BigLebovsky napisał/a:
Głupiś boś czarny. Jak widzisz nawet taki śmieć jak Putin może mieć czasem rację. Informacja że wkładasz mnie do swojej szufladki z onucami lata mi koło chuja synu.
I myślisz że mnie sprowokujesz? Tiaaa. No dawaj -zrób nam wykład z budowania państwa ukraków. Ale wszystko na faktach historycznych. Z dokładnymi datami i prawidłowymi nazwami historycznymi. Bez naciągania faktów. Zatrzymaj swojego gruza be_em_wu i pisz. Ja idę robić popcorn.
Mówisz o państwowości czy o narodowości bo to dwie kompletnie inne sprawy?
Państwowość i jej ciągłość nie występuje bo jak nie my ich napierdalalismy to carowie albo Tatarzy krymscy.
Jednak narodowość oczywiście że ma swoją ciągłość od setek lat.
Z nieba tam nie spadli,nikt ich tam nie zagonił a tygiel jaki tam miał miejsce jedynie zrobił wyrazistymi bardziej ich narodowe cechy.
Choćby język ....ten bez narodowości nie istnieje.
A ukrainski jest językiem i mówionym i pisanym ma też swoją cyrylicę odmienna od ruskiej.
Rosja ....chyba księstwo moskiewskie ...sporo młodsze od południowych starszych kuzynów.
[ Dodano 2024-10-23, 23:02 ]
nowystary napisał/a:
fajnie że znasz ich historię ale skąd ta zbieranina się tam wzięła?
Zawsze była,dołączyło do niej zbiegów i wyjętych z pod prawą Polaków,litwinów,Rusinów mnóstwo i się zakorzeniło.
Coś jak u nas ziemie odzyskane,mieszanina wszelkiej maści tałatajstwa,sierot powojennych i trochę przesiedleńców z Kresów.