Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Szpera to mechanizm różnicowy z ograniczonym poślizgiem z angielskiego Limited Slip Differential (LSD)
Szperą nazywa się też całkowicie zblokowany mechanizm różnicowy.
ale co masz do słowa szpera nie wiem. Dość popularna np w off roadzie albo super odpicowanych BMW na wioskach
Pomyślałbyś, że niektórzy po prostu chcą spróbować swoich sił. Nie myśl stereotypami.
Tak czy siak, niektóre dzwony konkretne.
no i Jeszce bogate dupki subarki i evo kupili i myslą że straszni rajdowcy...
[...] ale większość właścicieli uważa się za mądrzejszych od inżynierów i projektantów, toteż przerabiają swoje piękne bryki w takie jeżdżące rzężące kurwiszony
Pierdolisz Pan. Szpera jest stosowane tam gdzie jest potrzebna i jest to normalne rozwiązanie. W off roadzie nie ma profesjonalnej jazdy bez całkowitej blokady mostów a wiele osób na to mówi szpera. W profesjonalnym driftingu to samo.
Samo słowo szpera pochodzi od niemieckiego Sperrdifferenzial czyli Mechanizmu różnicowego ze zwiększonym tarciem wewnętrznym i było wymyślone przez projektantów i inżynierów, o znawco.
To że buractwo stosuje to tuningowania swoich Bolidów Młodzieży Wiejskiej to nie świadczy o tym że jest to chujowe rozwiązanie.
Edit
DruM,
cieniaski, tico i inne lekkie samochodziki są bardzo popularne. Bo lekkie i tanie w częściach, nawet tych "tuningowanych"
Wiele osób gdy rozpoczyna przygodę ze sportem motorowym wybiera takie samochodziki. No chyba że mają kupę kasy lub tatuś kupi.
Takie samochodziki często się widuje chociażby w KJS'ach
gdzie k*rwa oni się seincento albo cinquecento wybrali na rajdy.. to ma ledwo 50km...
no i Jeszce bogate dupki subarki i evo kupili i myslą że straszni rajdowcy...
w swojej klasie pojemnościwej CC mają duże szanse, chyba nie myslałeś ze cc bedzie w tej samej klasie co evo X?
ból dupy bo nie stać cię na evo ani subaru?
Szpera to "tuning" wieśniackich 20 letnich BMW, żeby ich właściciele mogli "wychaczać" fajne dupy jadąc na każdym zakręcie bokiem. Potem w wolnych chwilach protestują że są biedni, pomimo że większość ich pieniędzy mają ze sprzedaży narkotyków 13 letnim dzieciakom, a wydają je codziennie na nowe komplety opon. Nie mam nic do BMW bo seryjne samochody tej marki utrzymane w dobrym stanie technicznym to fantastyczne samochody, ale większość właścicieli uważa się za mądrzejszych od inżynierów i projektantów, toteż przerabiają swoje piękne bryki w takie jeżdżące rzężące kurwiszony
wyczuwam bol dupy bo jakis dresol w 316 podprowadzil ci na dysce laske o ktora ty zabiegales pol roku a ona po kilku min gadki poleciala z nim do kibla na romans
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów