Widze w TV sie zaczela nagonka na polakow na obczyznie. Jeden program mowi o tym jak to polakow nie lubia ( mimo , ze na 100 osob ktore oni znajda , ja potrafie znalezc 1000 ktoresie ceisza z tego , ze polacy wyjechali na wyspy) to teraz jeden idiota pobiy w szemranej dzielnicy.
Widac TV na sile proboje namalowac obraz zachodu jako kraju nieprzyjaznego polakom, a wschod tym badziej.
I co zostanie ? praca za max 2500-3000 zl
A nazeczona pana z psl w wieku 24 * tysi na reke.
Jestem za granica i znam ludzi , ktorzy nie lubia polakow jak i takich ktorzy lubia ( a wrecz kochaja, polskie kobiety)
Mam sporo znajomych co ma juz w rodzinie polaka.Najczesciej osoby ktore maja cos przeciw nam to osoby ktore pol albo cale zycie spedzili na socjalu.I nagle ktos im w Tv powiedzial, ze to wina polakow.
W iralndii ostatnio wprowadzili podatek od wody i wiecie kto najeiwecej protestowal na ulicach ? Nie osoby , ktore pracuja , bo one nie mialy czasu. Ale wlasni eludzie siedzacy cale zycie na socjalu , ktorzy i tak tego placic nie beda bo panstwo im zaplaci.
Przy okazji chcialbym obalic mit polaka na zmywaku. Jest wielu polakow na wyspach w roznych branzach, na roznych stanowiskach. Znam ludzi pracujacych jako sprzatacze ze minimalna stawke, ale znam tez duzo informatykow , ktorzy np zarabiaja 80 tys eruo na rok.
Wiec pierdolenie , ze za granice wyjechaly same buce na zmywak sie ma nijak do rzeczywistosci.
Buce na zmywaku nakrecaja filmy , na podstawie ktorych potem tak chetnie wszystkich na wyspach oceniacie.
Zreszta po co sie poce piszac to , skoro i tak 90 % uwierzy TV ktora mowi , ze za granica nam tak bardzo zle, ze coraz wiecej ludzi wyjezdza.