📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
@up O pindola chodzi. Widziałeś kiedyś długiego na kilkadziesiąt metrów pindola za 2mld złotych ?
Tak ciężko sprawdzić, jak wygląda polskie Pendolino? To coś z filmu ze zdjęcia raczej nie przypomina lokomotywy ze zdjęcia.
Pendolino pojedzie z tą samą prędkością, po rozjebanych torach tylko pociąg z napędem antygrawitacyjnym śmignie na pełnej piździe.
Pociągi regionalne często zwalniają do takich prędkości przed przejazdami. Wiem, bo zdarza mi się tym jeździć.
Kiepski żart jak dla mnie.
EZT, które poruszają się po polskich torach są coraz lepsze i ciągle modernizowane. W moim rejonie nawet ładnie się to buja, no i niskopodłogowe szynobusy - fajny bajer za unijną kasę.
Tylko kurwa... Gdyby nie te tory sprzed epoki.
Co do pendolino to fakt, głupi pomysł z tym i to bardzo. Lepiej by było tą kasę wydać na rozwój infrastruktury, albo na jakieś zakupy w Polskich firmach, które robią pociąg nieodstające od tych europejskich - mam tu na myśli Newaga I Pese.
EZT, które poruszają się po polskich torach są coraz lepsze i ciągle modernizowane. W moim rejonie nawet ładnie się to buja, no i niskopodłogowe szynobusy - fajny bajer za unijną kasę.
Tylko kurwa... Gdyby nie te tory sprzed epoki.
Co do pendolino to fakt, głupi pomysł z tym i to bardzo. Lepiej by było tą kasę wydać na rozwój infrastruktury, albo na jakieś zakupy w Polskich firmach, które robią pociąg nieodstające od tych europejskich - mam tu na myśli Newaga I Pese.
Ale po co nam ten pierdolino cały, przecież to nie jest na nasze tory nawet, myślę że będzie i tak większość czasu stał na zajezdni...
co do torów i naszych pociągów to ładnie pierdolicie. A pierdolą najwięcej Ci, którzy nie jeżdżą koleją na długie dystanse.
Ostatnio (2tyg temu) wracałem z Koszalina do Warszawy ekspresem. I przyznam że jestem pełny podziwu bo pociąg którym jechałem zapierdalał co najmniej 150km/h a to dlatego że tory kolejowe zostały wymienione oraz zostało ulepszone torowisko. I nadal budują lepsze trasy.
Niektórzy się wkurzają że pociągi mają opóźnienia bo ruch odbywa się jednym torem i tak dalej...
Ja natomiast cieszę się że w końcu nasza kolej się rozwija i modernizuje bo jesteśmy 300km/h w plecy od reszty świata.
Polska jak wiadomo jest jedną wielką budową. No ale chociaż coś robią żeby podróżowało się lepiej.
W niedzielę wracałem z Helu autem i stałem 3godz w korkach. W Gdyni i pod Toruniem na autostradzie. I moim zdaniem im lepsza będzie kolej tym mniejsze natężenie na drogach
Ostatnio (2tyg temu) wracałem z Koszalina do Warszawy ekspresem. I przyznam że jestem pełny podziwu bo pociąg którym jechałem zapierdalał co najmniej 150km/h a to dlatego że tory kolejowe zostały wymienione oraz zostało ulepszone torowisko. I nadal budują lepsze trasy.
Niektórzy się wkurzają że pociągi mają opóźnienia bo ruch odbywa się jednym torem i tak dalej...
Ja natomiast cieszę się że w końcu nasza kolej się rozwija i modernizuje bo jesteśmy 300km/h w plecy od reszty świata.
Polska jak wiadomo jest jedną wielką budową. No ale chociaż coś robią żeby podróżowało się lepiej.
W niedzielę wracałem z Helu autem i stałem 3godz w korkach. W Gdyni i pod Toruniem na autostradzie. I moim zdaniem im lepsza będzie kolej tym mniejsze natężenie na drogach
A ino pindolo i pindolo.
Do autora filmiku: "Proszę jednocześnie nie klepać gruchy, bo się strasznie obraz trzęsie"
dumad, Zanim on osiągnie swoją maksymalną prędkość na naszych "zmodernizowanych" torach, zapewne już nie będzie zdatny do użytkowania, będzie na złomowisku stał, nasza kolej sie nie modernizuje co najwyżej stoi w miejscu, fajnie cieszymy się dojechałeś szybko z Koszalina do Warszawy, pojedź sobie z Bydgoszczy do Gdańska, przeliczany czas podróży do 3 godziny ostatnio jechałem 5. Owszem coś się zmienia, ale w kluczowych miastach w Polsce, tych najwiekszych.
Doczekamy się czegoś, ale to za parę lat, masz sezon letni, poczekaj aż będzie zima i wtedy mi powiesz ile jechałeś tą samą trasą
Doczekamy się czegoś, ale to za parę lat, masz sezon letni, poczekaj aż będzie zima i wtedy mi powiesz ile jechałeś tą samą trasą
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów