📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 10:19
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
2024-11-10, 18:32
nie ma tego zlego.. co na dobre by nie wyszlo.
gonzo3211 napisał/a:
Co to za chwyt sztangi ? Nie spotkałem się z takim.
Tzw. przechwyt. Zapobiega wysunięciu się sztangi blokując jej rotację w obu kierunkach. Standard w martwym ciągu, przynajmniej w zawodniczym wykonaniu.
Nie wiem ile on miał tego obciążenia, ale żeby się zrzygać przy plecach ? Ja rozumiem przy nogach, ale przy plecach nie wolno,
koleś za wąsko stanął i pleców nie trzymał dwa błędy techniczne.
widać że ma specjalny kombinezon czyli trenuje na poważnie. a zwymiotował bo był najedzony i miał pas ciężarowca gdy napiął brzuch to musiało gdzieś znaleźć ujście. Dlatego nie je się bezpośrednio przed treningiem.
widać że ma specjalny kombinezon czyli trenuje na poważnie. a zwymiotował bo był najedzony i miał pas ciężarowca gdy napiął brzuch to musiało gdzieś znaleźć ujście. Dlatego nie je się bezpośrednio przed treningiem.
jery69 napisał/a:
koleś za wąsko stanął i pleców nie trzymał dwa błędy techniczne.
A kto mowi, ze sumo jest jedyna poprawna technika? Mozna ciagnac klasykiem albo pol-sumo. Jak dla mnie tutaj stanal wrecz ZA SZEROKO. Przy (pol)sumo powinien miec rece WEWNATRZ kolan. A tutaj mial na zewnatrz, jak przy klasyku, i kolana poszly mu do srodka - to jest blad techniczny.
jery69 napisał/a:
Dlatego nie je się bezpośrednio przed treningiem.
Nie je sie bezposrednio przed treningiem, poniewaz organizm podczas wysilku przepompowuje krew z zoladka do miesni i trawienie sie spowalnia, co grozi samo w sobie hafcikiem, nawet bez ucisku.
Colossus napisał/a:
Nie wiem ile on miał tego obciążenia, ale żeby się zrzygać przy plecach ? Ja rozumiem przy nogach, ale przy plecach nie wolno,
Zrob serie martwego ciagu (ale normalnego, pelnego, zadnych rumunskich, ani na prostych nogach; bez odbijania od ziemi itd.) ciezarem 80% maxa (na 1 powt.) do upadlego - tyle razy, ile bedziesz mogl. Powinno ulatwic zrozumienie
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów