niestety duże markety wypchnęły lokalne małe tzw "warzywniaki" i to teraz oni dyktują ceny , bo ludzie wolą pojechać do dużego marketu kupić wszystko na raz niż latać do 5 mniejszych sklepów i tracić czas ...
najbardziej boli to , że nie ma polskich marketów , a właścicielami są zagraniczne koncerny przez co to nie kraj się bogaci .
Druga sprawa , że wielu z nas próbuje jak najwięcej zyskać. Tak jak ktoś wspomniał o jabłkach , kilo jabłek w skupie kosztuje 30-40 groszy , natomiast zobaczcie sobie ile w sklepie po 3-4 zł , cena na targu handlowym w dużych ilościach to 1,50 - 2 zł , marża 100% to jest w chuj dużo , 20 lat temu właścicielom marża wynosiła 25-40%. Za 100zł jabłek sprzedawałeś za te 125 - 140 zł i to był duży zysk za 1 towar w ciągu dnia , nie licząc innych itd.
Po pierwsze są polskie markety.
Po drugie nawet jak polski towar jest w sieciowym markecie, to Polska się bogaci.
Po trzecie zacznij sprzedawać jabłka, skoro to taki super biznes.
Tylko dolicz transport, czynsz, zus, magazyn itp koszty.
Ta cena jest już od ponad tygodnia lub nawet dłużej. Co nie zmienia faktu, że pewnie pod presją właśnie takich zdjęć tną ceny!
Policz sobie ile to kosztuje w Brytanii + transport +pośrednik+zysk= 59:99
Cipa z bułą
Kupiłem dzisiaj te cukierki w Tesco w Zabierzowie (pod Krakowem), kosztowało mnie to 29,50 zł.
Cena porównywalna z 4 funciakami, to w sklepie z którego jest zdjęcie robi się ludzi w huja.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów