climbero napisał/a:
Chyba wolę być jednak antypolakiem jak patrzę na niektóre wpisy.
Misiu Polaków w Niemczech jest ponad 2 miliony, już więcej niż turków. Na wyspach było podobnie do breksitu. Wiesz jakiej narodowości obywatele popełniali najwięcej przestępstw w Brytani w 2018 roku? Nie zgadniesz, to właśnie Polacy . I nic mnie tak nie wkurwia jak nasza hipokryzja. Bo oni to bo oni tamto. Jak popełnia jakieś wykroczenie czy przestępstwo, wypad za granicę. Ale nie czepiać się ludzi uczciwie pracujących.
Przecież jasno napisałem, że nasze rodzime sebixy odwalające bydło za granicą powinny być deportowane. No i nadal nie wskazałeś kraju który zalaliśmy milionami emigrantów tak jak ukry nas w tak krótkim czasie - to jest zwykła destabilizacja społeczeństwa i tyle, sytuacja absolutnie patologiczne.
Nie wiem kto był karany najczęściej w rajchu w 2018, ale możesz podrzucić te dane, chętnie się zapoznam.
Ciekawe też jak jest z karaniem u niemców osób spoza UE, bo być moze tak jak u nas na takie osoby przymykane jest oko.
Nawet u nas w firmie był ukr zatrzymany za pomoc w nielegalnym przekraczaniu granicy z Białorusią... Wiesz co na to nasze organy ścigania? Gówno! Facet został odstawiony pod granice, i wrócił do Polski po miesiącu jakby nigdy nic się nie wydarzyło.
Ludzie mają po prostu dosyć traktowania ich ulgowo, do tego duża część z nich zachowuje się jak święte krowy.
Moje miasto zmieniło się nie do poznania od kiedy najechało się ich kilka tysięcy. Zanim sie do nas sprowadzili to mogłeś samochod pod blokiem zostawić z otwartymi drzwiami i laptopem na siedzeniu i nikt nie ruszył. Teraz non stop, a to szyba wybita, elewacja pomalowana ukraińskimi bohomazami, zdewastowany plac zabaw, nocne zadymy itd.
Niestety mam z ukrami tak częsty i duży kontakt, że nikt mi nie wmówi, że są normalni.
Ok, pewnie jest grupka uczciwych i spoko osób, ale jest to mały odsetek towarzystwa, które do nas przyjechało.
Zamiast sie asymilować i żyć według naszych wartości wprowadzają swoje porządki. Także nie rozumiem po co do nas przyjechali skoro uciekali od rodzimego stylu życia? A spoko już wiem - bo to jest po prostu ciemna nacja nie różniąca się niczym od ruskich.