Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Nie wiadomo, kto do kogo, i za co....ale wiadomo z czego
Wygląda że kapiszonami walili...wszyscy zainteresowani spierdolili z planszy.
Geniusz strzela pociskiem kumulacyjnym typu HEAT do pojazdów z otwartą zabudową - czubek takiego pocisku jak wiadomo jest rozgrzany do ogromnej temperatury, przepala pancerz, eksploduje i wypala wszystko w środku odłamkami metalu z pancerza i resztek pocisku, jak "pancerz" jest grubości 1 mm blachy w pickupie to pocisk przechodzi przez pickupa błyskawicznie i na wylot jak gorący nóż przez masło i nie dzieje się nic specjalnego (widać go jak rykoszetuje od skały) bo ma zbyt mało czasu by się "rozwinąć" i zbyt mało materii z pancerza żeby stworzyć masę popenetracyjną a rozgrzany gaz jest źle ukierunkowany, tym bardziej że drzwi są otwarte. Przy strzelaniu do takich pojazdów wiadomo że lepiej jest użyć pocisku typu HE (z klasycznym ładunkiem wybuchowym który wybucha przy styku z celem) ale tego już nie uczą na szkoleniu z obsługi (kogo ja chce oszukać, jakim szkoleniu, cud że kolo wiedział który koniec rakietnicy skierować i gdzie nacisnąc żeby wystrzelić
Ty to chyba mózg masz rozgrzany. W pociskach kumulacyjnych nie ma żadnego przepalania pancerza. Głowica formuje strumień metalu, którego czubek rozpędza się do prędkości rzędu kilku km/s i przedziera się przez pancerz, erodując go. Do tego w przypadku takich celów, sama eksplozja wkładki kumulacyjnej jest wystarczajaca, by zabić załogę.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów