18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (7) Soft (5) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 13:51
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:23
(17.02) podczas patrolowania małej wsi w pobliżu Rzeczenicy (pow. człuchowski) policjanci zauważyli, jak ciągnikiem rolniczym z przyczepą przez wieś jedzie znany im mężczyzna, który nie posiada uprawnień do kierowania pojazdami mechanicznymi. Funkcjonariusze dali kierowcy sygnał do zatrzymania, jednak on go zignorował i zaczął uciekać.

Policjanci natychmiast pojechali za nim dając mu ciągle znaki dźwiękowe i błyskowe do zatrzymania. Na drodze, którą jechali nie było możliwości wyprzedzenia go i policjanci jechali za nim przez około dwa kilometry, po czym mężczyzna skręcił do swojego domu i zatrzymał ciągnik. Mundurowi natychmiast sprawdzili trzeźwość kierowcy, okazało się, że ma w organizmie prawie pól promila alkoholu, dodatkowo ciągnik i przyczepa nie są zarejestrowane i nie posiadają obowiązkowego ubezpieczenia, a kierowca nie ma uprawnień do kierowania pojazdami mechanicznymi.

Największym jednak zaskoczeniem dla policjantów okazała się 8-letnia dziewczynka, która siedziała i podróżowała w przyczepie (zdjęcie poniżej).

Funkcjonariusze sporządzili odpowiednią dokumentację, która trafi teraz do sądu. Za przestępstwo, jakim jest niezatrzymanie się do kontroli, grozi teraz 70-letniemu mężczyźnie kara do 5 lat pozbawienia wolności, odpowie on również za kierowanie pod wpływem alkoholu oraz za narażanie dziecka na niebezpieczeństwo. Dodatkowo będzie musiał zapłacić karę za brak obowiązkowego ubezpieczenia OC.
Zgłoś
aaaaaaaaaaaaaa 2021-02-21, 21:03 1
KaprysLosu napisał/a:

w wiadomościach nawet pokazywali jaką drogą uciekał... zwykła polna droga, w sumie to nawet nie wiem czy coś takiego podlega przepisom ruchu drogowego.....

Na prywatnym terenie możesz bączki kręcić mając 4 promile.
Ale jak stwarzasz zagrożenie dla innych mogą zareagować. Tutaj na przyczepie siedziało dziecko, więc interwencja uzasadniona.
Zgłoś
outsidethebox86 2021-02-21, 21:21 1
Dziecku wstydu tylko narobił
Zgłoś
andrzejrobert75 2021-02-21, 21:26 3
U nas na tę niby przyczepę mówilo się dwukólka,albo klatka ,zanim nastal ASF to we wsi kazdy miał zeby wieprzki do skupu zawieźć i nikt na to oc nie mial.
Zgłoś
Rebeliant 2021-02-21, 21:38
Jest prawo? Jest. Tyle w temacie.

Każdy, kto staje w obronie tego ścierwa jest ścierwem. Adwokaci z definicji są ścierwem, zatem nie o nich piszę.
Zgłoś
remi1982 2021-02-21, 21:43 23
Rebeliant napisał/a:

Każdy, kto staje w obronie tego ścierwa jest ścierwem. Adwokaci z definicji są ścierwem, zatem nie o nich piszę.

Prawo czasem bywa debilne, a nawet czesto. Rozumiem, że jeśli wyjdzie prawo, że sąsiedzi mają smarowac sobie mordy gównem nawzajem, bo to działa przeciw covidowi to Ty pierwszy polecisz po gówno do sąsiada? No gratuluje Ci kurwa podejścia do życia i mentalności niewolnika.

Dul­ce et de­corum est pro pat­ria mo­ri.
Prefiero morir de pie que vivir siempre arrodillado

"Jesteśmy antykapitalistami, antykomunistami, wierzymy w państwo narodowe."
Zgłoś
WolvX 2021-02-21, 22:13 11
Rebeliant napisał/a:

Rozumiem, że na czerwonym też nigdy nie przechodzisz, bo prawo nie pozwala?
Zgłoś
n................l 2021-02-21, 23:11 3
Na moje to można tak jeździć - w Indiach, albo innych zadupiach w Rosji. Jakby mnie najebany dziadek woził w przyczepie to bym się tył teraz nie chwalił. Jak można w ogóle bronić 70 letniego ochlejusa, co w ciągu dnia się musi napierdolić zanim wnuczkę ze szkoły odbierze? Bo co, bo traktorem się krzywdy nie da osobie postronnej zrobić? Oczy w dupie mieliście jak przeglądaliście newsy znad Gangesu czy ki chuj?
Zgłoś
misiowydom 2021-02-21, 23:37
Spidzio199 napisał/a:

Ja pierdolę - pół dzieciństwa jeździłem na przyczepie, prowadziłem Ursusa C-30 czy C-60, co zimę był kulig 20 dzieciaków na sznurku za traktorem, kapało się w jeziorze bez opieki, wrzucało pociski znalezione na poligonie do ognia i jakoś kurwa wszyscy przeżyli do dziś...
A teraz kurwa wiadomość dnia - jechał 15km/h po polnej drodze i o mało dzieciaka nie zabił - czy ich wszystkich pojebało???

Też jeździłem i miło to wspominam, ale jak już to ursus C-330 i C-360

Zgłoś
Emis 2021-02-21, 23:47 14
Prawie pół promila ... to jest wykroczenie niech debile z redakcji się douczą że od 0.2-0.5 jest wykroczenie a pół promila to człowiek ma lekkie zaburzenia ruchu jak ma słabą głowę ... jak na 70 letniego weterana to pewnie tego nawet nie czuł ,nie zatrzymał się bo pewnie ich nie widział ,za traktor należy mu się kara bo wkurzają mnie te dziady z niesprawnymi gratami ale coś czuję że niezłą bajkę nam tu malują #biednmałezasranedzieci

Rebeliant napisał/a:

Za kradzież cukierka przez dziecko w sklepie rękę byś obcinał czy tylko paluszka ?
Idiota ,wracaj do wieżowca za 3500 brutto w korpo
Zgłoś
AdamBrown 2021-02-22, 0:11 12
wiózł dziecko w przyczepie, bo w traktorze jest tylko jedno siedzisko, jechał po jakichś szutrach pewnie odebrał dziecko ze szkoły bo widać ma plecak, ale oczywiście wszystko jest teraz problemem w tym pedalskim kraju tylko nie gwałcenie dzieci, i nie okradanie obyweateli.
Jak chcą walczyć z przestępczością, niech ida aresztować pinokieai donalda za niszczepie kraju, łamanie konstytucji, i branie łapówek, przynajmniej by sie na coś przydali.

Ateizm jest dziełem teologów.
Hugo Dionizy Steinhaus
Zgłoś
Dejdwazlote 2021-02-22, 0:20
policja dobrze wie kogo łapać . rowerzystów i traktorzystów. cieszcie się że tak robią bo byłyby u nas Indie albo Rosja
Zgłoś
C................a 2021-02-22, 0:37 2
Spidzio199 napisał/a:

Ja pierdolę - pół dzieciństwa jeździłem na przyczepie, prowadziłem Ursusa C-30 czy C-60, co zimę był kulig 20 dzieciaków na sznurku za traktorem, kapało się w jeziorze bez opieki, wrzucało pociski znalezione na poligonie do ognia i jakoś kurwa wszyscy przeżyli do dziś...
A teraz kurwa wiadomość dnia - jechał 15km/h po polnej drodze i o mało dzieciaka nie zabił - czy ich wszystkich pojebało???

Tak na pewno do ogniska wrzuca liście pociski jeszcze wam ktoś w to uwierzy w takie bajki możesz opowiadać w przedszkolu do którego chodzisz
Zgłoś
MtO 2021-02-22, 0:41 1
Spidzio199 napisał/a:

Ja pie**olę - pół dzieciństwa jeździłem na przyczepie, prowadziłem Ursusa C-30 czy C-60, co zimę był kulig 20 dzieciaków na sznurku za traktorem, kapało się w jeziorze bez opieki, wrzucało pociski znalezione na poligonie do ognia i jakoś k***a wszyscy przeżyli do dziś...
A teraz k***a wiadomość dnia - jechał 15km/h po polnej drodze i o mało dzieciaka nie zabił - czy ich wszystkich poj***ło???

Mordo te piękne czasy dawno minęły też je wspominam

Zgłoś
S................z 2021-02-22, 2:15 3
Ciula napisał/a:

Tak na pewno do ogniska wrzuca liście pociski jeszcze wam ktoś w to uwierzy w takie bajki możesz opowiadać w przedszkolu do którego chodzisz

Kurwa mordo sam wrzucałem znalezione pociski do ogniska. Na terenie Warszawy w niewielkim lasku wynosiliśmy niewypały na kilogramy. Akurat w tym miejscu toczyły się walki podczas 2 wojny, a obecnie stoi tam jedne z większych centrów handlowych . Jako ciekawostkę powiem, że mój stary za dzieciaka robił dokładnie to samo (głupota jak widać idzie po genie) z tym, że oni znaleźli w lesie jakieś wyjebane stare drewniane drzwi i w sęki wsadzali pociski + gwóźdź i młotek zabawa w chuj do momentu jak kolega ojca wpierdolił w te drzwi pocisk przeciwlotniczy. Jak jebnęło to urwało mu rękę w połowie. Takie to były zabawne czasy..
Zgłoś
bercisko 2021-02-22, 3:46 7
Spidzio199 napisał/a:

Dwóch kumpli w dzieciństwie nie wróciło do domu z takiego niestrzeżonego jeziora. Wrzucaliśmy też do ognia to co znaleźliśmy w pobliskiej strzelnicy i kumpel ma do dzisiaj bliznę na łydce. Teraz jako rodzic sam widzę, że czasem takie bieganie małolatów samopas to nie najlepszy pomysł. Z drugiej strony dzisiejsza nadopiekuńczość to przegięcie w drugą stronę. Dzieciaki nie mogą się nawet poszarpać i potarmosić żeby nie przyleciał jakiś TVN i nie doszukiwał się "przemocy".
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów