Działania polskiej straży granicznej
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
54 minuty temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
Całe szczęście ,że były otwarte drzwi w tym autosanie chłopaki nie zrobili sobie krzywdy
Pracowałem 4 lata w Straży Granicznej przed założeniem firmy i nie pamiętam, żebyśmy mieli AK
AK dostawało się z automatu na unitarce. Z tego najwięcej się waliło pestek. Nam realizacyjne robili w starych magazynach. Choć tu widać, że to jest specjalnie pod film zrobione i z prawdziwymi ćwiczeniami ma niewiele wspólnego.
Skąd to wykopałeś? Leżało koło całunu?
pierwsza linia obrony przed cyganami
Co jak co ale służby do akcji specjalnych są dobrze wyszkolone w Polsce. Gorzej że na jednego porządnie wyszkolonego oficera z powołaniem przypada 10 innych debili/nierobów/stołkowców/idiotów/cwaniaków/kolesi i znajomych królika...
I w tym problem... W razie "W" większość armii dezerteruje a siły specjalne idą do lasu partyzantkę tworzyć...
I w tym problem... W razie "W" większość armii dezerteruje a siły specjalne idą do lasu partyzantkę tworzyć...
GhostRider32 napisał/a:
Pracowałem 4 lata w Straży Granicznej przed założeniem firmy i nie pamiętam, żebyśmy mieli AK
niedawno pracowałeś
z tego co się orientuję wyszły z ichnich magazynów coś około 2006 roku razem z SWD i PKM. Wcześniej kandydacka latała tylko z kałachami.
Wg mnie należało tą broń zostawić w magazynach - teraz SG w razie konieczności będzie pierwszą linią obrony latającą w lesie z Glockami, Walterami i PM98 ... szaleństwo.
zomos napisał/a:
Co jak co ale służby do akcji specjalnych są dobrze wyszkolone w Polsce. Gorzej że na jednego porządnie wyszkolonego oficera z powołaniem przypada 10 innych debili/nierobów/stołkowców/idiotów/cwaniaków/kolesi i znajomych królika...
nie dziesięciu, ale ... pięćdziesięciu?
i co z tego ze tacy kozacy jak fajki sa ruskie czy jakies na kazdym rogu do kupienia i voda bez akcyzy leje sie strumieniami, co z tego ze ci sie pobawia w starej szkole, smiech na sali
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów