Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
jak o tym mowili pare lat temu to w planach byla nawigacja. oczywiscie dla twojego bezpieczenstwa zeby cie mozna bylo znalezc jak zabladzisz gdzies w gorach albo cie porwa.
i na chuj wam baza danych wszczepiona w skore, skoro tam sama baze danych mozna miec na komputerze w ogolnopolskim systemie medycznym i lekarz juz sobie wszystko sprawdzii na szybko na podstawie twojego peselu.
chyba pierwszy raz w historii doszlo do takiego absurdu, ze niby czlowiek chce byc znakowany jak bydlo
Ty jesteś niedorozwinięty... A jak ktoś ci portfel ukradnie to od razu też masz na garbie pierdylion kredytów? Co łatwiej zrobić uj***ć rękę czy ukraść portfel w tramwaju?
jak jest cel to znajdzie sie i sposob. a z punktu widzenia osoby, ktora sie nie umie bronic/szybko biegac chyba bardziej korzystny bylby wybor portfel/zycie(czy tam zdrowie) niz reka/zycie.
zreszta jak system platniczy przejdzie na wirtualne cyferki to i zlodzieje sie hakowac naucza
Żeby dostać się do czyjegoś portfela to go trzeba najpierw ukraść. Żeby dostać się do chipa wystarczyłoby mieć odpowiedni czytnik i stanąć blisko celu.
Niby ładnie to wszystko brzmi i wybrukowane samymi dobrymi intencjami twórców ale najpierw trzeba opracować sprawny system wymiany tych naszych danych między placówkami służby zdrowia.
A gdy takowy już będzie działał to i zwykłe karty chipowe znakomicie sobie poradzą.
Jeśli ktoś chce chipa to niech go sobie zażyczy. Niech to będzie opcjonalne. Nie zgadzam się na chipa i godzę się na ryzyko (?) z tym związane i po sprawie.
Teorie spiskowe raczej do mnie nie przemawiają ale racjonalnego usprawiedliwienia chęci zastosowania właśnie takiego systemu również nie widzę.
Reklama do mnie przemawia. Niech wszczepiają to gówno, staruchom, nieuleczalnie chorym, niepełnosprawnym fizycznie i psychicznie oraz murzynom. Bo kogo oni obchodzą?
Echis może niech wszczepią to Tobie i do Twojego pustego łba coś dotrze. Nieuleczalnie chorym , niepełnosprawnym fizycznie , STARUCHOM? Ciekawe czy ty idioto dożyjesz kiedyś sędziwego wieku , między sadyzmem a szacunkiem jest różnica .
Ale czytając Twoje wypowiedzi sądzę że Ciebie nie da się obrazić bo jesteś istotą kurestwa zlokalizowaną gdzieś w podziemiach godności.
Życzę Ci z całego serca abyś usłyszał podobne słowa kiedyś od Twoich dzieci
Ale do rzeczy:
Rozumiem np skanery gałek ocznych albo odcisków palców, na jaką cholerę mają mi ciało obce wprowadzać?! jest mnóstwo innych metod identyfikowania ludzi.
Ciekawa lektura dla wszystkich,którzy jeszcze mają jakieś wątpliwości odnośnie chipów,a słowo inwigilacja nie mówi im zbyt wiele lub wywołuje małpi śmiech.
ale wy jesteście niedojebani, spodziewałem się paru komentarzy o tym jakie to "inwigilowanie w sprawy osobiste itp", ale po sadisticu oczekiwałem też trochę rozumu, przeliczyłem się. Co do samego produktu to bardzo dobra sprawa, u nas za szybko pewnie się nie pojawi, chociaż nie wiadomo jak UE się ogarnie. Na pewno ułatwiło by to pracę lekarzom i uratowało trochę osób. Chciałbym zobaczyć jak trafiacie do szpitala z uciętą łapą i pytają was o grupę krwi i jakieś możliwe uczulenia na leki, było by tylko eeeyyyyeeyyyy. A co do danych osobowych to i bez tego nie ma już problemu.
A jak upierdoli mi łape w której miałem czip?
no to chuj ci w cycki i się wykrwawiasz bo lekarz nie wie, jaką masz grupę krwi ;p
Ty jesteś niedorozwinięty... A jak ktoś ci portfel ukradnie to od razu też masz na garbie pierdylion kredytów? Co łatwiej zrobić ujebać rękę czy ukraść portfel w tramwaju?
jesteś bardziej niedorozwinięty jak ja, skoro tylko taki wniosek wyciągnąłeś z mojej wypowiedzi. nie potrafisz czytać między wierszami??? jakbym wspomniał o acta to pewnie szczekałbyś jak opętany, jedno i drugie prowadzi do pełnej kontroli i zniewolenia obywateli. Jak tak dalej pójdzie to nawet w kiblu nie będziesz miał prywatności. Kiedyś czytałem zabawny dowcip, koleś zamawiał pizze, chciał z jakimiś tam składnikami, to mu sprzedawca zaczął wyliczać, że to nie bo ma chore to, tamtego nie, bo ma krzywe coś innego...kiedyś mnie to śmieszyło, ale jakoś teraz nie jest mi do śmiechu.
Rozumiem, że ktoś się może nie zgodzić na wszczepienie takiego czipu bo to w końcu ciało obce (jak ktoś wyżej napisał), tylko, że podawane tu argumenty o jakiejś kontroli, śledzeniu czy nadzorowaniu osób są śmieszne. Prawda jest taka, że państwo gówno obchodzi większość z nas pod tym względem.
No i jak wiadomo, przeprowadzenie tak kolosalnego projekty w naszym kraju trwałoby przynajmniej kilka lat, żeby coś z tego rzeczywiście wyszło. Póki co nie ma co do tego podchodzić zbyt sceptycznie. Gdyby władze chciały nas zniewolić/kontrolować to już pewnie dawno by to robiły.
Tak samo mówiono o GPS-ie, że pozwoli innym ludziom cię śledzić. Tak samo mówiono o kartach kredytowych, że wystarczy, że ktoś podejrzy przez lornetkę numer na twojej i już przejmuje całe twoje konto. Jak wprowadzano elektryczność, to ludzie bali się, że to może kontrolować ich mózgi. Jak pierwszy jaskiniowiec ogień przyniósł do swojej groty, to go zajebali, bo wierzyli, że wszyscy zaraz spłoną.
Ale jest plus dla was. Możecie nie bać się, że jakiś rządowy snajper was zdejmie. Z tak zakutym łbem żaden pocisk wam nie straszny.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów