Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Każdy z nas płaci podatki. Nie precyzujecie jakie więc każdy. Pierwszy lepszy przykład to VAT. Służby mundurowe nie są z niego zwolnione tz Pan Policjant po pracy pójdzie sobie do sklepu coś kupić i w cenie produktu zapłaci VAT czyli podatek. To tak czepiając się szczegółów
Jeśli dam Ci 100 zł a Ty za to coś kupisz w sklepie za 81,30 zł + VAT 18,70 zł to cały czas nie zapłaciłeś nawet złotówki podatku. Czyli z moich 100 zł dostałeś tak naprawdę 81,30 zł a 18,70 zł wraca z powrotem do budżetu.
Zauważyłem że starcy w przypadku gdy zostają postawieni w sytuacji stresowej zaczynają robić ze swojego wieku jakąś ochronną tarczę myśląc że coś to da. Takie zjebane podejście, jestem starszy więc mi wolno. A wy gnoje nie szanujecie starszych, schorowanych itp itd
Piwo uznania dla policjanta i jego cierpliwości. Ja bym nie wytrzymał.
ha ha ... piwko dla tego pana. Nie nazwał bym go Januszem, kto by w takiej chwili, nie chciał potraktować pana kamerującego z buta, niech pierwszy rzuci kamieniem
Duży ten kamień ma być, jebany dzikusie? Czy rzucić Ci jeszcze jednym przecinkiem po prostu?
Janusz przesadził z tym określeniem Władza.
Policjant jak idzie do roboty to na służbę a nie władzę
Idzie na służbę Państwu jako przedstawiciel władzy wykonawczej. Określenie "Władza" w tym odniesieniu jest prawidłowe i logiczne.
Rozumiem natomiast, że w czasach PiSu te filary (ustawodawcza, sądownicze i wykonawcze) są mocno wymieszane i dowolnie łączone, więc można się pogubić, ale to już wiedza z podstawówki.
No dobra, przyznaję, ten kraj nie jest normalny ale to na pewno Abraxus.
Głupoty gadacie. Oczywiście wypłata urzędników państwowych (lekarzy, policjantów, nauczycieli itd.) jest z podatków. Natomiast oni tak samo dostają pensję brutto, od której płacą podatki z powrotem do budżetu państwa. Taki chory kraj, że płacimy podatek od podatku. Tylko sędziowie mają pensję netto pochodzącą z podatków. I chyba kuratorzy czy coś.
To jest przekładnie pieniędzy z lewej kieszeni do prawej. Ile byś nie przełożył masz tyle samo. Będziesz miał więcej jak mi zabierzesz i dopchasz w kieszeń. Dlatego nie można powiedzieć że budżetowcy płacą podatki. Nie płacą.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów