18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft (8) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:05
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:49
Polska język - trudna język
Sin_69 • 2012-11-22, 8:54
Historia prawdziwa:
Akademik UJ Prawo jakoś lata 90-te i wprowadził się murzyn. Oczywiście wszyscy chcąc mu pomóc przystosować się do życia w naszym społeczeństwie uczyli go mówić.
Efekt był taki, że jak otwierał drzwi mówił "Pana nie ma w domu".

Jak usłyszałem tą historię to o mało co się nie spierdoliłem z krzesła ze śmiechu.

Kolejna podobna historia:
Egipt, targ, handlarze wszystkim i oczywiście nauczeni, że po polsku "welcome" mówi się"wypierdalać".
Wyobraźcie sobie jakiegoś turbaniarza stojącego przed sklepem, machającego i wołającego "wypierdalać" do Polaków .

Znacie podobne historie - ładować w komenty.

Dać facetowi ćwiartkę wódki, to jak dać kobiecie 5-o centymetrowy wibrator.
Zgłoś
mcfux 2012-11-22, 19:00
Włochy: wchodzimy z kumplami do sklepu, murzyn do nas 'hello my friends, where are you from?', my że Poland, on się przysuwa i półgłosem z murzyńskim akcentem 'kurrwa', pogadał coś jeszcze i pokazał nam helikopterek, podleciał do jakiś 2 lasek i 'siema suki', domyśliły się co powiedział bo kolega się posmarkał ze śmiechu.
Potem jeszcze zapytaliśmy syna (polaka) "opiekunki hotelu" o jakieś przekleństwa, znał tylko vaffanculo - wypierdalaj, to wystarczyło żeby dwóch 14 latków idąc wieczorem przez miasto mówiło do każdego przechodnia 'vaffanculo'.
Zgłoś
Promil88 2012-11-22, 19:04
Egipt :

Doda robi loda
Ebi Smolarek
Taniej niż w biedronce
Figurki jakieś z dużym kutasem, mówili na to "Adam Małysz"
Mandaryna
Jeden pyta jak masz na imię i nagle cała alejka krzyczy "Rafał zapraszam !" "Rafał, kup u mnie" itd.
Zgłoś
PękniętySłoik 2012-11-22, 19:07 1
W afganistanie na misji kumpel z ekipą spotyka podczas patrolu akbara. Gadka szmatka, typ dowiaduje się, że panowie są z Polski i zaczyna szpanić, że z poprzedniej zmiany chłopaki poduczyli go języka. Pytają się jakie słowa zna a ten "pij pierdolony beduinie". Historia oparta na faktach.
Zgłoś
drabson 2012-11-22, 19:27 2
Jak byłem z kolegą w Bułgarii naszą uwagę zwrócił pewien kebab, którego właściciel nieudolnie nawoływał klientów no swego przybytku. Postanowiliśmy mu pomóc, jako że kebs był przechuj, niestety cole już rozwadniał. Efekt wyszedł zupełnie po naszej myśli:
"Zajebista, Wykurwista Kebaba! I Chujowa Cola!!!"
Zgłoś
masshacker 2012-11-22, 19:57 1
nie umiem cytować na Sadolu to przytoczę normalnie w cudzysłowiach:
"
Wczesne lata 90'. Pewien mudżin jechal z Poznania do Warszawy za pomoca PKP.
Nie wiedzial jednak gdzie ma wysiasc, a ze po angielsku malo osob w tym czasie mowilo to mial problem. No i mu dobra dusza pomogla. Stal ten mudżin w przedziale z kartka w reku.
Na kartce napisano instrukcje po polsku: "wyjeb brudasa na centralnym".
"

To jest chuj.
Żona mi opowiadała, że mieli na roku takiego midżinahedina (z chujwiekąd) co był bardzo ambitny. i postanowił iść do sklepu po chleb i inne sprawunki. Wchodząc do sklepu typ wyciąga rozmówki angielsko-polskie i nawija:
T - TYP
B - Baba ze sklepu
T:
Dzieńdobry, Dzieńdobry. Co podać. Jeden chlem, kilo sera i 3 mandarynki...
B: Yyyyy.....

polewka ludzi za nim podobno nie do opisania
Zgłoś
raper900 2012-11-22, 20:29
masshacker napisał/a:

nie umiem cytować na Sadolu to przytoczę normalnie w cudzysłowiach:

cudzysłowach, nie cudzysłowiach.

Zgłoś
=CAMEL= 2012-11-22, 21:25
Niestety, zasmucę was. Każdy z nas ma znajomego który miał znajomego uczestniczącego w tych wydarzeniach.
Zgłoś
Bakkuren Shen 2012-11-22, 21:26
Na AGH wciąż czarnoskórzy mówią "pana nie ma w domu", albo do wszystkich z gracją mówią "Tak Panie/Pani"... I mnie również to dobija, sam ostatnio nawet otwarłem drzwi, a tam taki jeden do mnie od Panów mnie nazywa... Może bym się wzruszył i poczuł się ważny, gdyby nie to, że powiedział mi to... Mudżyn.
Zgłoś
smoke86 2012-11-22, 23:25 1
Swojego czasu byliśmy z wypadem w Wenecji, a jak wiadomo tamtejsze nabrzeże okupują tony czarnuchów chcących wcisnąć turystom jakieś chujowe koraliki czy inne podróbki zegarków. Podbija do nas jeden taki i po nieudanej próbie opchnięcia nam jakiegoś badziewia zapytał skąd jesteśmy i jak się po naszemu mówi "korale". Przekonaliśmy go, że jedyne słuszne tłumaczenie to "tandeta", po czym popijając winko zacieszaliśmy ryje, jak czarnuch popierdalał po nabrzeżu drąc mordę "tandeeeta tanio"
Zgłoś
szymon_g 2012-11-22, 23:46
ot- wiadomo po czym rozpoznac wsiowatosc. zamiast komus pomoc, osmiesza sie go.
Zgłoś
Wiochmen 2012-11-23, 0:04
jak robilem w holandi w magazynie poznalem murzyna na imie mial Kanu ale przedstawial sie jako "niewolnik" czesto powtarzal ze jest

"kingiem niewolnikanow"
Zgłoś
Sorg 2012-11-23, 1:33 1
Jeszcze w sumie jedna akcja z opowieści mi się przypomniała, już nie o zagranicznych, a o Polaku w niemcowni (ten sam czas, co wcześniejsza akcja z bocianem), gdy jeden z pracujących u szkopa chciał, by ten podjechał do tyłu traktorem. Nie wiem co pomyślał szkop, ale "cofiren traktoren" to on kurwa nie zrozumiał.

"Mądry i ściskający trzewia cytat."
Jeżeli nie rozumiesz tego, co napisałem przeczytaj jeszcze raz. I tak do skutku.
Zgłoś
Thoor 2012-11-23, 2:10
Turcja, prawie 10 lat temu. Poszliśmy z (jeszcze ) narzeczoną do jednego z kebabów.
Turcy, jak Turcy, coś już mieli podłapane, więc pierw moja druga połówka usłyszała, "jesteś piękna, kocham Cie", ogólnie nic szokującego. Jednak, gdy zapytaliśmy o sosy/dodatki dało się słyszeć piękną odpowiedź "śperma hot, gówno no hot"
Zgłoś
karolcba 2012-11-23, 2:23
Było!
sadistic.pl/nie-polacy-po-studiach-w-polsce-vt150507.htm
Zgłoś
Killmaas 2012-11-23, 9:33
Ja z kolei jak byłem w Bułgarii (Sozopol w 2011) normalnie na budzie z kebabem obok bułgarskich, angielskich i niemieckich słów były napisy: Duży, mały, średni...
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów