18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft (3) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 18:08
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:23
Polska służba zdrowia
Pawlikowsky • 2013-09-17, 16:47
Przed chwilą otrzymałem wiadomość, że zmarł mój wujek.
Oto co odpowiedział lekarz na informację o stanie mojego wujka:
Ciotka: Chcę wezwać pogotowie[...] Mój mąż jest umierający.
Szpital: a ile mąż ma lat ?
[C]: 82
[S]: To już swoje przeżył..

Po takiej odpowiedzi wybuchła kłótnia, odwiózł go do szpitala sąsiad.
Na miejscu nie przyjęto go na izbę przyjęć... zmarł 3 godziny później.
Morał z tego incydentu jest wam wszystkim dobrze znany:
"Nie ufaj służbie zdrowia, gdy zrobisz się stary"

:~~~~~~
Zgłoś
jojoaction 2013-09-17, 16:50 28
a kto umarł ten nie żyje
Zgłoś
Anderson_The_Spider_Silva 2013-09-17, 16:56 6
Nie ma chuja, ten gość ze szpitala który odpowiedział w taki sposób na pewno jest sadolem i myślał że dostanie za to piwko w szpitalu!
Zgłoś
____ 2013-09-17, 17:17 26
Zawiadomienie do prokuratury, nieudzielenie pomocy przez osobę zobowiązaną (a nawet zabójstwo z zamiarem ewentualnym czyli sytuacja w której sprawca nie ma bezpośredniego zamiaru zabójstwa ale liczy się z tym że swoim działaniem może doprowadzić drugą osobę do śmierci) + pozew cywilny.
Zgłoś
energetyk 2013-09-17, 17:19 8
Janusz niezły prawnik z Ciebie, marnujesz sie na sadolu.
Zgłoś
Sataris 2013-09-17, 18:35 53
-(Pani od polskiego): Siadaj Ja-nusz, jedynka
-(Ja-nusz): no to będzie zawiadomienie do prokuratury i pozew cywilny
Zgłoś
jajucho 2013-09-17, 22:50 1
Cytat:

Morał z tego incydentu jest wam wszystkim dobrze znany:
"Nie ufaj służbie zdrowia, gdy zrobisz się stary"

................

Mama na obiad nie woła?
Zgłoś
Roszp 2013-09-18, 0:30 8
Wszystkie rozmowy z dyspozytorem są nagrywane, prokuratura w ruch i walczyć o swoje. Chociażby dla zasady.
Zgłoś
Els 2013-09-18, 11:57
Nie mają pieniędzy na leczenie dzieci, dorosłych i staruszków. To na kogo jest? Na ordynatora?
Zgłoś
eligurf 2013-09-18, 12:42 1
Czego się czepiacie. Lekarz miał rację.

Człowiek z wolną wolą może robić wszystko, człowiek wolny więcej.
Zgłoś
saves 2013-09-18, 14:03 1
Dobre. Umiera mu dość bliski członek rodziny, a ten na sadola pędzi... Z pewnością kochał wujka.
Zgłoś
remind25 2013-09-18, 14:12 3
A co ma pogotowie zrobic jak ktos z przyczyn naturalnych umiera? co innego jak mialby jakis uraz lub nagle zachorowanie ale w takim przypadku moga jedynie sztucznie podtrzymywac funkcje zyciowe i przedluzyc o kilkja dni jego marny zywot, a potem my wszyscy placimy za takiego pacjenta (jedno miejsce na oiomie kosztuje >1000zl/dzien)

trzeba bylo dzwonic do pomocy doraznej i lekarza rodzinnego oni powinni ruszyc dupsko w takiej sytuacji

ale mimo wszystko i tak nie wierze ze tak wygladala rozmowa z dyspozytorem, zaden dyspozytor ktory chcialby jeszcze pracowac nie rzucilby takim tekstem. jakbys mogl podac w jakim to bylo miescie i ok ktorej godziny?
Zgłoś
KebabRemover 2013-09-18, 14:18
No ale co? Lekarz prawdę powiedział.
Zgłoś
faurin 2013-09-18, 14:21 9
@remind25 - śmiechłem. Od kiedy istnieje coś takiego, jak śmierć z przyczyn naturalnych? Zawsze dochodzi do jakiś niedrożności, bądź innych szmerów bajerów w organizmie pod wpływem starzenia się organów, ale każdy z tych przypadków nie jest naturalny. No chyba, że chcesz wciskać teksty, że człowiek ginie ze starości. Gdyby jednak życie takie łatwe było, by na wszystko mieć tak proste odpowiedzi.
A co ma pogotowie zrobić? Ich zasranym obowiązkiem jest przyjąć zawiadomienie w normalny sposób i wysłać ekipe zero, by ratowała to, co może. Od tego są, jak twoja dupa do naparzania twardą gejowską pałą.
Zgłoś
eligurf 2013-09-18, 14:46 2
@faurin
@remind25 ma rację - jak ktoś jest umierający to pogotowie nic nie zrobi. Rozumiem nerwy rodziny, ale pogotowie nie jest od ratowania osób z przewlekłymi chorobami w stanie agonalnym.

Jak umierał na raka mój ojciec to poszedłem po pigułę do najbliższej poradnii, żeby przyszła i dała jakieś prochy. Można było dzwonić po pogotowie tylko oni nie są od tego, a mogli być faktycznie potrzebni gdzie indziej. Przeczytaj sobie w poprzednim urbanowym NIE był artykuł do jakich debili karetki jeżdżą. Typu - babcia bo nie ma transportu do szpitala, ktoś poczuł się gorzej, albo i jest umierający (na kacu).

Około 30% nakładów na służbę zdrowia służy ratowaniu ludzi w ostatnich kilku tygodniach życia. Zasadniczo jest to pieniądz wyrzucony do trumny, bo miliardy idą w sumie na zaspokojenie sumień żyjących, aby na stypie powiedzieć, że MY i lekarze zrobiliśmy co się dało.

Człowiek z wolną wolą może robić wszystko, człowiek wolny więcej.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów