Fajny patent pokazany w ciekawy sposób. Przydatne np. dla zarabiających na ulicy artystów itp.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 18:08
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
Fajne to jest, ostatnio gdy miałem płacić za pizzę pytam się czy można kartą a koleś "nie, w sumie nie wiem jeszcze tego nie używaliśmy", zadziałało
mnie zawsze rozwala " płatność kartą od 20/10 zł " i to, że wiekszość ludzi dobiera do tej kwoty
@up no niestety, banki i wydzierżawiający terminale też muszą zarobić... czasem nawet 4% wszystkich transakcji bezgotówkowych w sklepie... wszędzie złodzieje.
@@up: Koliba w Sopocie Kamienny Potok od 50 zł, aż myślę czy im tam np. sanepidu żeby było jeszcze weselej nie wpuścić.
Z tego co się orientuję to w umowie z dostawcą terminala jest powiedziane, że sklep mając terminal musi przyjąć KAŻDĄ kwotę jaką przyjmie terminal (chyba, że coś się zmieniło). To jest wymysł właścicieli sklepów, żeby więcej zarobić. Już kilkukrotnie się o to upominałem i płaciłem poniżej limitu .
@upy
jeszcze niektóre sklepy doliczają np 2,5% wartości zakupów w przypadku płatności kartą co jest w sumie niezgodne z prawem... ale z drugiej strony sklepy które tak nie robią mają i tak te 2,5% doliczone do ceny artykułów już na półkach...
jeszcze niektóre sklepy doliczają np 2,5% wartości zakupów w przypadku płatności kartą co jest w sumie niezgodne z prawem... ale z drugiej strony sklepy które tak nie robią mają i tak te 2,5% doliczone do ceny artykułów już na półkach...
ja bym np nie potrafił żebrać na ulicy i prosić o pieniądze i najlepsze jest to że mnie i pewnie większości krępuje to że ktoś podchodzi z puszką na drobne i nie daje spokoju a powinno być na odwrót, to takie osoby powinny się wstydzić
nie mówię tu o osobach, które faktycznie mają źle ale łażą takie menele "do browara"
nie mówię tu o osobach, które faktycznie mają źle ale łażą takie menele "do browara"
Kuźwa co ja Pierodlę, czym starszy tym głupszy jestem.
Poprawnie by było, gdyby biały żebrał a Afroamerykanin by szedł z neseserkiem pod krawatem do pracy...
Kuźwa co ja Pierodlę, czym starszy tym głupszy jestem.
stare jak świat,w Uk można w ten sposób zapłacić dilerowi za towar,jest to dość powszechne zjawisko
pudel89 napisał/a:
Daj dolara na bułkę, ale kutas na iPhona miał pieniądze.
To właśnie to miało być zabawne i pomysłowe w tym filmiku
Wy się kurwa śmiejecie, a w Katowicach nieopodal przystanku "Piotra Skargi" w przejściu podziemnym praktycznie codziennie urzęduje jegomość (artysta) grający na skrzypcach. Nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie fakt, że oprócz standardowego wyposażenia tego typu "artystów" czyli kubek na drobne etc. Koleś ma kasę fiskalną
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów