Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Ostatnio koło mojej miejscowości zapalił się zabytkowy kościół. Te ,,wiejskie straże" przyjechały pierwsze, chyba z 5 minut po zauważeniu pożaru.
@Kislowy_wampir
No, co do sprzętu to się zgodzić nie mogę, bo w relacji z akcji z tym kościołem widziałem wozy chyba z lat 50'
1. Dochodzi do wypadku ok 30km od miejscowości A w której znajduje się JRG, w wypadku są 2 osoby, jedna bez funkcji życiowych, 2 ma objawy wstrząsu hipowolemicznego, z miejscowości B do zdarzenia jest 5 km i tu znajduje się OSP KSRG, jednocześnie dysponowane jest JRG i OSP, Dojazd ODP ok 4-5min zależy jakim autem, mamy akurat SLRt Ford Transit wiec ok 4 min + 2 min dla wyjazdu pierwszej jednostki czyli 6 min i jesteśmy w stanie przystapić do RKO i pomocy dla osoby z ubytkiem krwi zaś teraz JRG ma 30km droga ok +- 25min... dalej chyba nie muszę pisać ?? (najlepiej aby świadkowie udzielili już w pierwszej minucie pomocy dla osoby bez funkcji życiowych)
Przykład 2.
Identyczny czas dojazdu,jeśli są osoby w domu po 6 min będą miały zatrucia poparzenia ale juz po 20 min pieczeń.
Robota jak każda inna ?? Ciekawi mnie czy byś wszedł do palącego sie domu jak w filmiku ?? Czy bys wolał wozić śmieci...
Wiekszosc z nich to sa dobrze sytuowani ludzie, ktorzy dostali te robote tylko po znajomosciach, albo po znajomosciach + roczna pensja strazaka.
Robia to, co ustawa dla nich przewiduje i za to dostaja wynagrodzenie. Tak samo jak Policja, Straz Graniczna, Wojsko i inne formacje mundurowe. A ze nie szkodza obywatelom, bo nie maja jak, to taki a nie inny ich status spoleczny.
Osobiscie o wiele bardziej cenie Policje, albo Wojsko. Bycie Policjantem - to jest dopiero niebezpieczna i mega stresujaca robota. Masz sluzbe, czy to w dzien czy w nocy i moze sie zdazyc tak, ze znajdziesz sie w nieodpowiednim miejscu i czasie i roznie moze byc. A ludzie Cie widzacy na codzien maja o Tobie najgorsze mysli i uwazaja Cie za pierdolonego sluzbiste. W PSP masz super nowoczesny sprzet ograniczajacy do minimum obrazenia funkow. Nie to, co w Policji albo WP.
A o pomoc ich nie bede prosil, bo to jest ich ustawowy obowiazek, ktory swiadcza min. za moje i Twoje pieniadze.
Zreszta, nie chce mi sie wiecej pisac juz o nich, bo szkoda czasu.
w ochronie przeciwpożarowej majątku narodowego, być zdyscyplinowanym, członkiem
Ochotniczej Straży Pożarnej, dbałym o jej godność, ofiarnym i mężnym w ratowaniu
życia ludzkiego i mienia ”
Sa chujami, bo sie uwazaja za niewiadomo kogo. Rok temu pracowalem w pizzerii i dowozilem im zarcie. Straszne wybredne skurwysyny. Pytaja czemu tak drogo, czemu tak malo sosu, czemu tyle musieli czekac itp itd. Czesto byl zwrot jedzenia, bo stwierdzili ze mialo byc 15 minut temu, to wyslali kolege do sklepu i nie beda dwa razy placic.
Wiekszosc z nich to sa dobrze sytuowani ludzie, ktorzy dostali te robote tylko po znajomosciach, albo po znajomosciach + roczna pensja strazaka.
Robia to, co ustawa dla nich przewiduje i za to dostaja wynagrodzenie. Tak samo jak Policja, Straz Graniczna, Wojsko i inne formacje mundurowe. A ze nie szkodza obywatelom, bo nie maja jak, to taki a nie inny ich status spoleczny.
Osobiscie o wiele bardziej cenie Policje, albo Wojsko. Bycie Policjantem - to jest dopiero niebezpieczna i mega stresujaca robota. Masz sluzbe, czy to w dzien czy w nocy i moze sie zdazyc tak, ze znajdziesz sie w nieodpowiednim miejscu i czasie i roznie moze byc. A ludzie Cie widzacy na codzien maja o Tobie najgorsze mysli i uwazaja Cie za pierdolonego sluzbiste. W PSP masz super nowoczesny sprzet ograniczajacy do minimum obrazenia funkow. Nie to, co w Policji albo WP.
A o pomoc ich nie bede prosil, bo to jest ich ustawowy obowiazek, ktory swiadcza min. za moje i Twoje pieniadze.
Zreszta, nie chce mi sie wiecej pisac juz o nich, bo szkoda czasu.
W koncu ktos napisal jak jest PIWO!
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów