Skoro Pluton nie jest planetą, bo jest za mały, to czy karły można nazywać ludźmi?
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:34
📌
Konflikt izraelsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 17:47
🔥
Przesłanie do kozojebców
- teraz popularne
Witaj użytkowniku sadistic.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
JayW
mi sie tak przez całe życie zdawało. Właściwie Bardzo wysokie osobniki to chyba też raczej nie ludzie.
mi sie tak przez całe życie zdawało. Właściwie Bardzo wysokie osobniki to chyba też raczej nie ludzie.
spece...
Pluton należy do szerszej grupy obiektów transneptunowych. Płaszczyzna, po której się porusza, jest mocno nachylona do płaszczyzny ekliptyki, z silnie ekscentryczną orbitą, która częściowo przebiega wewnątrz orbity Neptuna. I z tego właśnie powodu, z racji przecinania się orbit oraz faktu niemieszczenia się w kwestii masy w ramach nowej definicji planety od 2006r nie jest zaliczany do planet. I jaka kurwa kula gazowa, skoro zbudowany jest głównie z lodu i niewielkiej ilości skał oraz metali.
Aktualnie jest on zaliczany do planet karłowatych.
Pluton należy do szerszej grupy obiektów transneptunowych. Płaszczyzna, po której się porusza, jest mocno nachylona do płaszczyzny ekliptyki, z silnie ekscentryczną orbitą, która częściowo przebiega wewnątrz orbity Neptuna. I z tego właśnie powodu, z racji przecinania się orbit oraz faktu niemieszczenia się w kwestii masy w ramach nowej definicji planety od 2006r nie jest zaliczany do planet. I jaka kurwa kula gazowa, skoro zbudowany jest głównie z lodu i niewielkiej ilości skał oraz metali.
Aktualnie jest on zaliczany do planet karłowatych.
@Izmael
Czasem lepiej nic nie mówić, żeby nie wyjść na idiotę.
Pluton nie jest zbudowany z gazu, chyba, że podasz nam jakiś o gęstości 2,0 g/cm3 o Panie ?
A co do tematu to Białe karły to gwiazdy mimo, że są małe. I mam ciekawostkę, może niektórzy nie wiedzieli, ale białe karły i gwiazdy neutronowe są zbudowane z gazu, ale mają taką grawitację, że czas na nich płynie okkoło 1,5 raza wolniej niż na Ziemi.
Czasem lepiej nic nie mówić, żeby nie wyjść na idiotę.
Pluton nie jest zbudowany z gazu, chyba, że podasz nam jakiś o gęstości 2,0 g/cm3 o Panie ?
A co do tematu to Białe karły to gwiazdy mimo, że są małe. I mam ciekawostkę, może niektórzy nie wiedzieli, ale białe karły i gwiazdy neutronowe są zbudowane z gazu, ale mają taką grawitację, że czas na nich płynie okkoło 1,5 raza wolniej niż na Ziemi.
To tak jak z Brązowymi Karłem, ni to gwiazda, ni planeta.
przeczytałem Putin zamiast Pluton... coś się dzieje
Kurwa, teraz już nie wiem jak mam mówić na mojego penisa...
kkndkkndkknd napisał/a:
jeśli karły są białe to chyba tak...
Aż mi się przypomniał czarny karzeł kupidyn z harda
Jeśli Pluton jest planetą karłowatą, to karły są ludźmi karłowatymi. A nie, czekaj...
@kkndkkndkknd
pl.wikipedia.org/wiki/Bia%C5%82y_karze%C5%82
"składający się ze zdegenerowanej materii"
pl.wikipedia.org/wiki/Bia%C5%82y_karze%C5%82
"składający się ze zdegenerowanej materii"
Moja mama cały czas powtarza, że jej zdaniem karły i inne wynaturzenia to nie są ludzie. Wpadła we wściekłość kiedy w jakimś programie karzeł wyrwał dwie laski w barze a później je grzmocił. "To jest ohydne, no kurde, ohydne!".
Żeby nie było - jej humor się poprawił kiedy okazało się, że laski wiedziały o jego grubym hajsie i go zamordowały i że tak naprawdę też się nim brzydziły
Żeby nie było - jej humor się poprawił kiedy okazało się, że laski wiedziały o jego grubym hajsie i go zamordowały i że tak naprawdę też się nim brzydziły
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów