Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
W latach 90tych często bywałem u dziadków na wsi. Kuchnia kaflowa opalana drewnem, w której babcia piekła najlepszego na świecie drożdżaka. Zaraz za płotem była rzeka, gdzie okoliczna młodzież spędzała najwięcej czasu podczas wakacyjnych upałów. Jakie tam były ładne dziewczyny... Ich obraz zostanie ze mną do końca. Pamiętam też że dziadek często przesiadywał pod lipą i ciekawym jego opowieści wnukom, opowiadał o zamierzchłych czasach. Jak to wyglądała codzienność w przedwojennym Lwowie, jak to później wyglądały początki ich osadnictwa w Polsce itd. Wspomnienia te, to może się wydawać, obraz idealnej sielanki wiejskiego życia. Czasów, które już minęły, nigdy nie wrócą. Jednak jak wiadomo, rzeczywistość nie jest piękna jak w bajce, czy ckliwym filmie. Do czego zmierzam? Kiedy dziadkowie chcieli zjeść mięsa, to trzeba było najpierw zaciąć kurczaka, czy innego wieprza. Oglądając ten film przypomniało mi się pierwsze, widziane na własne oczy, świniobicie: jako dziecko byłem trochę przerażony... Ale uwierzcie, nawet zarzynana świnia nie darła się tak jak ta blondi.
Jeśli świniak był ubity zgodnie ze sztuką przez osobę, która zna się na rzeczy nie bardzo miał czas na "darcie się". Celne ogłuszenie siekierą, nóż w tętnicę, kilka minut i po wszystkim. Wiadro z krwią na kaszankę, można było zacząć czyścić i rozbierać kabana. Gdy człowiek niewprawiony to faktycznie mogło przypominać krwawą rzeź niczym z taniego horroru.
Ile one mają lat, że ta bita rowerkiem dla 8-latków spierdala?
przecież to wyczynowy bmx baranie, taki ma byc
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów