18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (7) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:27
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 3:27

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
PanMarian 2013-08-20, 17:47
Moze ktos wyjasnic o co chodzi z tymi pendolino?
Zgłoś
anger 2013-08-20, 17:48 7
@up O pindola chodzi. Widziałeś kiedyś długiego na kilkadziesiąt metrów pindola za 2mld złotych ?
Zgłoś
assam 2013-08-20, 17:51 1
jaka wladza kraju to i takie ,,pindolino''
Zgłoś
FunkyKoval 2013-08-20, 17:57 6
Tak ciężko sprawdzić, jak wygląda polskie Pendolino? To coś z filmu ze zdjęcia raczej nie przypomina lokomotywy ze zdjęcia.

Zgłoś
____ 2013-08-20, 18:01 34
Pendolino pojedzie z tą samą prędkością, po rozjebanych torach tylko pociąg z napędem antygrawitacyjnym śmignie na pełnej piździe.
Zgłoś
1.Michal 2013-08-20, 18:05
Pociągi regionalne często zwalniają do takich prędkości przed przejazdami. Wiem, bo zdarza mi się tym jeździć.
Zgłoś
mrlewy 2013-08-20, 18:05 17
FunkyKoval napisał/a:

Tak ciężko sprawdzić, jak wygląda polskie Pendolino? To coś z filmu ze zdjęcia raczej nie przypomina lokomotywy ze zdjęcia.

Obrazek

Tak ciężko zrozumieć, że nazwanie tego składu Pendolino to żart?
Zgłoś
siwers3 2013-08-20, 18:30 3
Kiepski żart jak dla mnie.
EZT, które poruszają się po polskich torach są coraz lepsze i ciągle modernizowane. W moim rejonie nawet ładnie się to buja, no i niskopodłogowe szynobusy - fajny bajer za unijną kasę.
Tylko kurwa... Gdyby nie te tory sprzed epoki.

Co do pendolino to fakt, głupi pomysł z tym i to bardzo. Lepiej by było tą kasę wydać na rozwój infrastruktury, albo na jakieś zakupy w Polskich firmach, które robią pociąg nieodstające od tych europejskich - mam tu na myśli Newaga I Pese.
Zgłoś
dumad 2013-08-20, 18:33 1
ale pojebane to tak jakbym napisał że jadę motocyklem a bym jechał skuterem
HA HA HA HA
Zgłoś
PancerIV 2013-08-20, 18:37 1
Ale po co nam ten pierdolino cały, przecież to nie jest na nasze tory nawet, myślę że będzie i tak większość czasu stał na zajezdni...
Zgłoś
dumad 2013-08-20, 18:45 3
co do torów i naszych pociągów to ładnie pierdolicie. A pierdolą najwięcej Ci, którzy nie jeżdżą koleją na długie dystanse.

Ostatnio (2tyg temu) wracałem z Koszalina do Warszawy ekspresem. I przyznam że jestem pełny podziwu bo pociąg którym jechałem zapierdalał co najmniej 150km/h a to dlatego że tory kolejowe zostały wymienione oraz zostało ulepszone torowisko. I nadal budują lepsze trasy.

Niektórzy się wkurzają że pociągi mają opóźnienia bo ruch odbywa się jednym torem i tak dalej...
Ja natomiast cieszę się że w końcu nasza kolej się rozwija i modernizuje bo jesteśmy 300km/h w plecy od reszty świata.

Polska jak wiadomo jest jedną wielką budową. No ale chociaż coś robią żeby podróżowało się lepiej.
W niedzielę wracałem z Helu autem i stałem 3godz w korkach. W Gdyni i pod Toruniem na autostradzie. I moim zdaniem im lepsza będzie kolej tym mniejsze natężenie na drogach
Zgłoś
markop4321 2013-08-20, 18:53
A ino pindolo i pindolo.
Zgłoś
gargo 2013-08-20, 19:00
Do autora filmiku: "Proszę jednocześnie nie klepać gruchy, bo się strasznie obraz trzęsie"
Zgłoś
PancerIV 2013-08-20, 19:01 1
dumad, Zanim on osiągnie swoją maksymalną prędkość na naszych "zmodernizowanych" torach, zapewne już nie będzie zdatny do użytkowania, będzie na złomowisku stał, nasza kolej sie nie modernizuje co najwyżej stoi w miejscu, fajnie cieszymy się dojechałeś szybko z Koszalina do Warszawy, pojedź sobie z Bydgoszczy do Gdańska, przeliczany czas podróży do 3 godziny ostatnio jechałem 5. Owszem coś się zmienia, ale w kluczowych miastach w Polsce, tych najwiekszych.

Doczekamy się czegoś, ale to za parę lat, masz sezon letni, poczekaj aż będzie zima i wtedy mi powiesz ile jechałeś tą samą trasą
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem