Mięso mielimy na sitku 5 . Do wody dodajemy przyprawe tyrolską, peklosól, i opcjonalnie pieprz i czosnek dokładnie mieszamy i dodajemy do zmielonego mięsa. Wyrabiamy mięso do uzyskania kleistości. Najlepsze efekty uzyskamy w mikserze planetarnym. Jeżeli takiego nie mamy mieszamy ręcznie przez 10-15 minut. Umieszczamy masę w woreczku do szynkowara dokładnie ugniatając. Zawiązujemy.
Jeżeli mamy okrągły szynkowar bierzemy dwa sznurki po 80cm i kładziemy na krzyż na otwartym szybkowarze. Wkładamy woreczek z mięsem do szynkowara tak aby krzyżak ze sznurka znalazł się na dnie, a końcówki sznurka pozostały na zewnątrz szynkowara ( mocno ułatwia ten zabieg wyjmowanie gotowej wędliny ). Zamykamy szynkowar i umieszczamy w lodówce na 12 - 24 godziny. Wkładamy do garnka z wrzątkiem tak aby brzegi szynkowara wystawały 1 -2cm nad wodę. Zmniejszamy gaz i parzymy półtorej godziny w temperaturze 75 - 80 stopni. Wyjmujemy i chłodzimy w zimnej wodzie przez 15 - 20 minut. Wkładamy na 8 - 10 godzin do lodówki. Gotowe.
______________
Vanitas vanitatum et omnia chuj ci w dupe.______________
To ludzie, nie religie, są odpowiedzialni za zło. Jeśli człowiek nie wie, co czyta, co się do niego mówi, ma zachwiany system moralny lub po prostu jest pierdolonym pudełkiem gówna, to potem są efekty w postaci ciapaków, pedofili i innych LGBT. Najwięcej pedofili jest wśród lewactwa. A oni to niemal sami ateiści.
Twoja teza jest sprzeczna z prawdą i logiką.
A ja powiem, że tyrolska wcale nie jest taka całkem gorzkawa. A oto przepis:
Mięso mielimy na sitku 5 . Do wody dodajemy przyprawe tyrolską, peklosól, i opcjonalnie pieprz i czosnek dokładnie mieszamy i dodajemy do zmielonego mięsa. Wyrabiamy mięso do uzyskania kleistości. Najlepsze efekty uzyskamy w mikserze planetarnym. Jeżeli takiego nie mamy mieszamy ręcznie przez 10-15 minut. Umieszczamy masę w woreczku do szynkowara dokładnie ugniatając. Zawiązujemy.
Jeżeli mamy okrągły szynkowar bierzemy dwa sznurki po 80cm i kładziemy na krzyż na otwartym szybkowarze. Wkładamy woreczek z mięsem do szynkowara tak aby krzyżak ze sznurka znalazł się na dnie, a końcówki sznurka pozostały na zewnątrz szynkowara ( mocno ułatwia ten zabieg wyjmowanie gotowej wędliny ). Zamykamy szynkowar i umieszczamy w lodówce na 12 - 24 godziny. Wkładamy do garnka z wrzątkiem tak aby brzegi szynkowara wystawały 1 -2cm nad wodę. Zmniejszamy gaz i parzymy półtorej godziny w temperaturze 75 - 80 stopni. Wyjmujemy i chłodzimy w zimnej wodzie przez 15 - 20 minut. Wkładamy na 8 - 10 godzin do lodówki. Gotowe.
Niezłe podsumowanie wszystkich prymitywnych religii
Czytam i słucham, ale za chuja nie mogę zrozumieć Maryi zawsze dziewicy, zmartwychwstania, teorii stworzenia człowieka itp bzdety. Jak ktoś w to wierzy, to potem są efekty zacofania i kołtuństwa.
To jest sprzeczne z prawdą i logiką, bo wiara ma najmniej do czynienia z logiką.
To się tyczy wszystkich religii żeby nie było.
~Powiedział to chyba Hitchens.
A jak religia wtrąca się jeszcze w politykę, tak jak u nas w Polsce to już kompletnie przejebane
Religia niemal zawsze stała w opozycji do powszechnego postępu technicznego oraz umysłowego (nie wliczając w to jedynie swoich kręgów). Z drugiej strony, koniec końców zawsze tę batalię przegrywała, więc nie mamy się o co martwić
Jak to jest dla Ciebie postęp, to ożesz kurwa ja Cię pierdolę
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów