18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (3) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 15 minut temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 2024-11-02, 21:59
Cytat:

51-letnia Alison Waldock z Cambridge, która przez pomyłkę podała muzułmańskiej dziewczynce wieprzowinę, została zwolniona z pracy. W jej obronie stanął Nigel Farage, lider jednej z politycznych partii Wielkiej Brytanii. - Zwolnienie jest oburzające - mówił.

Alison Waldock podała muzułmańskiej dziewczynie wieporzowinę (ITV)

Do zdarzenia doszło w szkole podstawowej Queen Edith w Cambridge. 51-letnia Alison Waldock wydawała tam posiłki przez 11 lat. Przez pomyłkę zaserwowała pieczeń wieprzową siedmioletniej muzułmance. Pomyłkę zauważyła jedna z nauczycielek i dziecko nie zjadło zakazanego mięsa. To jednak nie przeszkodziło rodzicom dziewczynki w złożeniu skargi na Waldock i została ona zwolniona z pracy.

W obronie zwolnionej kobiety stanął Nigel Farage, lider UKIP-u (Partia Niepodległości Zjednoczonego Królestwa), który nazwał jej zwolnienie oburzającym. - Wszyscy popełniamy błędy w pracy. Mogę wyobrazić sobie sytuację, w której wydajesz posiłek 250 dzieciom, jest głośno, czujesz na sobie presję i o pomyłkę wtedy nietrudno - bronił pracowniczki stołówki w telewizji ITV. - Alison straciła pracę dlatego, że jesteśmy w tym kraju mocno uczuleni, aby nie obrazić nikogo, a już w szczególności religii muzułmańskiej - dodawał.

W obronie kobiety stanął także Inayat Bunglawala, założyciel organizacji Muslims4UK, który uznał zwolnienie za "nadmierną reakcję". Skrytykował jednak Farage'a za to, że tak mocno zaangażował się w sprawę. - Jestem trochę zaniepokojony, że lider politycznej partii będzie dążył do tego, aby zrobić z tego dużą sprawę, choć ona wcale taka nie jest. To mały problem - dodawał gość telewizji ITV.

Więcej o sprawie przeczytasz na stronie metro.co.uk

źródło

Post mortem per rectum
Zgłoś
BongMan 2013-08-02, 12:52 104
To rzeczywiście skandal. Jak można im wieprzowinę podawać? Strychninę, kurwa, trzeba!

Nie zapomnij o grzebieniu, ty pierdolony jeleniu.
Fazi

Mój chuj dłuższy niż twoje zwoje mózgowe.
Pih
Zgłoś
S................n 2013-08-02, 13:05 4
Za Nigel'a Farage'a zawsze piwo. Gość jest jak Cromwell, mąż stanu, polityk z charyzmą i darem do przemawiania. Próźno szukać takich u nas, wszystko to kurwa trzcina na wietrze.
Zgłoś
Bialix 2013-08-02, 13:06 3
Co za różnica, przecież samice ciapatych i tak nie idą do ichniego raju.
Zgłoś
hujos 2013-08-02, 13:10 17
Niech się ciapate ścierwa cieszą, że cyklonu B im nie podają

- Podobno nosisz dwa miecze... jeden na ludzi, jeden na lewaków.

- Oba są na lewaków.
Zgłoś
RasMatt 2013-08-02, 13:11
kazałbym jej to zjeść, nagrałbym i wysłał do rodziców .. a co ...
Zgłoś
cocaine.animals 2013-08-02, 13:13 49
Cytat:

51-letnia Alison Waldock z Cambridge,[...]podała muzułmańskiej dziewczynce wieprzowinę

Zgłoś
Smutas 2013-08-02, 13:51 2
A czym się tu przejmować? Jak nie potrafią u siebie wystrzelać tych imigrantów, to niech nie narzekają.
Zgłoś
InnyName 2013-08-02, 15:49 10
" Skrytykował jednak Farage'a za to, że tak mocno zaangażował się w sprawę. - Jestem trochę zaniepokojony, że lider politycznej partii będzie dążył do tego, aby zrobić z tego dużą sprawę, choć ona wcale taka nie jest. To mały problem - dodawał gość telewizji ITV."

Nie, kurwa strata pracy to malutki problem

WSZELAKIE, WSZYSTKIE, KAŻDY MÓJ FILM DODANY NA SERWER SADISTIC.PL JEST PODPIERDOLONY ZE ŹRÓDŁA NA KTÓRYM JEST TAKA, A NIE KURWA INNA JAKOŚĆ, WIĘC POCAŁUJCIE MNIE WSZYSCY W DUPĘ JEŚLI WAM ONA NIE ODPOWIADA.
Miłego oglądania. Pozdrawiam!
Zgłoś
obrus 2013-08-02, 15:50 20
szkoda ze ta mala tego nie zjadła stary by ja pewnie ukamienował byłby hard
Zgłoś
Foftek 2013-08-02, 16:26 3
Medal jej powinni dać i awans!
Zgłoś
thez 2013-08-02, 16:41
A u nas są jakieś specjalne posiłki w szkołach dla dajmy na to wegetarian? Nie przypominam sobie.
Zgłoś
slawek361 2013-08-02, 16:43
@MotoGdynia - Bardzo mały problem, jak widać .
Zgłoś
T-Will 2013-08-02, 16:49
Poza tym to jak jest ciapate dziecko to od razu musi być muzułmanin?
Zgłoś
Bunga_Bunga 2013-08-02, 16:56 3
Nie podoba się to niech nie żre i zdycha z głodu. Albo je to co wszyscy albo wcale.
Anglicy są za miękcy.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów