No tutaj pojechałeś że grom lepszy od sealsów. Powiedz mi pod jakim względem? zgadzam się że mogą dorównywać Sealsom pod względem wyszkolenia taktycznego i dzialan bojowych.
Navy Seals posiada dużo więcej plutonow i 10 oddzialow. Każdy z nich ma inną tematyke działania, np. jest oddzial do walk na terenach arktycznych, a GROM nie posiada takowego oddzialu.
Dalej, US NAVY posiada większy budżet nic cala polska, więc i Seals dostaje dużo więcej niż grom, na wydatki związane ze szkoleniem, sprzętem itp. Navy Seals ma dłuższą historię i doświadczenie, mają dostęp do najnowszych technologii, na ich potrzeby są specjalnie dostosowane eskadry lotnicze i wodne, jeszcze nie zostało ujawnione co dokładnie mają jeszcze do dyspozycji, tak jak z tym smiglowcem stealth
a grom czym by tam wleciał? mi-24 czy sokolem? nie rozśmieszaj mnie.
Jak nie masz postawionych wysoko członków rodziny w wojsku, to rzuc to, wiele ludzi w tym ja zostało oszukanych przez WKU, Posiadam wyksztalcenie srednie (jak na razie) + Resuce Diver PADI certyfikat, zaliczonych 9 skoków spadochronowych i pare mniej ważnych kursów. I jak myślisz? co najwyżej 3 lata w NSR by potrzymali a potem nie mam zamiaru czyscic kibli pod Bialymstokiem bo zapotrzebowanie tam jest. Wojsko Polskie obecnie potrzebuje wielkiej reformy żeby lepiej było.
Obecnie mieszkam w hameryce i po 2 tyg dostałem pierwsze listy z US Army, USAF, Marines czy Navy, jestem po trzeciej rozmowie u US Army Recruter i czeka niedługo mnie AVSAB Test, od którego zależy gdzie mogę pojsc, i SAM wybierasz co chcesz robic od razu po Basic Trening,
ps sorry za brak polskich liter. (sluzba Polsce w wojsku zawodowym to czysty zaszczyt o ile cie nie j***a na każdym kroku