coś było pod tym filmikiem na jutubie. Pieszy nie odniósł obrażeń. To teraz jebany jeszcze mniej będzie uważał i dalej zapierdalał na ślepo po pasach. Niezniszczalny się kurwa znalazł, ale życie kierowcy to utrudnił konkretnie.
Mam odblaski w zimowych butach i kurtce, faktycznie straszny obciach.
Boli mnie fakt, że chcecie traktować ludzi jak skończonych debili. Co, nie będę mógł do sklepu wyjść albo do samochodu pod dom, bo nie mam odblasku? Na głowy poupadaliście.
Teren niezabudowany to zupełnie inna sprawa.
Ale co innego jak wysiadasz z auta, aby udać się do sklepu, mieszkania lub pobliskiego sklepu, gdzie w mieście zapewne jest na osiedlu, a co innego jak idziesz gdzieś dalej i musisz chcąc nie chcąc pokonać kilka przejść i nie na każdym są światła i nie każde jest dobrze oświetlone.
Nie chodzi o to, aby nagle każdego karać bo nie ma odblasków, a bardziej edukować. Moim zdaniem warto może, by też przed pasami dać elementy odblaskowe tak jak są przy wyznaczaniu pasów ruchu.
Chciałbym, aby wprowadzono obowiązkowe noszenie odblasków przez pieszych w terenie zabudowanym po zmroku oraz nakaz zatrzymania się przed przejściem i rozejrzeniem czy nic nie jedzie lub czy kierowca na pewno zauważy i się zatrzyma.
Niby obecnie (chyba?) się uczy, aby przed pasami się rozejrzeć, ale jak widać niektórzy sądzą, że są nieśmiertelni na pasach.
Wszyscy próbują zwalić zawsze winę na kierowców, a piesi to niby wielce bez winy. Tego gościa prawie w ogóle nie było widać na tych pasach. Fakt, że kierowca powinien zwolnić, ale nawet jadąc 50 momentami nie idzie zauważyć pieszego.
Wolał bym nakaz instalowania oświetlenia nad całym przejściem + przycisk, który zapalał by np. ikonkę pieszego kiedy ten ma zamiar wchodzić na przejście, aby kierowcy z daleka nawet w czarnej dupie widzieli, że ktoś wszedł lub chce wejść na przejście.
Widziałem w jednej miejscowości znak przejścia ze standardową animacją przechodzącego pieszego, która załączała się gdy czujnik ruchu wykrył kogoś pod słupem. Może niezbyt perfekcyjne bo wystarczało przejść obok ale zawsze to informacja dla kierującego - tam jest pieszy!
Zauważyłem, że przed takimi przejściami auta stają momentalnie nawet na dwupasmówce, gdzie większość leci ~70
Normalnie pieszy stałby do usranej śmierci..
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów