📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
No bedzie duma, zwlaszcza, ze nasza armia nie bedzie w stanie bronic naszych granic, ba miast bronic dluzej niz tydzien!... Gdy nas ruskie najada to generalicja wraz z politykami spierdoli do Angli gdzie utworzy kolejny rzad na uchodzstwie, zostana tylko prawdziwi zolnierze, ktorzy nie beda w stanie bronic dluzej jakiegokolwiek miasta niz tydzien... Ale co tam, polacy znowu beda "bohatersko" walczyc o nic.
Polska... GROM - najlepsze siły specjalne na świecie. Polska armia - najsłabsza w Europie, jedna z najsłabszych na świecie. Ech...
Szkolą nas do spowalniania marszu przeciwnika, nie do obrony kraju.. Ma to trwać do 14 dni, następnie interweniować mają państwa sojuszu. Wszyscy doskonale wiedzą, że żaden zachodni kraj w razie potrzeby nie przyjdzie nam z pomocą.. a i tak dalej uparcie władza trzyma się tej koncepcji. Pewne jest to, że w WP nadal jest wielu patriotów i jeśli coś w założeniu ma trwać tydzień, jestem pewien, że potrwa wiele dłużej ! Ale to za mało, niestety..
Nie jestem pewien czy GROM jest taki "polski". Oczywiście marzeniem jest się tam znaleźć i stanowić elitę wojowników. Pamiętam jednak słowa gen.Petelickiego, który powiedział w jednym wywiadzie, że pierwsze lata GROMu były związane z operacjami na izraelskich ziemiach.
W jakimś ostatnim filmiku, któryś z dowódców mówił, że są po to aby upomnieć się o polskiego obywatela. Nie jestem do końca pewny czy wtedy w Izraelu było rzeczywiście dużo Polaków, którzy potrzebowali interwencji GROMu.
W jakimś ostatnim filmiku, któryś z dowódców mówił, że są po to aby upomnieć się o polskiego obywatela. Nie jestem do końca pewny czy wtedy w Izraelu było rzeczywiście dużo Polaków, którzy potrzebowali interwencji GROMu.
GROM nie interweniował w Izraelu.. pierwszą misją tej jednostki była ta na Haiti. Jeśli specjalsi przebywali w Izraelu, to na szkoleniach. Żyd jaki jest każdy wie, ale jednostki specjalne mają z najwyższej półki, do tego duże doświadczenie.
W naszych jednostkach specjalnych większość komandosów wywodzi się z rodzin wojskowych, patriotyzm i oddanie Ojczyźnie to jeden z warunków bez których nie można podjąć takiej służby.
W naszych jednostkach specjalnych większość komandosów wywodzi się z rodzin wojskowych, patriotyzm i oddanie Ojczyźnie to jeden z warunków bez których nie można podjąć takiej służby.
SuSzibar
NATO?..
NATO?..
Za GROM zawsze piwo.
Znam się z kilkoma gromikami, fajne chłopaki, jak piją to na całego i co najlepsze - nie interesuje ich polityka.
Znam się z kilkoma gromikami, fajne chłopaki, jak piją to na całego i co najlepsze - nie interesuje ich polityka.
Krav53 napisał/a:
SuSzibar
NATO?..
NATO, Weimarska Grupa Bojowa, czy pojedyńcze panstwa.. na ich pomoc nie możemy i nigdy nie mogliśmy liczyć.
Nie mówcie że polska armia jest jedną z najgorszych. Może i jesteśmy słabo wyposażeni ale nikt nie bierze pod uwagę godzin jakie spędzają żołnierze trenując, szkoląc się i ucząc.
Autor dzieki temu postowi moze o sboie mowic kombatant, gdyz duzo zrobl dzis dla ojczyzny.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów