Efekt uboczny znieczulenia.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 18:08
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
🔥
Spowodowała kolizję i uciekała
- teraz popularne
Efekt uboczny znieczulenia.
Z tą wargą wygląda jak Marcinkiewicz.
Nie wiem gdzie ta pipa była u dentysty że znieczulenie spowodowało u niej paraliż połowy ryja. Obecnie w wiekszości gabinetów stomatologicznych stosowany jest The Wand - komputerowy system podawania znieczulenia który działa tylko na fragmencie jamy ustnej pozostawiając resztę twarzy w dobrym stanie . Podejrzewam, że cipencja była u takiej dentystki jaką odwiedził Adaś Miauczyński - na NFZ.
Robsajson napisał/a:
Kurwa jak pół Jokera wygląda:)
Rozumiem, że chodziło ci nie o Jokera a o innego wroga Batmana
Szeryfian napisał/a:
Rozumiem, że chodziło ci nie o Jokera a o innego wroga Batmana
O Tommy Lee Jones'a?
taki ma efekt uboczny zajebisty, że samochód wykrzywia!
... to się nazywa wyczucie samochodu (szkoda, że nie prowadziłaś )
Angielski na poziomie Olejniczaka
Wyglada jak porazenie nerwu twarzowego wiec nie wiem jak ja znieczulali...ale jak widac skutecznie
@krzychu6 The Wand różni się od zwykłe strzykawki tym, że zamiast palcem naciskać tłoczek, to naciska go za nas maszynka sterowana komputerem, nie powiem - fajna zabawka, nabija cenę jedynie i używając jej też można spowodować takie objawy jak na filmiku ( zdarza częściej przy tym, bo igły są cieńsze i łatwiej o zmianę toru wprowadzania igły w tkankach).
A u tej dziewczyny mamy do czynienia z porażaniem gałęzi nerwu twarzowego.... Miała pewnie robiony jakiś zabieg w obrębie zębów dolnych, przy znieczuleniu nerwu zębodołowego dolnego w okolicy otworu żuchwy czasem może się zdarzyć, że igła zboczy z toru wkłucia i część leku osiągnie gałązki nerwu twarzowego powodując widoczny na filmie efekt. W zależności od użytego leku ustąpi po 2-3h.
A u tej dziewczyny mamy do czynienia z porażaniem gałęzi nerwu twarzowego.... Miała pewnie robiony jakiś zabieg w obrębie zębów dolnych, przy znieczuleniu nerwu zębodołowego dolnego w okolicy otworu żuchwy czasem może się zdarzyć, że igła zboczy z toru wkłucia i część leku osiągnie gałązki nerwu twarzowego powodując widoczny na filmie efekt. W zależności od użytego leku ustąpi po 2-3h.
W sumie niezła sraka z niej
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów