Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Ja nie dałem, bo nie lubię.
Pewnie wolisz Paranieromalnych, albo Łowców.B - oni tacy śmieszni.
Dawno temu, w latach osiemdziesiątych na Greenpoint'cie Polacy tylko czyhali na rodaka żeby go skroić z ostatniego dolara. Najbardziej popularne były przekręty z "wystawkami". W bocznej alejce stał Polak, a obok niego karton z tanim sprzętem AGD/RTV, zazwyczaj niedziałającym, znalezionym na śmietniku. Nowo przybyły Polak był wabiony przez takiego gościa niskimi cenami i standardową bajką: panie, słuchaj pan, Amerykanin wyjebał mnie z roboty ze sklepu, ale zdążyłem dźwignąć mu jeszcze kilka rzeczy, oddam za pół ceny. Sprzedawca budził zaufanie bo można było się z nim łatwo porozumieć, a poza tym rodak rodaka przecież nie oszwabi. Dawno temu jak Polak w USA zobaczył mikser, mikrofalówkę, pager, mini telewizor czy robota kuchennego to robiło to na nim ogromne wrażenie. To tak jakby dzisiaj pokazać komuś sprzęt używany przez NASA. Wyposażenie kuchni w Polsce składało się wtedy z dużego i małego garnka, tłuczka, wałka i deski do krojenia. Nowy w USA Polak kupował te śmieci za gotówkę. Zanim zorientował się, że sprzęty są niesprawne sprzedawca był już dawno nieuchwytny. To był w miarę "bezpieczny" sposób w jaki można było zostać oskubanym. Wielu Polaków, którzy emigrowali do USA w latach osiemdziesiątych i wczesnych dziewięćdziesiątych było degeneratami, przestępcami, cwaniaczkami albo typowymi żulami. Amerykanie bali się zapuszczać na Greenpoint, ponieważ była tam ogromna przestępczość. Złodziej na złodzieju złodziejem poganiał. Dzisiaj Greenpoint staje się ekskluzywną i modną dzielnicą, gdzie osiedlają się głównie bogaci amerykanie. Są tam jeszcze nieliczne polskie sklepy, ale z uwagi na regularnie podnoszony czynsz polscy sprzedawcy przenoszą się w tańsze dzielnice. Niestety, lata działalności naszych rodaków spowodowały, że Polak na Brooklyn'ie i w całym Nowym Jorku jest synonimem złodzieja do dzisiaj.
O przekrętach, jakie Polacy robili rodakom w Niemczech, Austrii można by książkę napisać. Nawet Jugosławianie (bez rozróżniania ich narodowości) wzajemnie się wspierali.
Nasi byli bez litości.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów